Kategoriarkiv: Nyheter

BAGARN – NY LED I CK ÖRNEN DOWNHILL PARK ÖPPNAS

Bagarn är en ny roliga blå led i CK Örnen Downhill Park som öppnas officiellt lördag 22/7.

Leden är ett viktigt komplement till befintliga leder, den är perfekt för dig som är nybörjare men också roligt för dig som vill utveckla dina skills. Bagarn är parkens längsta led och den är kompletterad med flera berms och hopp utan gap, vilket gör den perfekt för nybörjare men även roligt för den som vill utvecklas som DH cyklist eller bara ha kul helt enkelt.

Det är egentligen ingen ny led utan en ombyggd led utifrån den gamla Grävmaskinsleden som växt igen. Arbetet har genomförts under 2022 och 2023 och vi vill rikta ett STORT TACK till våra sponsorer och inte minst våra ideella krafter som gjort leden möjlig!

Leden startar vid ledstart Väst (se ledkartan) och Paradisliften är öppen varje dag kl10-15 hela sommaren (tom 13/8) 2023 och därefter lördagar och torsdagskvällar tom v35.

Mer information om CK Örnen Downhill Park t ex öppettider, liftkortspriser, regler hittar du r

Välkommen att testa Bagarn och övriga leder i CK Örnen Downhill Park!

Cykelsäsongen 2023 är i full gång!

Årets cykelsäsong har rivstartat, alla träningsgrupper är igång med många nya cyklister, vilket är riktigt roligt! Spana in Aktivitetskalendern, där ser man allt skoj som är på gång.

Båda våra arenor, Örnen MTB Arena och CK Örnen Downhill Park, är röjda, städade och redo för en lång och härlig cykelsäsong med förhoppningsvis många besökare. Örnenstugan är öppen dagligen kl8-22 och erbjuder omklädningsmöjligheter, dusch och toalett. Vid stugan finns även en cykeltvätt.

Paradisliften har premiär 3 juni kl10-15 och då kommer även Downhill igång på riktigt.
Paradisliften är i sommar öppen varje dag kl 10-15 i hela 7 veckor i sommar, v26-32. Vecka 23-24 och 33-35 är liften öppen torsdagar kl 18-20 och lördagar kl 10-15.

Tour Junsele blev en succé, nytt deltagarrekord, ny tuff gravel/MTB sträckning och två dagar i fantastiskt cykelväder!

Ett stort TACK riktar vi till vårt fantastiska arrangörsteam!

Träningsupplägg, medlemsavgift och klädshop

En ny härlig cykelsäsong närmar sig! Många i ledarstaben har under vårvintern genomgått en ledarutbildning framtagen av Svenska Cykelförbundet och i veckan träffades man för att planera sommarens aktiviteter och träningsupplägg.
Verksamheten drar igång i början av maj, håll här på hemsidan eller på Facebook och Instagram.

Fakturor för medlemsavgiften 2023 har skickats ut, har du inte fått den – kontakta carina@ckornen.se.
Ditt medlemskap som aktiv eller stödmedlem är viktigt för klubben och avgiften är oförändrad från tidigare år. Vi är tacksamma för din betalning innan 30 april.

Klädshoparna för CK Örnen kläder är öppna, skynda fynda, de stänger 9 resp 16 april https://www.ckornen.se/om-klubben/cykelklader/

Rapport från årsmötet 2023

Onsdag 15 mars 2023 kl18.00 genomfördes årsmötet på Bruksgården där drygt 30 medlemmar hade samlats.

Kvällen inleddes med en intressant föreläsning av Tobias Nordin från MSA Sports Academy. Tobias berätta om styrketräningens hälsoeffekter, träning i olika pulszoner och delade med sig av lite träningstips inför säsongen.

Därefter intogs traditionsenligt fika innan årsmötesförhandlingarna genomfördes.

Valberedningen hade gjort ett bra arbete där Anna-Karin Malmsten valdes in som ny ledamot och Leif Grundberg som Suppleant.
Karin Sellgren tar över ordförande klubban och Tomas Karlson fortsätter som ledamot. Elin Gustafsson tar rollen som sekreterare och Jan Erik Backman fortsätter som suppleant tillsammans med Leif Grundberg. Adrian Johansson och Oskar Karlsson lämnar styrelsen och avtackades med en applåd i sin frånvaro.

Länk till verksamhetsberättelsen och resultatet från höstens enkät nedan.

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE i CK ÖRNEN MED FÖRELÄSNING

CK Örnens medlemmar inbjudes till årsmöte onsdag 15 mars 2023 kl18.00 på Bruksgården

Länk till Verksamhetsberättelse och bilaga längst ned på sidan

Tobias Nordin från MSA Sports Academy besöker oss igen för att denna gång berätta om styrketräningens hälsoeffekter, ge lite träningstips inför säsongen och informera om MSA’s nya verksamhet som fyllt 1 år.

Förslag eller motioner till Årsmötet lämnas till styrelsen senast 15 februari och önskar du ta del av underlaget inför årsmötet så finns det tillgängligt 1v före årsmötet, kontakta bara styrelsen.
Du når styrelsen på följande mejl; styrelsen@ckornen.se

Vi bjuder som vanligt på fika och du anmäler ditt deltagande till elin@ckornen.se senast 13/3

Välkommen!

Styrelsen

I samarbete med;

HIIT kör igång igen

Vi fortsätter söndag 8 januari med våra HIIT pass (cirkelträning) under Göran Palms ledning. Före jul hann vi med 4 pass och nu kör vi åtminstone fram till 5 mars.

Du hittar mer information i Aktivitetskalendern där du kan anmäla dig till kommande pass, men tidigast 1v i förväg.

Deltagande kostar 25kr/pass och antalet är begränsat till 14 personer per pass.

Välkommens att träna tillsammans inför sommaren 2023!

SÄSONGSAVSLUTNING

Onsdag 16 november kl17.30 samlas vi på Bruksgården (Brux) för att summera säsongen 2022. (Inbjudan nedan)

Vi börjar med Taco buffé som finns att köpa till subventionerat pris 50kr för barn upp till och med 14 år och 100kr för äldre.

Vi snackar cykel och upplevelser innan vi summerar säsongen och delar ut priser.

Avslutningsvis presenteras resultatet av enkäten med 130 svarande och delar lite tankar om framtiden.

Anmälan görs till elin@ckornen.se senast söndag 13 november.

Varmt välkomna!

Styrelsen

Medlemsenkät

CK Örnen har utvecklats snabbt under senare år med flera hundra nya medlemmar, en egen MTB anläggning, ett klubbhus, nya upplägg för landsvägscykling, fler tillfällen för downhill när Paradisliften rullar hela somrarna mm.

Mot den bakgrunden går vi nu ut med en enkät till alla våra medlemmar för att fortsätta utveckla klubben i den riktning våra medlemmar vill.

– Vi hoppas på riktigt många svar som stöd för CK Örnens fortsatta utveckling säger ordförande Tomas Karlson.

Enkäten är skickat per mejl till samtliga medlemmar och svarstiden är satt relativt kort, senast 16 oktober, men enkäten ska inte ta mer än 10 minuter att fylla i.

Är du medlem och saknar mejl med inbjudan till enkäten? Kolla din skräppost, avsändare är ”Cykelklubben Örnen noreply@idrottonline.se”. Hittar du den inte kan du skicka ett mejl till karin@ckornen.se så skall du få inbjudan till enkäten.


Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik