Mountainbike (MTB)

Vi som cyklar MTB har organiserade träningar för ungdomar från 10 år och vuxna varje måndag under perioden maj-september samt lördagar för barn från 7 år. Dessutom anordnar vi några mindre tävlingar XCO, ett sorts varvlopp för MTB på vår MTB-arena. Klasser för alla åldrar. Mer info hittar ni här.

Se separat sida om MTB Kids, nedan gäller för måndagar. Ett tips är att första träningen välja en enklare grupp om ni är osäker på nivån, så är det bara att byta grupp om det visade sig att man valt fel. Det är aldrig roligt att komma till en ny aktivitet och direkt hamna i en för svår teknisk grupp och känna sig otrygg eller att inte hänga med. Tala med våra ledare på plats.

”Blå” För de som vill cykla blå och röda leder i måttligt tempo och med korta pauser då och då. Alla ungdomar som går vidare från lördagar och MTB Kids börjar här men även äldre ungdomar och vuxna är lika välkomna! Vi väljer grupp efter tempo och erfarenhet – inte ålder. I huvudsak är det stigcykling men självklart varierar med pumptrack, träning av lite mer tekniska passager samt olika teknik och balansövningar.

”Röd” För de som kan cykla relativt snabbt och gillar när det är stökigt och brant både uppför och utför. Vi håller högre tempo och utmanar oss tekniskt, är vi många deltagare kör vi ibland två olika grupper efter om man föredrar högre tempo eller mer tekniskt utmanande körning. Vi cyklar alla röda leder men de flesta pass även delar av svarta

”Svart” För de som cyklar längre sträckor i högt tempo, det här är gruppen för dig som känner att tempot i röd är för lågt! Vi cyklar alla röda och svarta leder även om det också kan bli en del blåa leder i högt tempo.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik