Kategoriarkiv: Information

Tolvtjärnsloppet 2022

Med årets lopp bröts trenden med regnfritt och bra temperatur. Istället blev det regnskurar och ganska kyligt med ned till +10 grader.

Antagligen var det därför en hel del av de anmälda valde att krypa tillbaka under täcket denna förmiddag.

Vi började som vanligt med race för nybörjarna, som vart 13 till antalet, som gav sig ut på 5km banan. Efter målgång var det nog bara de som var intresserade av godis och dryck under vårt stora tält idag.

Start i nybörjarklassen
Luke Enberg 1:a i nybörjarloppet som han körde som uppvärmning inför 18km
Barnen hade tid att snaska lite efter loppet

Klockan 11 så släppte vi iväg de 30 startande på 65km sträckan. Inget deltagarrekord direkt. Cirka 30 startande även på 40km och 11 startande på 18km sträckan.

Start 65km

Bland herrarna tog Starka Johannes Sikström Team Advania OIK Elit kommandot direkt och höll den loppet igenom. Lars Löfgren Falu CK låg 1 minut efter Johannes efter 13km och David Åslund från TTGU IF 5 minuter efter.

Efter 21km var avståndet till 2:an Lars 1:50 och David ytterligare 7 minuter efter.

Johannes tog backpriset vid Svedje Fäbodar i ensamt majestät och när 50km var avverkade var ställningen lika med Johannes först, Lars 10 minuter efter och David 18 minuter efter.

Johannes Sikström Långnorsberget (Foto Robert Vestin)
Maria Ehlin Kolk på Långnorsberget
Åsa Ledin CK Örnen var snabbaste dam i motionsklassen på 40km

Johannes hade vid målgång 14 minuter till Lars och 23 minuter till David.

Segrare i 65km herrar, Johannes Sikström Advania OIK Elit, 2:52:08

Bland damerna var det lite jämnare men även där var ordningen lika loppet igenom. D30 segraren från Lida Lopp, Maria Ehlin Kolk, Hamilton Adventure Team 1:a, Malin R Kågström Skellefteå AIK Cykel 2:a och CK Örnens Sara Forsgren som 3:a. Inga direkta rapporter från banan om deras progression men de kom in rätt så tätt med bara ett par minuter i mellan i mål. Malin rapporterade att hon hade haft problem med en hoppande kedja, men det tillhör ju spelet som Malin sa.

Segrare 65km damer, Maria Ehlin Kolk, Hamilton Adventure Team, 3:26:27
Snabbaste dam CK Örnen, Sara Forsgren 3:40:46

Tävlande flickor i ungdomsklasserna är det inte gott om så Maya Lindblom Lögdeå SK F13-14 kammade hem segern och fick ställa sig högst på pallen efter att ha cyklat 18km.

För P13-14 vann Sundsvallscyklisternas Samuel Henriksson följd av Hugo Lindgren Obbola IK Cykel och Björn Melin CK Örnen.

Nr 235 (ser ni väl? 🙂 Samuel Henriksson, Sundsvallscyklisterna vinner P13-14

I P11-12 var det lite jämnare med Luke Enberg Obbola IK, Elis Eddefalk Norrlandscyklisterna bara 35 sekunders skillnad följd av Adrian Lorenc CK Örnen 10 minuter senare.

Luke Enberg Obbola IK Cykel ger familjen Enberg första 1:a platsen i Tolvtjärnsloppet när han vinner P11-12. Pappa Henrik är ju den ”evige” tvåan.

Det var många frusna som kom mål och fick en fin jubileumsmedalj och var ganska sugna på att komma till bastu och dusch.

Robert Åström CK Örnen var först av alla i mål på 40km på 1:59
Familjebild på familjen Aronsson, Linda och Jonas Gimonäs CK
Familjemålgång med Elin och Fredrik CK Örnen
Familjemålgång två med ”team Arvidsson”
Snabbast i CK Örnen vad Adrian Johansson som kom på en 6:e plats.

Lagom till prisutdelningen så sken solen upp och fina priser från ByBike, Gluds Jakt Cykel och Fritid samt Lättelement bytte ägare.

Fina priser i år

Fina prischeckar till alla topp tre i tävlingsklasser samt en fin pokal för herr- och damsegrare i 65km-klassen

P11-12: 1:a Luke Enberg Obbola IK, 3:a Adrian Lorenc CK Örnen, 2:an Elis Eddefalk Norrlandscyklisterna ej på bild
P13-14: 1:a Samuel Henriksson Sundsvallscyklisterna, 3:a Björn Melin CK Örnen
P13-14 2:a Hugo Lindgren Obbola IK
F 13-14 Lite ensamt på pallen för Maya Lindblom Lögdeå SK
65km Damer: 1:a Maria Ehlin Kolk, 2:a Malin R Kågström, 3:a Sara Forsgren
65km herrar. 1:a Johannes Sikström, 2:a Lars Löfgren, 3:a David Åslund

Med detta tackar jag för mig som tävlingsledare för detta lopp som jag nu driftat 10 år i rad. Min förhoppnings är ju att jag ska få cykla loppet själv någon gång med ny tävlingsledning men det är ju högst oklart i nuläget.

Tack för mig

Bildbank från våra fotografer LÄNK

Jag vill tacka alla markägare, sponsorer, funktionärer mm från både CK Örnen och Långviksmons IF som ställt upp på dessa tokigheter. Naturligtvis även alla cyklister, som jag tyvärr tycker varit lite för få i förhållande till vilket arbete som ligger bakom varje års arrangemang. För som många säger är ju detta en av Sveriges bästa långloppsbanor, även om föret var otroligt tufft just denna dag.

NYA MÖJLIGHETER TILL CYKLING – DOWNHILL ÖPPEN HELA SOMMAREN

I sommar kan du planera flera dagars spännande cykling med häftiga upplevelser på CK Örnens anläggningar med omnejd.

CK Örnen Downhill Park kommer att vara öppet varje dag sommararen 2022 (v26-31) kl10-15, och tisdagar och torsdagar kl18-20 v23-25 och v32-34 då Paradisliften rullar. Detta har möjliggjorts genom ett unikt samarbete mellan CK Örnen, FV Backhoppning, STF, Örnsköldsviks Kommun mfl aktörer.

Örnen MTB Arena är öppen varje dag och gratis för alla. Nytt för i år är att alla får tillgång till delar av Örnenstugan där man kan gå på toaletten, fylla vatten, duscha och byta om.

Vi har också lagt upp förslag på ett tiotal Landsvägsrundor i vår vackra Höga Kusten natur, med distanser från knappt 3 mil upp till drygt 12 mil. Bara att trampa ut och njuta.

Mer information hittar du i länkarna här nedan;

CK Örnen Downhill Park

Örnen MTB Arena

Landsvägsrundor

Och du, glöm inte fika och leendet – dej är skoj på hoj!

Fritidstipset från Örnsköldsviks kommun med bl a cykeltips.

Vill du börja cykla med oss i CK Örnen hittar du säkert något som passar dig i CK Örnens Träningsverksamhet

Tour Junsele 28-29 maj, anmälan öppen till 14 maj

Kul, vi har fått in bra med anmälningar till årets Tour Junsele, knappt 30 till landsväg och 15 för MTB.

Har du inte anmält dig ännu så finns chansen fram till 14 maj!

Du som anmält dig preliminärt behöver inte göra någon ny anmälan. Skulle du få förhinder ber vi dig avanmäla dig snarast, före 14 maj.

Nu kör vi asnart vårt Tour Junsele igen, denna gång kommer vi också att övernatta i Sollefteå på Hallsta-hotellet.

Vi har raster med förtäring vid Offersjön (nära Gålsjöbruk) och i Resele.

Detta år liksom ifjol kör vi även MTB/Gravel på lite andra vägar, företrädesvis grus men med samma övernattning på Hallsta. Mer information hittar du här.

Övernattning i dubbelrum, enkelrum mot ett mindre tillägg.

Ange önskad rumskompis, landsväg eller MTB och telefonnummer.

Anmälan till Sven Erik på svenerik.nasholm@o-vik.com eller 070-6652837

Nu kör vi igång säsongen 2022

Snön vräker ner ute, men inom en månad räknar vi med att vara igång med vår träningsverksamhet.

Alla medlemmar ska ha fått ett medlemsmejl med senaste information om säsongens planering. (Kolla skräpposten och kontakta annars carina@ckornen.se om du inte fått något mejl)

Under vecka 15 har vi våra klädshopar öppna och medlemsavgiften för 2022 kommer att skickas ut. Medlemsavgiften är oförändrade från 2021. Håll koll på mejl från ”Cykelklubben Örnen <faktura-no-reply@fortnox.se>”. Kommer inget mejl? Kolla din skräppost.

Vi bjuder också in alla medlemmar att vara med och engagera sig i klubbens verksamhet. Ett av våra tre värdeord är delaktighet, där alla bidrar så gott man kan. Titta igenom listan med exempel på arbetsuppgifter som följde med medlemsmejlet och meddela dina intresseområden till karin@ckornen.se.

Vi gör vårt bästa för att löpande hålla Aktivitetskalendern här på hemsidan uppdaterad.
Följ även vår Facebooksida för senaste uppdateringarna.

CK Örnen med vid Århundradets match

CK Örnen var en av 11 föreningar som i samverkan med Örnsköldsviks Kommun Kultur och Fritid presenterade vår verksamhet på Fjällräven Center i samband med Icebreakers Århundradets match den 20 mars.

Det var många som passade på att komma förbi och prata cykel och en hel del nya kontakter knöts.

Det mest spännande var besöket från vår Världsmästare på skridskor, Nils van der Poel, som gärna använder cykling i sin grundträning. Även ÖB, Arméchefen och några kända hockeyspelare hittad till oss.

Klubben representerades av Elin Gustafsson, Fredrik Nilsson och Tomas Karlson, vilka hade en Fatbike och en MTB på plats samt lite cykelprylar. Det visades också actionfilm från Örnen MTB Arena!

RAPPORT FRÅN ÅRSMÖTET

Årsmötet genomfördes 22 mars på Bruksgården med bra deltagande som vanligt, ca 50 medlemmar på plats.

Vi gjorde en återblick på 2021 och summerade räkenskaperna för året, vilka granskats av vår revisor Hans Olofsson. Styrelsen fick ansvarsfrihet och vi kunde därefter blicka framåt och våra verksamhetsledare presenterade planerna för säsongen 2022.

Vid årsmötet valdes Moa Nordin, Karin Sellgren och Magnus Hallén in som ledamöter. Oskar Karlsson och Adrian Johansson valdes in som Suppleanter.

Johan Spångberg, Sanna Lindqvist och Anneli Bartholdsson lämnar sina styrelseuppdrag och avtackades på mötet.

Efter fika så hade Andreas Domeij en ny intressant och inspirerande föreläsning om träning inför säsongsupptakten. Vi kan konstatera att om träningen under vinterhalvåret skulle vara lite lugnare, sk basträning, så rör vi oss nu in i en intensivare period med gärna två rejält pulshöjande pass i veckan, men samtidigt inte för mycket då kroppen också behöver återhämta sig. Det blev en hel del bra diskussioner om hur man genom olika typer av intervaller kan bygga upp de pulshöjande passen men också runt kost och återhämtning.

Årsmöte med föreläsning och information

CK Örnens medlemmar inbjudes till årsmöte tisdag 22 mars 2022 kl18.00 på Bruksgården

Andreas Domeij’s besök på säsongsavslutningen var mycket uppskattat, vi bjudit in Andreas igen för att denna gång prata om ”Träning under säsongsupptakt”.

Under kvällen kommer vi från klubben ge lite övergripande information inför den kommande säsongen.

Vi bjuder på kaffe/the och macka, anmäl deltagande till elin@ckornen.se senast torsdag 17 mars

Välkommen!

Styrelsen

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik