Mountainbike Cykelleder på Skyttis området

I samarbete mellan Örnsköldsviks kommun och Cykelklubben Örnen utvecklas leder för mountainbikecykling som markeras med lednamn, riktning och svårighetsgrad. De befintliga stigar som markeras upp är till för alla som vistas i skogen. Vi delar på stigen och visar ömsesidig hänsyn till varandra. Ni som cyklar, tänk på att det går fort och att ni upptäcks sent så rulla sakta vid möten med andra. Vissa stigar är dubbelriktade eller korsar andra stigar. Där särskild risk föreligger finns varningsskyltar. Lederna är roligast med en heldämpad cykel.

Det finns många fina stigområden runt Örnsköldsvik och Höga Kusten. De vid Örnen MTB Arena nedan är uppmärkta medan övriga lättast hittas genom att ladda ner dem till din telefon/navigator från TrailForks där vi allt eftersom lägger upp stigar.

Följ länk här: https://www.trailforks.com/region/ornskoldsvik/

Ledcentrum kallas för Örnen och finns vid det som varit bl.a. JÄBO-stugan. Där startar och slutar alla leder. Det går naturligtvis bra att cykla även på ej markerade leder, men undvik gärna de asfalterade rullskidbanorna. Observera även att det förekommer hästridning i det östra området (ej på markerade stigar). Stanna, kliv åt sidan och prata lugnt med ryttaren när häst passerar.

Ledansvarig CK Örnen: 070-322 29 26/ jan-erik@ckornen.se

Mountainbikeleder – beskrivningar

Nederst på sidan finner du kartlänk att ladda hem

Aktuell ledinfo  uppdaterad 19-04-30

Var försiktig med den blöta marken när ni cyklar. Vänta tills det torkat upp så att inte marken förstörs.

Vi kommer inom kort att återuppta arbetet med lederna där bl.a. dränering och förstärkning mot vatten är en del av arbetet. De södra lederna med Bjärv och Oljeberget är nästan klart. Några skyltar, en ny stig, en bro, dränering mm återstår.

I övrigt så kommer snart mycket spännande nyheter att presenteras kring projektet – men det återkommer vi till senare.

Skyltning pga vandalisering saknas ännu i botten av den så kallade ”Norenbacken” på leden ”Vrång”  för vänstersväng in på stig ned mot elljusspåret saknas.  Det finns dock en vänsterpil ca: 50m innan stigen samt att stigen har gula band där den svänger in i överkant på vändplanen. Missa den inte för den är en kul berg- och dalbana i lätt utförslutning.

De södra slingorna är delvis uppmärkta men lite arbete återstår för att knyta ihop det sista av slingan ”Bjärven”.

Kartlänk till aktuella leder:  MTB leder Skyttis 2017_08

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.