Ännu en intensiv tävlingshelg med SM i MTB i söder och landsvägslopp i norr

Nere i Södertälje har Anton Niederbach gjort sitt första SM som mtb-cyklist. Många erfarenheter rikare har han genomfört varvlopp XCO på en trixig bana, eliminering XCE men fick agera publik på stafetten som krävde tre tävlande från respektive klubb.  Resultatmässgt så lyckades han slå Edvin Lindh, men inte Vilgot Lind & Jakub Sarota från HCK och slutade på 13:e plats av 38 startande. På XCE slog han bägge Lindhbröderna men inte Sarota och slutade på plats 17 av 35.

I övrigt dominerades herrelitklassen helt av Mathias Wengelin som tog hem allt! Han är verkligen kungen av mtb-sverige nu som vinner alla tävlinga han deltar i! Hans hemsida

Fullständiga resultatlistor hittar ni HÄR

Uppe i norr har Peter Sjölund visat nya krafter i Krafttrampet Landsväg där han med kämpainsats höll sig kvar i toppklungan och gick in på en 5:e plats av 50-60 startande på 90km-sträckan på detta motionslopp. Snitteffekten låg på 287w så här snackar vi power. Med riktiga distanspass, tröskelintervaller och korta maxintervaller under hela året har Peter visat att det går att komma på riktigt hög nivå på bara ett par år. Mycket roligt och sjukt bra jobbat!

Tidsredovisning hittar ni HÄR

 

//Jan Erik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.