Kategoriarkiv: Jims blogg

Jim var med och blåste nytt liv i CK Örnen för ett par år sedan. Han cyklar LVG, på både linje- och tempo-cykel.

MTB my way

Ta av det tunga bakhjulet. På med ett lätt i kolfiber och titan. Dra på en 11-28 och vipps så den ser ut som en MTB kasett!.  Besegra berget = Varvsberget X 4

Parkera inte i backen 🙂

Chain catcher

SMACK-tempot. Tävlingpremiär i Veterancupen. Soligt och fint väder 15+ och många cyklister till start. 3 mil Tempo tävling stod på agendan, det längsta jag kört med tempohojen tidigare är dryga 2 mil. La kedjan på insidan i en uppförsbacke 3km före mål när jag prexis påbörjade taktiken nu ger jag allt på den resan som är kvar. Såg nog ut som ett fyllo då jag klev av cykeln för att lägga på kedjan igen, vinglig av guds nåde. Den obotlige växelklåparen får köpa sig en chain catcher. Giftigt med en T-korsning mitt i ett Tempolopp. 2 pers passade på att köra in i skogen där och använda hjälmen. Vi var förvarnade om den korsningen så jag tog det lugnt där. Det var iallafall väldigt roligt att köra och det är huvudsaken 🙂

 

Hasse in action.

 

100+

De första 100 milen på landsvägscykeln under våren är nu avverkade.

Har under turerna hittat på ett intervallpass som jag tänkte att vi skall köra på några onsdagsträningar i sommar.

Uppvärmning till Backe. Fyra intervaller i Backebacken. Vidare till Hållen. Fyra intervaller i Hållenbacken. Hemfärd.

Körde Hållen idag, en gång i lugnt tempo.

Räknar kallt med 6st i maxtempo senare i sommar (Gottne Veterancup och Själevadsfjärden Runt)

Tempo KM

Idag körde vi KM i Tempo tillsammans med Gottne Cykel. Ett roligt sammarrangemang så här in på höstkanten. 14 tappra på startlinjen som plockade ut det som fanns för dagen.

Resultatlistor från KM i Tempo 2011 Gottne Cykel och CK Örnen

Damer 20km

1 Jenny Magnusson 35:06

2 Helena Lindnord 36:09

3 Malin Pilvinge 36:35 

Herrar 20km

1 Mats Andersson 29:37 

2 Mikael Lindnord 30:32 

3 Hans Bergholm 30:50 

4 Jim Blomquist 31:35 

5 Thomas Öberg 32:10 

6 Jonas Westlund 32:57 

7 Rickard Hägglund 33:17 

8 Jan Sjöberg 33:58 

9 Filip Larsson 35:30 

10 Bertil Ohlsson 41:33 

Juniorer 10 km

1 Olov Lundgren 17:57 

Damklass CK Örnen

1 Jenny Magnusson 

Herrklass CK Örnen

1 Hans Bergholm

2 Jim Blomquist

3 Jonas Westlund

4 Rickard Hägglund

5 Jan Sjöberg

6 Filip Larsson 

Damklass Gottne Cykel

1 Jenny Magnusson

2 Helena Lindnord

3 Malin Pilvinge 

Herrklass Gottne Cykel 

1 Mats Andersson

2 Mikael Lindnord

3 Hans Bergholm

4 Jim Blomquist

5 Tomas Öberg

6 Bertil Ohlsson 

Min målgång med 187 i puls. Körde inte så smart uppför idag. Gick på för mycket och klarade inte av att hålla uppe farten på platten, det kostade tid. Nöjd ändå, det var roligt att köra Tempo. Nästa år så får vi lov att lägga in en veckodag för gemensamma tempoträningar. Även en serietävling i Tempo finns på schemat för nästa år.

Mats Andersson snabbast i Övik (Som vanligt)

 

 

 

 

 

Next genereration. Olov Lundgren

 Hårdkörning… Okänd cyklist (Jonas?) dikad efter målgång 🙂

 Helena ger allt på upploppet.

 

Broarna Runt

I lördags gick Broarna Runt i Kramfors av stapeln. Från CK Örnen så körde Janne S, Rickard, Filip och jag 75km sträckan. För egen del var det första gången och det blir säkerligen fler gånger efter denna. Hade inga större förhoppningar att hänga med denna dag. Efter Sandöbron så befann man sig efter utförskörningen helt plötsligt i ledning med 50 meter till klungan. Med fyra kilometer kvar till beryktade Galåbacken så var det inte direkt läge att gasa vidare. Det blev ett riktigt roligt lopp där CK Örnen fick med alla 4 cyklister i klungan som decimerades till 12st i Galåbacken. Ett tag så var det örnarna Janne, Rickard och jag som stod för dragjobbet, det var roligt att vara med om. Innan mål körde vi om de som var ute på 50km slingan varav en 6-7 stycken orkade haka på oss mot slutet, det blev det lite stökigare av vid spurten som inte är helt optimal inne på torget. Filip, Rickard och jag slutade på platserna 3,4 och 5. Nästa år får vi se till att ta med oss några fler örnar.

/Jim

Sollefteåtrippelns cykellopp

Sollefteåtrippelns cykellopp. Två Örnar och två Gottne cyklister ställde upp i Sollefteås nystartade cykellopp i fredags kväll. Rickard Hägglund och Jim Blomquist från CK Örnen slutade på en 8:e resp. 9:e plats i loppet. Johan Westman och Lars Schedin från Gottne IF Cykel kom i mål som 7:a och 12:a. 125 startande totalt varav dryga 50 talet körde den längre sträckan 55km. En vacker bana längsmed älven.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik