Kategoriarkiv: Nyheter

Snart kör vi igång säsongen 2024!

Våren går fort och vi närmar oss första träningarna med stormsteg! Här nedan ser ni hålltider för de första träningarna. För att kunna starta säsongen tidigare kör vi första passen stigcykling på Genesmon med samling på parkeringen vid Nyängets badplats. Så snart våra fina stigar på Örnen MTB Arena torkat upp flyttar vi oss dit och kör fram till veckan efter midsommar.

  • MTB-måndag (11-99 år) startar måndag 6 maj
  • Qlingorna (damer) startar tisdag 7 maj
  • Landsvägsgänget startar onsdag 8 maj
  • MTB Kids (7-11 år) startar lördag 11 maj

Mer info kommer närmare inpå samt i aktivitetskalendern. Kontaktpersoner för respektive träning

  • MTB-måndag: Fredrik Nilsson 070-680 11 03.
  • Qlingorna: Elin Gustafsson 073-032 60 73
  • MTB Kids: Daniel Johansson 072-209 03 95 eller Elin Gustafsson
  • Motionsgruppen: Eero Niemi 070-584 44 29
  • Landsvägscykling: Magnus Hallén 070-697 65 73

Rapport från Årsmötet

Onsdagen den 13 mars hölls årsmöte på Gnistan. Ett drygt 30-tal medlemmar deltog på mötet som inleddes med kaffe och smörgås. Årsmötet resulterade i en styrelse som är i stort sett oförändrad från 2023 förutom att Jörgen Sundqvist avtackades med blommor för sin tid som styrelseledamot. Daniel Johansson hälsas nu välkommen som ny styrelsemedlem!

Värt att lyfta ur verksamhetsplanen (länk nedan) är att den traditionella ”Tour Junsele” går av stapeln 25-26 maj. Mer information kommer inom kort. I år kommer vi även återuppta landsvägsloppet Örntrampet som planeras till den 24 augusti. Ett annat event i närtid är att vi i samverkan med Örnsköldsviks kommun och Nätra GIF gör skidspår i Nätra fjällskog tillgängliga för cyklister den 23 mars. Våfflor kommer finnas till försäljning och mer information finns i Facebook event. 

När årsmötesförhandlingarna avklarats bjöd Pernillas träning, hälsa och energi på en intressant föreläsning om kost före under och efter träning/tävling. Pernilla levererade bra och enkla tips där ett genomgående tema var ”krångla inte till det!” Tänkvärt var också att man inte behöver göra någon särskild uppladdning inför lopp eftersom man normalt trappar ner sin träning inför lopp. Äter man då bara som vanligt kommer man ligga på ett energiöverskott eftersom man förbrukar mindre energi. Ett annat tips var att äta lite mer salt dagen innan om man vet att man ska träna eller tävla en varm dag.

Styrelsen tackar för förnyat förtroende och ser fram emot ett upplevelserikt 2024!

Inbjudan Årsmöte 13 Mars 2024

CK Örnens medlemmar inbjudes till årsmöte onsdag 13 mars kl18.00 på Gnistan (Optimisten).

I år kommer vi gästas av ”Pernillas träning, hälsa och energi” som ska lära oss grunderna inom kost och varför kroppen behöver alla olika delar. Vi kommer även få lära oss hur vi ska tänka kring kosten i samband med träning och tävling för att prestera så bra som möjligt, både kortare och längre tidsintervaller. Förbered gärna någon fråga som du vill ha svar på!

Underlag inför själva årsmötet t ex verksamhetsberättelse och verksamhetsplan laddas successivt upp längst ner i detta inlägg.

Alla medlemmar hälsas varmt välkomna!

Vi bjuder på fika så anmäl ditt deltagande senast den 11/3 till elin@ckornen.se

/Styrelsen

Avslutningen blev en riktig familjedag

Vilken familjedag årets säsongsavslutning blev; till och med solen valde att titta fram efter en lite regnig inledning av dagen. Drygt 80 anmälda och några oanmälda cyklister i alla åldrar samlades i solen vid vår fina Örnenstuga för att fika, äta och prata cykling. Alla barn bjöds på tårta och när dagen var över fanns inte en tårtsmula kvar. Även de goda hamburgarna och go´fikat hade en strykande åtgång!

Många hade hörsammat uppmaningen att komma på cykel och gårdsplanen fylldes av cyklar av olika storlekar och sorter. Ett uppskattat inslag var våra utställare som visade upp elcyklar och fyrhjulingar. Många passade på att provcykla och vi kunde konstatera att elcyklarna utvecklats och blivit riktigt fina! Alla hade möjlighet att delta i ett GPS-quiz där frågorna handlade om både klubbens historia och nuvarande verksamhet. Vinster delades ut baserat på antalet rätt och i andra hand en kortaste tiden för att ta sig igenom slingan. Vips var det plötsligt cyklister som sprang i skogen med mobiltelefonen i högsta hugg för att klara quizet på kortast möjliga tid och kamma hem vinsten. Vinnare blev Eero Niemi med 9 av 10 rätt och därefter blev tiden avgörande för de som hade två och tre fel. Fina priser, skänkta av klubben och våra sponsorer, delades ut. Innan dagen var slut invigdes också den fina altanen utanför Örnenstugan som färdigställts av några av våra medlemmar ledda av Jan Erik Backman och Leif Grundberg, och de nysnickrade bänkarna kom väl till pass när hamburgerlunchen skulle ätas. Tomas Karlson som höll i quizens prisutdelning passade även på att informera om klubbens kommande projekt med några nya leder på Örnen MTB-arena som kommer ge, främst barnen, lite ny och lagom utmanande cykling. Innan dagen avslutades genomfördes en prisutdelning för Tränings Tempo Torsdags-serien (TTT) där PA Persson åter igen fick ta emot vandringspokalen för herrar. Damernas pokal vanns av Moa Nordin, master herrar vanns av Åke Sundin och master damer vanns av Irina Segerholm.

Vi riktar ett stort tack till Yamahacenter, Övik Marina, tSKR Norrland AB för uppskattat deltagande på avslutningen och vi riktar även ett tack till Övik Cykel och Uteliv som på grund av sjukdom fick ställa in sitt deltagande men som skänkte ett fint pris till GPS Quizen.

Nu håller vi i träningen i vinter, på Zwift, på våra vinterleder, i skidspåren eller på gymmen så ses vi till våren igen!

// Styrelsen

BAGARN – NY LED I CK ÖRNEN DOWNHILL PARK ÖPPNAS

Bagarn är en ny roliga blå led i CK Örnen Downhill Park som öppnas officiellt lördag 22/7.

Leden är ett viktigt komplement till befintliga leder, den är perfekt för dig som är nybörjare men också roligt för dig som vill utveckla dina skills. Bagarn är parkens längsta led och den är kompletterad med flera berms och hopp utan gap, vilket gör den perfekt för nybörjare men även roligt för den som vill utvecklas som DH cyklist eller bara ha kul helt enkelt.

Det är egentligen ingen ny led utan en ombyggd led utifrån den gamla Grävmaskinsleden som växt igen. Arbetet har genomförts under 2022 och 2023 och vi vill rikta ett STORT TACK till våra sponsorer och inte minst våra ideella krafter som gjort leden möjlig!

Leden startar vid ledstart Väst (se ledkartan) och Paradisliften är öppen varje dag kl10-15 hela sommaren (tom 13/8) 2023 och därefter lördagar och torsdagskvällar tom v35.

Mer information om CK Örnen Downhill Park t ex öppettider, liftkortspriser, regler hittar du r

Välkommen att testa Bagarn och övriga leder i CK Örnen Downhill Park!

Cykelsäsongen 2023 är i full gång!

Årets cykelsäsong har rivstartat, alla träningsgrupper är igång med många nya cyklister, vilket är riktigt roligt! Spana in Aktivitetskalendern, där ser man allt skoj som är på gång.

Båda våra arenor, Örnen MTB Arena och CK Örnen Downhill Park, är röjda, städade och redo för en lång och härlig cykelsäsong med förhoppningsvis många besökare. Örnenstugan är öppen dagligen kl8-22 och erbjuder omklädningsmöjligheter, dusch och toalett. Vid stugan finns även en cykeltvätt.

Paradisliften har premiär 3 juni kl10-15 och då kommer även Downhill igång på riktigt.
Paradisliften är i sommar öppen varje dag kl 10-15 i hela 7 veckor i sommar, v26-32. Vecka 23-24 och 33-35 är liften öppen torsdagar kl 18-20 och lördagar kl 10-15.

Tour Junsele blev en succé, nytt deltagarrekord, ny tuff gravel/MTB sträckning och två dagar i fantastiskt cykelväder!

Ett stort TACK riktar vi till vårt fantastiska arrangörsteam!

Träningsupplägg, medlemsavgift och klädshop

En ny härlig cykelsäsong närmar sig! Många i ledarstaben har under vårvintern genomgått en ledarutbildning framtagen av Svenska Cykelförbundet och i veckan träffades man för att planera sommarens aktiviteter och träningsupplägg.
Verksamheten drar igång i början av maj, håll här på hemsidan eller på Facebook och Instagram.

Fakturor för medlemsavgiften 2023 har skickats ut, har du inte fått den – kontakta carina@ckornen.se.
Ditt medlemskap som aktiv eller stödmedlem är viktigt för klubben och avgiften är oförändrad från tidigare år. Vi är tacksamma för din betalning innan 30 april.

Klädshoparna för CK Örnen kläder är öppna, skynda fynda, de stänger 9 resp 16 april https://www.ckornen.se/om-klubben/cykelklader/

Rapport från årsmötet 2023

Onsdag 15 mars 2023 kl18.00 genomfördes årsmötet på Bruksgården där drygt 30 medlemmar hade samlats.

Kvällen inleddes med en intressant föreläsning av Tobias Nordin från MSA Sports Academy. Tobias berätta om styrketräningens hälsoeffekter, träning i olika pulszoner och delade med sig av lite träningstips inför säsongen.

Därefter intogs traditionsenligt fika innan årsmötesförhandlingarna genomfördes.

Valberedningen hade gjort ett bra arbete där Anna-Karin Malmsten valdes in som ny ledamot och Leif Grundberg som Suppleant.
Karin Sellgren tar över ordförande klubban och Tomas Karlson fortsätter som ledamot. Elin Gustafsson tar rollen som sekreterare och Jan Erik Backman fortsätter som suppleant tillsammans med Leif Grundberg. Adrian Johansson och Oskar Karlsson lämnar styrelsen och avtackades med en applåd i sin frånvaro.

Länk till verksamhetsberättelsen och resultatet från höstens enkät nedan.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik