Kategoriarkiv: Nyheter

Inspirerande Säsongsavslutning

Drygt 50 Örnar hade samlats på Bruksården för att summera 2021, snacka cykel och äta en bit mat tillsammans.

Kvällens höjdpunkt var ett inspirerande och omvälvande föredrag av Andreas Domeij som stannade kvar och snackade träning och cykel med oss en timma till.

Verksamhetsledarna i klubben kunde summera ett intensivt år med många aktiviteter och bra med deltagande cyklister, vilket är riktigt roligt! (Se länk nedan)

2021 är året i klubbens historia med två stora milstenar, Örnen MTB Arena invigdes 22 maj och medlemsantalet passerade 500 medlemmar i juli, stort!

Utvecklingen av föreningen fortsätter nästa år där vi planerar för att etablera arbetsgrupper för att bredda engagemanget i föreningen och därmed säkra framtiden.

Vi tittar idag på arbetsgrupper för Anläggning, Tävling, Marknad och Evenemang samt en ”Mekaniker pool”.
Låter det intressant och du vill vara med och bidra i någon grupp?
Kul, du behövs!
Hör av dig till någon i styrelsen så berättar vi mer.

Säsongssummeringen, framtidstankarna och viktiga datum 2022 hittar du i presentationen här

CK Örnen På Demokrativeckan

CK Örnen tillsammans med ÖOR var inbjudna av RF-SISU på Demokrativeckan för att berätta om föreningens spännande utveckling och våra barn och ungdomars delaktighet.

Vår yngsta ledamot i styrelsen Adrian Johansson deltog tillsammans med ordförande Tomas Karlson och blev intervjuade på scen av Johan Strömqvist från RF-SISU. Intervjun kan du titta på här.
RF-SISU har även gjort ett reportage som du kan läsa här.

Resultat Tolvtjärnsloppet 2021

9:e upplagan av Tolvtjärnsloppet gick återigen i strålande solsken. I år fick vi äntligen njuta av den nya banan som planerades för 2020 års race, som ju blev inställt pga pandemin. Gräs och sly tog dock inte paus så vi lade i år ned drygt 120 mantimmar på att rensa upp banan.

Stig från Svedje Fäbodar, banans högsta punkt, som rensats fram i år (Foto Jan Erik Backman)

Efter rikligt regnande så var banan, som till stor del går på sandmo, i perfekt skick och gav förutsättning för ett snabbt race.

I startlistan dök också varvrekordinnehavaren Martin Eriksson Biketown Cykling Club upp. Han har banrekord från 2016 på 2:33:47. I år var det dock en ny bana och Samuel Brännlund, loppets flitigaste segrare var nog sugen på en fjärde seger, så det skulle bli hårt.

På Damsidan fanns snabba Eva Lagrange och tuffingen Malin R Kågström som vår Anna Persson CK Örnen hade att kämpa mot.

Bland ungdomarna hade vi i år infört en ny tävlingsklass på 18km för 11-12 åringar.

Innan de större loppen körde vi i vanlig ordning ett nybörjarrace där 14 deltagare cyklade 5km. Efteråt bjöds på medaljer och saft i vanlig ordning.

Starten har gått i nybörjarnas lopp (Foto Erika Edling)
Här Elis Eddefalk, Norrlandscyklisterna (Foto Viktor Kvamme)
Ungdomarna har en fin egen stig som de vuxna inte kör på (Foto Viktor Kvamme)
En flicka körde i nybörjarnas race (Foto Erika Edling)
Pojkarnas prispall. I vanlig ordning bjöds på godsaker till de tre främsta åkarna (Foto Erika Edling)

Klockan 11 startade det långa 65km loppet. Efter ett tag kom rapporter om att det var en kvartett som dragit ifrån alla andra och det var 2 Martin Eriksson,1 Samuel Brännlund, Norrlandscyklisterna, 3 Johannes Sikström Team Advania OIK Elit och 13 Henrik Jansson HiQ Sports Club.

Så här såg det ut när herrtäten kom ut på vägen i Svedje nära vändpunkten på banan. Sikström, Jansson och Brännlund (Foto Johan Melin)

Henrik tog även backspurtpriset vid Svedje Fäbodar, följd av Brännlund.

Henrik tar backpriset. Här bara ett tiotal meter kvar till toppen vid Svedje fäbodar (Foto: Janne Gustafsson)

Kvartetten höll ihop men Martin rapporterades tappa mer och mer men gjorde några upphämtningar.

Brännlund i topp över sandstranden vid Stensvattnet där sanden i år var riktigt hård och snabb (Foto Rickard Hägglund)
Tättrion med bara 3km kvar till mål. Här med Sikström i täten (Foto Viktor Kvamme)

Den fjärde gången gick det inte längre och han fick släppa. In på målrakan kom de övriga tre i klunga som resulterade i en riktigt hård spurt. Henrik Jansson fick ge sig med kanske 50m kvar medan Sikström och Brännlund gav allt över linjen i kamp om förstaplatsen. Samuel Brännlund Norrlandscyklisterna kunde passera med kanske 5cm marginal och tog därmed den fjärde segern i loppet.

Samuel Brännlund, Norrlandscyklisterna kniper förstaplatsen för fjärde gången (Foto Jan Erik Backman)
Ibland är marginalerna små. Segertid Bränlund 2:38:57.7. Sikström 2:38:57.9 (Foto Jan Erik Backman)
Men stämningen är på topp (Foto Erika Edling)

På damsidan briljerade Eva Lagrange Ream Advania OIK Elit som jagade CK Örnens Peter Sjölund en stor del av loppet.

Snabbe Peter Sjölund CK Örnen fick till slut erkänna sig besegrad av ännu snabbare Eva Lagrange Team Advania OIK Elit (Foto Rickard Hägglund)

Hon tog även backpriset och kunde passera mållinjen helt solo med cirka 15 minuter ned till tvåan Malin R Kågström, HiQ Sports Club. Eva körde också på den snabbaste tiden bland damer hittills vilket märktes på antalet QOM i Strava.

Eva Lagrange i mål på ny rekordtid för damer i loppet. 3:04:03. (Foto Erika Edling)
Damtvåan Malin R Kågström, HiQ Sports Club jagar en gymägare från Övik tillika tränare för skidlandslaget, Andreas Domeij, som till slut blev slagen av Malin med 13 sekunder. (Foto Johan Melin)
Tvåan Malin R Kågström i mål
Damtrean i loppet, Anna Persson CK Örnen, växeldrog med Adrian Johansson CK Örnen, bägge på lånade cyklar. Adrian på en stigcykel som kanske inte var bästa verktyget så han hade nog givit upp lite. Här i 20% backen upp mot avslutande endurospåren. (Foto Rickard Hägglund)
Adrian tog spurten mot Anna som tog tredjeplatsen i damklassen (Foto Jan Erik Backman)

I ungdomsklasserna var segrarna ganska odramatiska med flera minuter mellan ettan och tvåan, förutom i P13-14 där det var en liten ”spurt” med 12 sekunder skillnad mellan ettan Simon Åkerlind, Funäsdalens IF och Samuel Henriksson, Sundsvallscyklisterna.

151 Christoffer Lindström, Norrlandscyklisterna i första omgången på endurostigarna. (Så här monteras inte en nummerlapp) (Foto Rickard Hägglund)
Segrare P15-16, 40km, Robin Modin, Sundsvallscyklisterna 2:13:56 (Foto Erika Edling)

Herrar Tävling 65km: 1:a Samuel Brännlund Norrlandscyklisterna, 2:a Johannes SikströmTeam Advania OIK Elit och 3:a Henrik Jansson HiQ Sports Club (Foto Jan Erik Backman)
Damer tävling 65km: 1:a Eva Lagrange, Team Advania OIK Elit 2:a Malin R Kågström HiQ Sports Club, 3:a Anna Persson CK Örnen (Foto Jan Erik Backman)
F11-12: Lovisa Nilsson, Lögdeå SK MTB (Foto Jan Erik Backman)
P11-12 40km: 1:a Kevin Åkerlind Funäsdalens IF, 2:a Filip Niewieczerzal CK Sävast, 3:a Theo Karlström CK Örnen (Foto Erika Edling)
P13-14: 1:a Simon Åkerlind Funäsdalen IF, 2:a Samuel Henriksson Sundsvallscyklisterna och Alvin Lejon Obbola IK Cykel (Foto Erika Edling)
Backspurtpris Svedje Fäbodar: Eva Langrange och Henrik Jansson vinner 1000:- var (Foto Jan Erik Backman)

Glädjande nog bröt endast en av 90 deltagare, vilket ju var ett rejält tapp i deltagare mot 2019. Loppet förtjänar verkligen fler åkare än så. Vi hoppas att ”La grande Finale” 2022 ska ge den uppmärksamhet som denna bana och arrangemang borde vara värt.

Som vanlig mysigt i målfollan där cyklisterna fick njuta av solskenet och skryta om sina bravader.

(Foto Erika Edling)
Fina utlottningspriser från våra sponsorer By Bike i Umeå, Cykel & Fritid och Lättelement i Örnsköldsvik (Foto Erika Edling)

En fikacyklist från Övik (Foto Erika Edling)

Här kommer en ”bildbomb” i en dropbox länk. Bilderna är fria att använda med angivande av fotograf: LÄNK

Vi från CK Örnen tackar alla deltagare och funktionärer som tillsammans gjorde en fantastisk dag. Vi tackar även våra sponsorer som fortsätter att satsa på cyklingens utveckling i Örnsköldsvik.

Även stort tack till LIIF som låter oss hålla cirkus i Långviksmon en gång per år samt hjälper oss med arrangemanget.

Välkommen tillbaka 2022

Jan Erik Backman – Tävlingsledare CK Örnen

Tour Junsele 2021

I helgen har det cyklats till Hallstaberget i Sollefteå fram och tillbaka på flera olika sträckningar, 20-30mil, både på landsväg och gravel/MTB. Lördagen bjöd på en del regn och bitvis motvind medan det på söndagens hemresa i stället var en hel del sol och medvind.

Totalt var vi runt 40 Örnar där 13 hugade testade det nya alternativet gravel/MTB, vilket visade sig vara en succé.

Ett som vanligt trevligt och mycket uppskattat arrangemang!

En stor eloge och varmt tack till våra arrangörer och serviceteam, Sven Erik, Hans, Jessica och Ebbe!

ÖRNEN MTB ARENA INVIGD!

Idag invigdes Örnen Mountainbike Arena med tal, demonstrationer, MTB kids och tårta.

Örnen MTB Arena video

Foto: Magnus Nylander

Det var en mindre skara på plats med anledning av Corona situationen där bl a Ordförande Tomas Karlson och Projektledare Jan Erik Backman tillsammans med Kultur och Fritidsnämndens Ordförande Eva Sonidsson och Kommunalrådet Per Nylén höll tal.

Per Nylén håller tal

Alla utryckte en stor tacksamhet till CK Örnens medlemmar som lagt ner 3000 ideella timmar för att göra Örnen MTB Arena en verklighet.

Per Nylén förklarade Örnen MTB Arena för invigd när Herman från CK Örnen MTB kids rullade igenom det färgglada bandet.

Örnen MTB Arena invigd

Därefter var det full aktivitet när ett 80-tal barn från MTB kids pågående träning intog MTB Arenan och kombinerades med en uppvisning i pumptracken av klubbens egen banarkitekt Lars Edblom.

CK Örnen MTB Kids

Pumptrack Demo

Efter invigningsceremonin avslutades det med tårta och kaffe i Örnen Stugan för den ”lilla skaran”, vilken utan Corona hade varit betydligt större då det är så många som bidragit.

På fredag morgon hade P4 Västernorrland ett reportage från Örnen MTB Arena där Ordförande Tomas Karlson, Kultur och Fritidschef Sune Westberg och Projektledare Jan Erik Backman intervjuades, hör hela inslaget här

Stort TACK till ALLA som bidragit i Projektet, Örnen MTB Arena!
CK Örnens Medlemmar, Örnsköldsviks Kommun, Arvfonden, Sponsorer och Leverantörer!NU KÖR VI IGÅNG MED TRÄNINGSVERKSAMHETEN!

Med start på lördag 15 maj rullar vi successivt igång all vår organiserade träningsverksamhet på MTB och Landsväg.

Först ut är CK Örnen MTB Kids, följt av MTB på måndag, Landsväg intervaller (även för andra cyklar) på tisdag, Landsväg motion på onsdag och Qlingorna samt Downhill-gänget på torsdag, sedan rullar vi på.

Aktuell informationen om våra träningar och andra aktiviteter finns i aktivitetskalendern.

Vi hjälps åt att följa de allmänna rekommendationerna och
– stannar hemma vid minsta symptom
– håller avstånd och sprider ut oss
– lånar inte utrustning av varandra så som vattenflaska

Uppskjuten träningsstart

Mot bakgrund av den höga smittspridningen och belastningen på sjukvården i Örnsköldsvik, så har vi beslutat att skjuta på träningsstarten 2 veckor till 15 maj, då vi hoppas att läget är betydligt bättre.

Vi uppmuntrar alla att passa på att cykla så mycket ni kan på egen hand för att vara redo när de organiserade träningarna drar igång.
Ni som cyklar i skogen får hålla lite koll att det torkat upp så att stigarna inte blir förstörda och ni som cyklar på landsväg får se upp för sliriga grussträngar ett tag till.

Tiden fram till träningsstarten nyttjar vi för att hjälpas åt att på ett smittsäkert sätt iordningställa Örnen MTB Arena inför invigningen 22/5. Separata inbjudningar till arbetsdagar kommer att läggas ut.

UPPTAKTSTRÄFFEN

Igår hade ett drygt 30 tal samlats för att delta i årets digitala upptaktsträff, kul!

Hade du inte möjlighet att delta eller vill titta igenom informationen igen då hittar du presentationen i länken nedan.

Vi vill passa på att påminna alla medlemmar att uppdatera sina kontaktuppgifter i IdrottOnline då vi framgent kommer att använda IdrottOnline som vårt medlemsregister och skicka ut information via den e-mailadress man har registrerat. Information om hur man går till väga för att kontrollera och uppdatera sina uppgifter finns i presentationen.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik