Kategoriarkiv: Nyheter

Uppskjuten träningsstart

Mot bakgrund av den höga smittspridningen och belastningen på sjukvården i Örnsköldsvik, så har vi beslutat att skjuta på träningsstarten 2 veckor till 15 maj, då vi hoppas att läget är betydligt bättre.

Vi uppmuntrar alla att passa på att cykla så mycket ni kan på egen hand för att vara redo när de organiserade träningarna drar igång.
Ni som cyklar i skogen får hålla lite koll att det torkat upp så att stigarna inte blir förstörda och ni som cyklar på landsväg får se upp för sliriga grussträngar ett tag till.

Tiden fram till träningsstarten nyttjar vi för att hjälpas åt att på ett smittsäkert sätt iordningställa Örnen MTB Arena inför invigningen 22/5. Separata inbjudningar till arbetsdagar kommer att läggas ut.

UPPTAKTSTRÄFFEN

Igår hade ett drygt 30 tal samlats för att delta i årets digitala upptaktsträff, kul!

Hade du inte möjlighet att delta eller vill titta igenom informationen igen då hittar du presentationen i länken nedan.

Vi vill passa på att påminna alla medlemmar att uppdatera sina kontaktuppgifter i IdrottOnline då vi framgent kommer att använda IdrottOnline som vårt medlemsregister och skicka ut information via den e-mailadress man har registrerat. Information om hur man går till väga för att kontrollera och uppdatera sina uppgifter finns i presentationen.

UPPTAKTSTRÄFF 14 APRIL KL18.30

En ny säsong närmar sig och vi är i slutfasen av planering och förberedelser inför sommarens verksamhet.

Vi bjuder därför in alla intresserade, nya och gamla medlemmar, till en digital upptaktsträff onsdag 14 april kl18.30.

Vi kommer att informera om sommarens verksamhet inom MTB, Landsväg, Qlingorna och Downhill. Alltifrån träningsupplägg , evenemang och tävlingar till nya Örnen MTB Arena och vårt nya klubbhus.

Ni anmäler er till upptaktsträffen genom att skicka ett e-mail till Johan Spångberg, johan.spangberg@boschrexroth.se så får ni en inloggningslänk i retur innan mötet.
Vi uppskattar om anmäler er senast på måndag 12 april.

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Mountainbike kläder

Nu öppnar vi vår webshop för CK Örnen designade Enduro-, downhill och MTB-kläder för CK Örnens medlemmar.

Nytt för i år är att vi erbjuder en frän T-shirt i funktionsmaterial med vår unika Mountainbike design både för dam, herr och juniorer.

Vi erbjuder även en kortärmad variant av den V-ringade DH-/ Endurotröjan i lite mer exlusivt utförande.

Naturligtvis finns även de populära kortbyxorna utan pad (sittkudde).

För alla juniorstorlekar erbjuds förmånliga låga priser så att alla ska ha råd med en frän tröja (och byxa).

Våra ledare får en unik ”LEDARE” tröja i form av T-shirten beskriven ovan.

Så här fungerar WEBSHOPEN:

Klicka på länken för att komma vidare till webshopen: trimtex.se/sv/teamshop/ckorn21
Eller logga in med teamkod: ckorn21 

(William Skalleberg på Trimtex skriver 21 mars 2021 18:31 CET)

Hej,

Er webshop är nu öppen och stänger den 5/4 med förväntad leverans i vecka 20.

Info:

Vi rekommenderar att använda Chrome eller Firefox som webläsare för att det ska fungera på bästa sätt – att t.ex använda Explorer kan göra så att det blir problem

Innan du kan börja beställa i webshopen så måste du registrera dig:

Alt. 1: Om man redan är kund och har handlat hos Trimtex tidigare – Klicka på ”Logga in” och logga in med egen e-mail och lösenord.

Alt 2: Skapa nytt konto

På mobil måste du scrolla ned på sidan för att hitta dessa två alternativ.

Ni som är medlemmar har fått ett mail med länk till webshopen. Om ni inte har fått det så hör av Er till Jan Erik enligt nedan.

Tips!
Om man kommer bort från klubbsidorna kan man alltid klicka på klubbnamnet överst på sidan för att komma tillbaka. På mobil enhet hittar man detta genom att gå till menyn längst upp till vänster.

Har ni några frågor är ni välkomna att höra av er.
Med vänlig hälsning
William Skalleberg | Kundrådgivare och Säljkoordinator
Trimtex Sport AS | Sekkebekksletta 8 | N-4792 Lillesand | Norway
T: 026-249890 | www.trimtex.se”

CK Örnen MTB-klädansvarig //Jan-Erik Backman 070-322 29 26 jan-erik@ckornen.se

ÅRSMÖTET

Förändringar i styrelsen och justerade medlemsavgifter

Årets årsmöte genomfördes digitalt via Teams och det gick riktigt bra. Roligt med stor uppslutning och bra engagemang.

Vi avtackade Sven Erik som ansvarat för klubbens ekonomi senaste 9 åren och Cilla, som på två år tillsammans med Elin ökat antalet tjejer i klubben mångfalt,

Elin blev invald som ledamot tillsammans med Carina Eriksson som axlar ekonomiansvaret efter Sven Erik. Anneli Bartholdsson blev invald som ny suppleant. Övriga i styrelsen är kvar eller blev omvalda.

Årsmötet beslutade att justera medlemsavgifterna för 2021, där även barn och ungdom under 15 år får betala 100kr i medlemsavgift nu när vi har den nya MTB Arenan och en ledarstab på plats. Det innebär att vi även justerar familjeavgiften till 400kr medan den ordinarie avgiften för alla som är 15år eller äldre är oförändrat 200kr.

Nu är det tid för Fatbike

Den senaste tidens snöande och kyla tillsammans med ett antal engagerade skoterförare har gjort att vi har fantastiskt fina leder att cykla Fatbike på. Passa på att cykla på de fina lederna i det fina vädret och kanske testa någon ny led som du inte cyklat tidigare.
Här är några exempel på leder som nu är sladdade.
https://www.trailforks.com/route/cowboystan-vinterrunda-2021/ https://www.trailforks.com/route/vinterpromenaden-skyttis-sorliden/ https://www.trailforks.com/route/vinterpromenaden-skyttis-sorliden/ https://www.trailforks.com/route/vinterpromenaden-jarvedsslingan/https://www.trailforks.com/route/vinterpromenad-krukmakarvagen-sorangesberget/

Första grundutbildningen för våra ledare

I september/oktober var vi nio stycken från CK Örnen som gick SISUs Grundutbildning för ledare. Utbildningen började med en kvällsträff på Café UH där alla fick presentera sig och berätta lite om sin bakgrund som ledare eller idrottsutövare. På plats var inte bara vi från CK Örnen utan det fanns även ledare inom fotboll, kampsport, orientering och friidrott. Vi fick en genomgång om kursen och fick ta del av kursmaterial med inloggning till hemsidan där hemstudierna skulle genomföras.

På hemsidan skulle vi gå igenom några delar med video och text som handlade om idrottsrörelsen, ledarskapet, träningen och utövaren. När dessa delar var färdiga lämnade vi in en första inlämningsuppgift.

Några veckor efter vår första träff var det inplanerat en heldag tillsammans. På förmiddagen var det genomgångar och många intressanta diskussioner utifrån det vi läst i våra hemstudier. Mycket utgick efter något som heter det ”Holistiska perspektivet” vilket innebär att man ska utgå från hela människan, såväl fysiskt, psykiskt som socialt och idrottsligt. Efter lunchen var det mer praktiskt arbete. Vi blev indelade i fyra olika grupper och skulle inom varje grupp komma på en övning inom varsitt holistiskt perspektiv. Dessa övningar fick sedan de andra grupperna prova på. Det var alltifrån minnesövningar, stafetter med burpees och tre-i-rad och orientering i kapprummet.

När heldagen var genomförd var det bara en uppgift kvar för att bli godkänd på utbildningen. Vi fick välja av sju moduler där det fanns information att ta del av och sen kunde man välja om man ville diskutera med en tränarkollega eller genomföra uppgiften på egen hand.

Utbildningen gav oss många nya sätt att se på idrott och idrottare med hjälp av bra information och många intressanta diskussioner. Väldigt intressant att få diskutera med ledare inom andra idrotter för att kunna jämföra till exempel en lagidrott mot cykling. Nu känner vi oss bättre rustade för sommaren 2021 då vi väntar en stor anstormning av nya barn, ungdomar och vuxna som vill cykla MTB med oss på vår nya fina MTB Arena.

Är du intresserad av att vara med och hjälpa till som ledare till sommaren så kommer det fler kurstillfällen. Anmäl ditt intresse till Elin Gustafsson på mejl elingustafsson_89@hotmail.com eller mobil 073-0326073. 

CK Örnen MTB Arena – Reportage i Nolaskogs

I senaste numret av tidningen Nolaskogs finns ett reportage från CK Örnen MTB Arena, som vi med stora ideella krafter anlagt under senaste året under projektledare Jan Erik Backman och banarkitekt Lars Edbloms ledning. Kvarstår gör endast några veckors bygge av de leder som WeMark bygger samt färdigställande av klubbhuset Örnen (fd JäBo stugan).
Fina ord av Kultur och Fritidschef Sune Westberg och Marlene Bolstad på Tillväxtavdelningen, vi kan känna oss riktigt stolta över vår insats och den fina anläggningen.

Länk till tidningen Nolaskogs, artikeln är på sida 5 av 9. https://www.ornskoldsvik.se/download/18.1cfff813174b6383c39233fa/1602252592080/Nolaskogs_nr3_2020_tillg%C3%A4nglig.pdf

Jan Erik in action!

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik