MTB-måndag

MTB-måndag

När

2023-06-05    
18:00-20:00

Event Type

Vi samlas på plats enligt rubrik och karta eller platslänk nedan för cykling på stigar där vi delar upp oss i olika fartgrupper och efter teknik och kondition för att cykla i skogen. Ofta blir det tre olika grupper med en eller flera ledare i varje. Alla ska med.

Fika efter passet

Efter passet samlas vi uppe vid klubbstugan för lite fika och samvaro. I samarbete med ICA Torshallen i Järved bjuds alla barn och ungdomar under 25 år på fika. Vuxna kan köpa fika för en billig peng med swish enligt anslag i stugan.

Anmälan innan kl: 16:15 måndag till träningsgrupperna gör ni här

Grupperna är:

Blå grupp med ungdomar och vuxna från 10-13 år och uppåt. Vi cyklar på gröna, blå och ibland även röda leder i ett måttligt tempo. Ofta tränar vi teknik och grundläggande moment för att ta sig fram på ett bra sätt i skogen eller på vår pumptrack. Grupper för de yngsta barnen under 10år kör vi på lördagar.
Ledare: Johan Melin plus medhjälpande vuxna

Röd grupp med ungdomar och vuxna från ca:13 år och uppåt eller när du börjar kunna hålla lite högre fart en längre stund. Vi cyklar på alla typer av leder. Ibland övas teknik för att ta sig fram i skogen samt utmana sig själv som cyklist. Denna grupp är oftast den största och vi delar därför upp oss i flera mindre grupper med separata ledare och någon som utsedd ”kökarl”.
Ledare: Jesper Wiklund, Fredrik Nilsson,
Jan Erik Backman (Intervall- och fartgrupp när han inte tävlat under helgen innan)

Svart grupp för de som kan cykla i snabbt tempo i 2 timmar utan större avbrott på tekniskt svåra stigar. Här måste man vara vältränad och relativt erfaren cyklist. Fokus på att bli snabb, utveckla sin teknik och kanske att cykla tävlingar. Ibland övar vi teknik på olika avsnitt för att ta dem på bästa och snabbaste sätt.
Ledare: Olika enligt nedan

Platslänk: Örnen MTB-Arena (f.d. JÄBO-stugan)

När vi är på plats så samlas ni vid den grupp som ni tänker cykla med. Vi har skyltar med gruppfärgerna enligt ovan och minst en ledare per grupp som bär en tröja med texten ”LEDARE” på ryggen.

I dagens pass har vi planerat följande:

Stigcykling

Förutsättningar för att vara med

En godkänd cykelhjälm, en fungerande MTB-cykel utan lösa delar samt att ta med en reservslang som passar dina däck om du får punktering. En vattenflaska är också ett måste. Det är också bra att ha en extra torr tröja samt eventuellt cykellyse fram och bakåt om du ska cykla hem efteråt.  Senare under hösten så kommer det även att krävas en bra pannlampa eller en lampa man fäster på styret med minst 1000 lumen för att kunna cykla i mörker om man väljer att vara med. Vi har öppet cykelträningarna på måndagar för alla ungdomar från 10 år och uppåt.

Ansvarig MTB-sektionen: Jan Erik Backman mob: 070-3222926 mail: jan-erik@ckornen.se

Meddela gärna om du kan vara ”ledare” för någon av grupperna till Jan-Erik. Framförallt till de yngsta behövs oftast också att fler kan hjälpa till så att man är flera ansvariga i gänget, även som tar kön längst bak. Föräldrar med barn som cyklar är ju jättebra hjälp här.

Om du är yngre än 10 år hänvisar vi till barnpassen som håller träningar på lördagar.

Information om medlemskap

Man behöver inte vara medlem i CK Örnen för att vara med och provcykla någon gång men när du är medlem så är du olycksfallsförsäkrad när du åker till och från våra event samt under själva passet plus att du får rabatt på cykelprylar. Om du vill börja tävla så krävs det att du är medlem för att skaffa tävlingslicens. Medlemmar får också vara med i vår facebookgrupp CK Örnen Medlemsforum där man kan ta del av eller själv föreslå egna spontanpass. Hur man blir medlem kan du läsa om här.  Gilla/följ även Facebook CK Örnens officiella sida där gruppledare och styrelse lägger ut information.

VÄLKOMNA till våra MTB-träningar!

Ledare/grupp/kontakt

Jan Erik Backman                  Röd     070-3222926 (Huvudansvarig MTB-sektionen)
jan-erik@ckornen.se

Johan Melin                             Blå    070-5800774    johanscouting@gmail.com
Jesper Wiklund                       Röd     073-2689368      jepp.e_93@hotmail.com
Fredrik Nilsson                       Röd     070-6801103      68fredriknilsson@gmail.com

Svart tävlingsgrupp
Alfons Sundberg, Patrik Tjärnström, Jan-Erik Backman, Lars Edblom

Assisterande ledare i Röda och Blåa grupper: Fredrik Karlsson, Magnus Edlund, Daniel Johansson, Daniel Näslund, Torbjörn Winther, Lars Edblom.

Medföljande föräldrar och vuxna är alltid välkomna att hjälpa till i de grupper man cyklar för att hålla i hop gruppen, assistera vid punkteringar mm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik