Kategoriarkiv: Nyheter

SÄSONGSAVSLUTNING

Onsdag 16 november kl17.30 samlas vi på Bruksgården (Brux) för att summera säsongen 2022. (Inbjudan nedan)

Vi börjar med Taco buffé som finns att köpa till subventionerat pris 50kr för barn upp till och med 14 år och 100kr för äldre.

Vi snackar cykel och upplevelser innan vi summerar säsongen och delar ut priser.

Avslutningsvis presenteras resultatet av enkäten med 130 svarande och delar lite tankar om framtiden.

Anmälan görs till elin@ckornen.se senast söndag 13 november.

Varmt välkomna!

Styrelsen

Medlemsenkät

CK Örnen har utvecklats snabbt under senare år med flera hundra nya medlemmar, en egen MTB anläggning, ett klubbhus, nya upplägg för landsvägscykling, fler tillfällen för downhill när Paradisliften rullar hela somrarna mm.

Mot den bakgrunden går vi nu ut med en enkät till alla våra medlemmar för att fortsätta utveckla klubben i den riktning våra medlemmar vill.

– Vi hoppas på riktigt många svar som stöd för CK Örnens fortsatta utveckling säger ordförande Tomas Karlson.

Enkäten är skickat per mejl till samtliga medlemmar och svarstiden är satt relativt kort, senast 16 oktober, men enkäten ska inte ta mer än 10 minuter att fylla i.

Är du medlem och saknar mejl med inbjudan till enkäten? Kolla din skräppost, avsändare är ”Cykelklubben Örnen noreply@idrottonline.se”. Hittar du den inte kan du skicka ett mejl till karin@ckornen.se så skall du få inbjudan till enkäten.


PARADISFESTEN – AVSLUTNING I CK ÖRNEN DOWNHILL PARK

Vi gör en gemensam säsongsavslutning med STF och FV Backe på lördag 10 september kl10-15.

Alla är välkomna – Kom och cykla i CK Örnen Downhill Park, testa nya starten i Salsa/Taco och nya broar, drop mm.

Vi kommer att starta grillen mitt i arenan vid Dirtplan där det kommer finns hamburgare mm att köpa till självkostnad eller ta med eget fika eller något att grilla .

Ta med vänner eller släkt som kan åka liften, vara med och grilla, njuta av utsikten och titta när ni cyklar. Kanske även testa ett åk.

Årskort gäller i Paradisliften och dagkort/enkelåk finns att köpa som vanligt med Swish/kort.

FV Backe tränar i de små hoppbackarna, STF kör liften åt oss alla och firar Höga Kustenleden 50 år på Vandringensdag, en stor gemensam fest helt enkelt.

Tolvtjärnsloppet 2022

Med årets lopp bröts trenden med regnfritt och bra temperatur. Istället blev det regnskurar och ganska kyligt med ned till +10 grader.

Antagligen var det därför en hel del av de anmälda valde att krypa tillbaka under täcket denna förmiddag.

Vi började som vanligt med race för nybörjarna, som vart 13 till antalet, som gav sig ut på 5km banan. Efter målgång var det nog bara de som var intresserade av godis och dryck under vårt stora tält idag.

Start i nybörjarklassen
Luke Enberg 1:a i nybörjarloppet som han körde som uppvärmning inför 18km
Barnen hade tid att snaska lite efter loppet

Klockan 11 så släppte vi iväg de 30 startande på 65km sträckan. Inget deltagarrekord direkt. Cirka 30 startande även på 40km och 11 startande på 18km sträckan.

Start 65km

Bland herrarna tog Starka Johannes Sikström Team Advania OIK Elit kommandot direkt och höll den loppet igenom. Lars Löfgren Falu CK låg 1 minut efter Johannes efter 13km och David Åslund från TTGU IF 5 minuter efter.

Efter 21km var avståndet till 2:an Lars 1:50 och David ytterligare 7 minuter efter.

Johannes tog backpriset vid Svedje Fäbodar i ensamt majestät och när 50km var avverkade var ställningen lika med Johannes först, Lars 10 minuter efter och David 18 minuter efter.

Johannes Sikström Långnorsberget (Foto Robert Vestin)
Maria Ehlin Kolk på Långnorsberget
Åsa Ledin CK Örnen var snabbaste dam i motionsklassen på 40km

Johannes hade vid målgång 14 minuter till Lars och 23 minuter till David.

Segrare i 65km herrar, Johannes Sikström Advania OIK Elit, 2:52:08

Bland damerna var det lite jämnare men även där var ordningen lika loppet igenom. D30 segraren från Lida Lopp, Maria Ehlin Kolk, Hamilton Adventure Team 1:a, Malin R Kågström Skellefteå AIK Cykel 2:a och CK Örnens Sara Forsgren som 3:a. Inga direkta rapporter från banan om deras progression men de kom in rätt så tätt med bara ett par minuter i mellan i mål. Malin rapporterade att hon hade haft problem med en hoppande kedja, men det tillhör ju spelet som Malin sa.

Segrare 65km damer, Maria Ehlin Kolk, Hamilton Adventure Team, 3:26:27
Snabbaste dam CK Örnen, Sara Forsgren 3:40:46

Tävlande flickor i ungdomsklasserna är det inte gott om så Maya Lindblom Lögdeå SK F13-14 kammade hem segern och fick ställa sig högst på pallen efter att ha cyklat 18km.

För P13-14 vann Sundsvallscyklisternas Samuel Henriksson följd av Hugo Lindgren Obbola IK Cykel och Björn Melin CK Örnen.

Nr 235 (ser ni väl? 🙂 Samuel Henriksson, Sundsvallscyklisterna vinner P13-14

I P11-12 var det lite jämnare med Luke Enberg Obbola IK, Elis Eddefalk Norrlandscyklisterna bara 35 sekunders skillnad följd av Adrian Lorenc CK Örnen 10 minuter senare.

Luke Enberg Obbola IK Cykel ger familjen Enberg första 1:a platsen i Tolvtjärnsloppet när han vinner P11-12. Pappa Henrik är ju den ”evige” tvåan.

Det var många frusna som kom mål och fick en fin jubileumsmedalj och var ganska sugna på att komma till bastu och dusch.

Robert Åström CK Örnen var först av alla i mål på 40km på 1:59
Familjebild på familjen Aronsson, Linda och Jonas Gimonäs CK
Familjemålgång med Elin och Fredrik CK Örnen
Familjemålgång två med ”team Arvidsson”
Snabbast i CK Örnen vad Adrian Johansson som kom på en 6:e plats.

Lagom till prisutdelningen så sken solen upp och fina priser från ByBike, Gluds Jakt Cykel och Fritid samt Lättelement bytte ägare.

Fina priser i år

Fina prischeckar till alla topp tre i tävlingsklasser samt en fin pokal för herr- och damsegrare i 65km-klassen

P11-12: 1:a Luke Enberg Obbola IK, 3:a Adrian Lorenc CK Örnen, 2:an Elis Eddefalk Norrlandscyklisterna ej på bild
P13-14: 1:a Samuel Henriksson Sundsvallscyklisterna, 3:a Björn Melin CK Örnen
P13-14 2:a Hugo Lindgren Obbola IK
F 13-14 Lite ensamt på pallen för Maya Lindblom Lögdeå SK
65km Damer: 1:a Maria Ehlin Kolk, 2:a Malin R Kågström, 3:a Sara Forsgren
65km herrar. 1:a Johannes Sikström, 2:a Lars Löfgren, 3:a David Åslund

Med detta tackar jag för mig som tävlingsledare för detta lopp som jag nu driftat 10 år i rad. Min förhoppnings är ju att jag ska få cykla loppet själv någon gång med ny tävlingsledning men det är ju högst oklart i nuläget.

Tack för mig

Bildbank från våra fotografer LÄNK

Jag vill tacka alla markägare, sponsorer, funktionärer mm från både CK Örnen och Långviksmons IF som ställt upp på dessa tokigheter. Naturligtvis även alla cyklister, som jag tyvärr tycker varit lite för få i förhållande till vilket arbete som ligger bakom varje års arrangemang. För som många säger är ju detta en av Sveriges bästa långloppsbanor, även om föret var otroligt tufft just denna dag.

NYA MÖJLIGHETER TILL CYKLING – DOWNHILL ÖPPEN HELA SOMMAREN

I sommar kan du planera flera dagars spännande cykling med häftiga upplevelser på CK Örnens anläggningar med omnejd.

CK Örnen Downhill Park kommer att vara öppet varje dag sommararen 2022 (v26-31) kl10-15, och tisdagar och torsdagar kl18-20 v23-25 och v32-34 då Paradisliften rullar. Detta har möjliggjorts genom ett unikt samarbete mellan CK Örnen, FV Backhoppning, STF, Örnsköldsviks Kommun mfl aktörer.

Örnen MTB Arena är öppen varje dag och gratis för alla. Nytt för i år är att alla får tillgång till delar av Örnenstugan där man kan gå på toaletten, fylla vatten, duscha och byta om.

Vi har också lagt upp förslag på ett tiotal Landsvägsrundor i vår vackra Höga Kusten natur, med distanser från knappt 3 mil upp till drygt 12 mil. Bara att trampa ut och njuta.

Mer information hittar du i länkarna här nedan;

CK Örnen Downhill Park

Örnen MTB Arena

Landsvägsrundor

Och du, glöm inte fika och leendet – dej är skoj på hoj!

Fritidstipset från Örnsköldsviks kommun med bl a cykeltips.

Vill du börja cykla med oss i CK Örnen hittar du säkert något som passar dig i CK Örnens Träningsverksamhet

ÖRNSKÖLDSVIK XCO

CK Örnen presenterar Övik XCO där vi kommer att köra 4st XCO,  Cross Country Olympisk distans tävlingar.


Officiell tävlingspartner:

Vi kör med de flesta åldersklasser enligt Cykelsportförbundets regler så det blir på ”riktigt” trots att det är ett motionslopp för ALLA med syfte att väcka intresse för att tävla med mountainbike.

Tävlingsområdet blir vår fina Örnen Mountainbike Arena. Banorna kommer att vara olika varje gång men med vår fina pumptrack som start- och målområde. Banorna presenteras samma vecka som tävlingen äger rum på eventets sida.

Vi satsar också på att arrangera en kort XCE (Cross Country Elimination) eller XCC (Cross-Country Short Circuit) i samarbete med Skoda på en spännande, kort men intensiv och publikvänlig bana. Datum och mer info kommer.

Platslänk XCO: Örnen MTB-Arena

Övik XCO

Motionslopp i form av XCO,  Cross Country Olympisk distans. Banor ca: 4-6km med olika antal varv beroende på startgrupp. De yngre klasserna kör en kortare bana som är ca: 1-2km för de yngsta och 2-2,5km för de äldre. Det kommer att finnas ”tävlingshinder”. Åldrar och bedömd ”vinnartid” för respektive åldersklass enligt nedan.

Exempel på bana för 15 år och uppåt (Klicka för större bild)
Gällande bana presenteras på eventet i vår aktivitetskalender på tävlingsveckan. Länk till eventen för respektive datum hittar ni nedan:

Klasser och starttider:

För åldersklass gäller det man fyller under pågående år. Dvs om t.ex. man fyller 11år  31/12 så cyklar man i 11 års klassen.

Ni ska infinna er i startområdet senast 10 minuter innan start för avprickning samt uppställning till start.

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

1:a start kl: 10:30 (1:a målgång ca: 10:45)
7-10år:  15-20 minuter (Nybörjarklass) 1 varv 2,5km bana (Ingen tidtagning eller föranmälan. Nummerlapp hämtas vid Örnen stugan mellan 9,30-10:15).

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

2:a start kl: 11:30 (1:a målgång ca: 11:50)
10-12år:  1-2varv på 2,5-1,5km bana 20min
13-14år: 2-3 varv på 2,5-1,5km bana 30min

Omställning bana och lunch 12-13:30

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

3:e start kl: 13:30 (1:a målgång ca: 15:00)
15-99år: Varvlopp ca: 4-6 varv beroende på banans längd på XCO-bana. Totalt ca: 20-25km med snabbaste målgång efter ca: 1tim 20 minuter då även varvade åkare går i mål vid efter segrarens målgång.

Träning på banan

Träning på banan får bara göras om man har nummerlapp samt på tider då annan tävling ej pågår. Skapa inget Strava-segment på denna banorna då de kan gå i motriktning på ordinarie sträckning på lederna. Vi kommer att spärra av banorna samt ha vakter på tävlingen.

Förutsättningar för att vara med

En godkänd cykelhjälm, en fungerande MTB-cykel utan lösa delar samt att ta med en reservslang som passar dina däck om du får punktering. En vattenflaska är också ett måste. Vattenlangning sker i avsett område för langning och teknisk zon uppe vid klubbstugan. Vi vill gärna också att du använder din klubbs kläder även om det inte är ett krav.

Tävlingsdatum och anmälan:

Endast föranmälan via länken nedan gäller förutom för nybörjarklass som anmäler sig på plats i samband med nummerlappsutdelningen. Ingen avgift.

Övriga endast föranmälan via länken i eventkalendern för respektive datum nedan

Deltävling-1: 14:e maj 2022

Deltävling-2: 26:e juni 2022

Deltävling-3: 6:e augusti 2022 INSTÄLLD

Deltävling-4: 24:e september 2022 (OBS: Nytt datum)

Deltävling-5 XCE, Cross Country Eliminator september 2022 PRELIMINÄRT

Anmälningsavgiften återbetalas inte. Vid extraordinära händelser som gör att tävlingen ställs in återbetalas 50% av anmälningsavgiften. Vi rekommenderar att du tecknar försäkringen ”Startklar” som ger möjlighet att återfå startavgiften i händelse av t.ex. sjukdom.

Då detta är ett lopp som är sanktionerat av Cykelsportförbundet så ingår motionsförsäkring via anmälningsavgiften  för motionsklass.

Nummerlapp:

Hämtas i Örnen stugan tävlingsdagen kl: 10-13. Tänk på att komma i tid så att du hinner till start

Prisutdelning:

Sker löpande efter målgång i respektive startgrupp.

GDPR

I och med din anmälan så godkänner du att ditt resultat publiceras på internet med namn, tid, klubb och placering.  Vi kommer också att spara årets och tidigare års resultat för idrottslig statistik. Vi kommer också att skicka en inbjudan till nästa års lopp på den mailadress du anger i inbjudan. Under loppet kommer våra fotografer att ta både film och stillbilder som kommer att publiceras på vår hemsida och sociala medier samt användas av våra sponsorer för likvärdig publicering i offentlig media och i reklamsammanhang. Om du INTE går med på ovanstående ber vi dig kontakta tävlingsledaren enligt nedan så ordnar vi enligt dina önskemål.

Omklädning, dusch, wc och  cykeltvätt

Vid Örnen Stugan.

Boende/Mat/Evenemang

Mer detaljer kommer. Målsnax delas ut vid målet.

Parkering

Ordinarie parkering vid start för Örnen Mountainbike Arenas leder. Camping med husbil är inte tillåtet på området under tävlingsdagarna.

Bryta loppet/regler

Om du måste bryta av olika skäl MÅSTE tävlingsledare enl. nedan meddelas via funktionär eller telefon nedan. Allt deltagande sker på egen risk samt enligt cykelförbundets tävlingsregler. Skräp får endast kastas på anvisade platser.

Funktionärer:

Hör av er till tävlingsledaren Jan Erik Backman 070-3222926 jan-erik@ckornen.se för att hjälpa till. Vi behöver 5-6 personer för att hjälpas åt med evenemanget. Även tävlande från andra än pågående starter kan ju hjälpa till när de inte tävlar. Här finns lite exempel på arbetsbeskrivningar för personer i en tävlingsorganisation. LÄNK

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik