Tolvtjärnsloppet – Inbjudan

Logo Tolvtjärnsloppet

VL_Officellt_Seedningslopp_bla

Länk till resultat finner du längst ned

Tolvtjärnsloppet är ett terrängcykellopp i en vacker omgivning med många vattendrag och tjärnar, därav namnet.

För sjunde året i rad har du möjlighet att utmana dig själv med att cykla ett riktigt Mountainbikemarathon. Det finns även kortare alternativ så att något ska passa för alla.

Nedladdningsbart PM:  Tolvtjärnsloppet 2018 PM

Söndag den 17 juni 2018. Helgen innan midsommar

Start tider

5km: Nybörjare/ungdom upp till 12år Posttrampet for kids  kl: 10:00 

65km:  17 år och äldre, kl: 11:00
40km:  ungdom 15 år och äldre, kl: 11:15
20km: 13 år och äldre, kl: 11:30

Reptid

Tidtagning och målgång stänger 17:00. Åkare som inte passerat mål då har brutit och plockas av banan av säkerhets-MC.

Start & mål

Affärshuset Jollen i Långviksmon.  Adress: Lomvägen 2  890 51  LÅNGVIKSMON

Sträckning

 Stigar och skogsvägar på Västergissjömon. (Se kartlänk nedan)

Klasser

Tävlingklass

65km: dam/herr(17 år och äldre)
20km f/p 13-14
40km f/p 15-16,
5km f/p nybörjare (åtta tävlingklasser)

Alla klasser kräver MTB.

För tävlingsklasser 20, 40 och 65km krävs tävlingslicens och medlemsskap i CSF ansluten förening. Engångslicens kan lösas i samband med anmälan och kostar 300:- . Medlemskap i CK Örnen anslutna till CSF ingår. Om du redan är medlem i CSF ansluten förening och kan uppvisa medlemsbevis betalar du enbart engångslicens 200:-.

Motionsklass

20km, 40km eller 65km dam/herr.

Alla klasser kräver MTB.

Priser

1:a – 3:a I alla tävlingsklasser får prispengar.  Förstapris i herr- & damklass tävling 65km: 3000 SEK. Backpris till den herre och dam som kommer först uppför ”mördarbacken” i Getingstabodum, ca: 2km/150hm.  Utlottningspriser till alla deltagare som lottas under loppet och delas ut efter målgång för tillgång till prisbordet i samband med prisutdelning. Närvaro krävs för att få ta del av prisbordet.

Prisutdelning

Posttrampet f/p (8-)10-12år ca 15 minuter efter målgång. Övriga: Prel. 15-15:30. Första målgång 40km ca: 13:00, 65km ca: 13:30-13:45. 20km första målgång kring 12:00.

Anmälan och betalning:

Via hemsida och länk: anmälningsformulär samt betalning till bankgironummer 248-1745. Föranmälan t.o.m. 10/6 kl: 24:00, därefter efteranmälan enl. ovan fram t.o.m. onsdag 13/6 kl. 20:00 med 200 kr efteranmälningsvgift eller på plats fram till SENAST 9:30 på tävlingsdagen mot 200 kr efteranmälningsavgift för alla klasser och distanser.

Anmälningsavgifter:

Nybörjare/ungdom upp till 12år Posttrampet for kids: Gratis och ingen efteranmälningsavgift
20km motion: 250 kr
20km tävling: 300 kr
40km motion: 350 kr
40km tävling: 400 kr
65km motion: 450 kr
65km tävling: 500 kr

Anmälningsavgiften återbetalas inte. Vid extraordinära händelser som gör att tävlingen ställs in återbetalas 50% av anmälningsavgiften.

I och med din anmälan så godkänner du att ditt resultat publiceras på internet med namn, tid, klubb och placering samt att vi sänder dessa till Cykelvasan administrationen för seedning till Cykelvasan. Vi kommer också att spara årets och tidigare års resultat för idrottslig statistik. Vi kommer också att skicka en inbjudan till nästa års lopp på den mailadress du anger i inbjudan. Under loppet kommer våra fotografer att ta både film och stillbilder som kommer att publiceras på vår hemsida och sociala medier samt användas av våra sponsorer för likvärdig publicering i offentlig media och i reklamsammanhang. Om du INTE går med på ovanstående ber vi dig kontakta tävlingsledaren enligt nedan så ordnar vi enligt dina önskemål.

Omklädning, dusch, wc och bastu och cykeltvätt

På Mopärlan vid idrottsplatsen i Långviksmon. Det finns även wc i Jollen vid start. Cykeltvätt vid fotbollsplanen.

Nummerlappar

kan hämtas på Jollen affärscentrum i Långviksmon söndag 17/6 kl: 8-9:30. Placeras fram på cykel samt på ryggen. Tidtagningschip fästes enligt separat instruktion. 65km(Röd rand på nummerlapp), 40km(Blå rand på nummerlapp), 20km(Grön rand på nummerlapp). Posttrampet har Postnord på nummerlapp. Skyltar på banan följer samma färgkodning.

Boende/Mat

I Långviksmon finns på Campingplatsen vid Mopärlan där man för 100: – får tillgång till husvagnsplats, servicebyggnad med dusch, bastu mm. Bokning: Kenneth 073-0585121. På tävlingsdagen finns Matservering samt Matbutik.
Boende finns även i byn Björna någon mil söder om Långviksmon på Björna Camping öster om byn. Där finns även en liten restaurang med god mat. Jätteburgaren kan rekommenderas. I Björna finns pizzeria.  I Trehörningsjö norr om Långviksmon finns camping på Kerstins Udde samt även den unika ”Trapper In” puben bakom macken. (Bokas i tid)  Stugby i Kärrsjö 1 mil från Långviksmon. Bokas på 070-2526194.

Parkering

På grusplanen vid idrottsplatsen samt badplatsen. Parkeringsguider kommer finnas på plats på söndag. Vid centrumhuset får bara funktionärer parkera.

Bryta loppet/regler

 Om du måste bryta av olika skäl MÅSTE tävlingsledare enl. nedan meddelas via funktionär eller telefon nedan. Allt deltagande sker på egen risk, deltagare ska rätta sig efter gällande trafikregler samt cykelförbundets tävlingsregler. Skräp får endast kastas på anvisade platser. Fri vätskelangning. Undvik bilkörning i tävlingsområdet.

BANBESKRIVNINGAR

65km

bansträckning tolvtjärnsloppet 65km 2018_01

Banan är en blandning av stigar och skogsvägar och enstaka landsvägsavsnitt. Ca: 30km stig och ca: 940 höjdmeter är att övervinna, så det betyder att det krävs en del av deltagarna. Vi startar med masterstart där fältet leds upp till den första backen. Efter en kort stigning på asfalt leds fältet ut på en rotig stig mot byns utsiktplats. Böljande stigar och skogsvägar leder cyklisterna till höjdpunkten på resan där de så kallade endurostigarna slingrar sig likt en berg- & dalbana på tallmon. Vi tar oss runt Bursjöarnas vackra stigar och vidare ned mot Svedjeberget som även i år är till för att bestigas och belönas med en fin utförslöpa ned mot Västergissjö. Där blir det mer stig och sen en tur runt landskapet via bl.a. en hängbro och den första vätskekontrollen efter ca: 35km och sen en astfaltlöpa mot ”mördarbacken” i Getingstabodum. Däruppe väntar som vanligt ett backpris till förste herre och dam. Skogsvägar tar oss tillbaka till Västergissjömon med nya stigar och Långnorberget efter vätskekontroll två. Vi leds via grusvägar och stigar tillbaka till Långviksmons mostigar innan alla tappra cyklister kommer in i byn och slingrar sig fram till målet vid byns köpcentrum.

Höjdkurva-65km_b

40km

bansträckning tolvtjärnsloppet 40km 2018_01

”Halva” skiljer mot 65km-sträckan genom att man vänder vid Bursjöarna och går direkt på slutdelen av banan. Den är icke desto mindre utmanande men tyvärr inte seedningsgrundande för cykelvasan och endast för motionärer och ungdomar i tävlingsklass. Mestadels stig och skogsväg. Längsta backen över Långnorberget.

Höjdkurva 40km

20km

bansträckning tolvtjärnsloppet 20km 2018_01

Banan ger dig starten, stig över vacker ås, skogsväg, berg- och dalbanestig med två broar, skogsväg upp till början på endurostigarna där den vänder den tillbaka mot Långviksmon igen via en ny sträckning nedför en längre backe på stig och sen skogsvägar tillbaka till Långviksmon och tillbaka till målet.

Nybörjare 5km

bansträckning tolvtjärnsloppet 5km 2018_01

POSTTRAMPET FOR KIDS

PostTrampet

De yngsta har en utmanande bana i närområdet till Långviksmon att bemästra som till stor del är samma som avslutningen för alla övriga sträckor.

Exempel på priser från våra Sponsorer:

ByBike Umeå – De säljer Specialized 

Crescent – Tec

Nordic Trade – 45-NRTH för vinterns Fatbiketurer

Viss reservation för ändringar i sträckning samt tider. Håll er uppdaterad via vår hemsida samt via mailutskick från oss.

CK Örnen MTB 2018-06-09

Tävlingsledare CK Örnen Jan Erik Backman, mobil: 070-322 29 26, e-post: jan-erik@ckornen.se

Ett stort tack till våra sponsorer, alla markägare samt Långviksmons IF som möjliggör detta arrangemang och de fina priserna

 

 

 

http://www.ckornen.se/information/resultat-tolvtjarnsloppet-2018/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik