Kedjelås

Vissa cyklister tar inte med sig så mycket på cykelturen och andra har halva cykelverkstan med sig. Det kan vara lite tungt att släpa på en massa prylar, men när nåt går sönder så kan det verkligen vara bra att ha grejer och kunskap för att få ordning på cykeln igen.

På kvällens MTB-träning var vi 9 stycken som snurrade runt på stigarna på Genesmon och det var riktigt kul. Det tog dock bara några minuter innan vi fick stanna eftersom Jannes kedja hade gått av.

Janne tillhör den första kategorin som inte har hela verktygslådan med sig, men jag brukar iaf ha med mig ett par saker som kom till nytta nu och det tycker jag alla ska ha för de är inte så tunga att släpa på:

1. En kedjebrytare som man kan ta bort de skadade länkarna med.

2. Ett par kedjelås som man kan skarva ihop kedjan med. Se till att kedjelåset passar till din kedja.

3. En liten stump kedja som man kan skarva in på kedjan ifall flera länkar är skadade. Brukar bli en bit över när man byter kedja.

Jag har släpat på dessa i många mil så det var bara kul att de äntligen kom till användning. Idag behövde vi bara kedjebrytaren och ett kedjelås för att fixa Jannes cykel och han kunde sen fortsätta problemfritt och vi övriga fick slita för att försöka hänga med honom i backarna.

Börjar verkligen kännas kul med MTB nu så det är ju tur att man faktiskt inte behöver välja mellan att cykla på landsvägen eller i skogen, det går ju utmärkt att göra bägge delar.

2 reaktioner på ”Kedjelås”

  1. Jag ser ju ut som att jag gråter av lycka att få kedjan lagad. Jag hade faktisk INGENTING i verktygsväg med idag, kanske en första hjälpen (som jag brukar ha med)hade suttit fin som ni vurpade åt alla håll 🙂 Tack så mycket Rickard!! Superkul att fler och fler fattar att det ju är i skogen man ska cykla hur dumt det än låter, fulländad frihet! Kanske har raggat med ännu en åkare till långloppscupen idag, eller?

    1. Vi får väl se, något eller några MTB-lopp ska det iaf bli i år. Men när det gäller tävlingar så tycker jag nog faktiskt fortfarande att det är roligare med asfalt. Den taktiska delen saknar jag lite i skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik