Resultat Övikscupen deltävling-3

Deltävling-3 skulle bli den tuffaste av alla och det tror jag alla var rätt eniga om att den var också med 655hm klättring på 21,26km för oss som körde 4 varv. Bra då var att vädret var lite kyligt inledningsvis idag – man höll värmen ändå vill jag lova.

De föranmälda var länge långt under gränsen för vad jag accepterade för att driva igenom tävlingen men det ordnade upp sig till slut med 26 startande, det är ju ändå semestertider.

Loppet dominerades fullständigt av junioren Nicklas Sjölund Härnösands CK som hade  drygt 9 minuter ned till veteranen Johan Westman Gottne Cykel. Därefter hade vi Mikael Lindnord Team AXA-Adidas som hade kämpigt att hålla vår nya hopp Robert Häggström CK Örnen bakom sig. I mål skiljde det bara 10 sekunder mellan dem. Robert Åström CK Örnen hade förmodligen kammat hem tredjeplatsen om han inte punkterat, men det är ju en del av spelet det med. Nu blev han 5:a. Själv hade jag lite jobbigt att hålla Fredrik Forsgren CK Örnen bakom mig men jag lyckades dra ifrån och hade 1:21 minuter till godo när jag gick in som 6:a av de 11:a herrar som tog sig i mål. Två bröt.

IMG_4646_redigerad-2
Niklas Sjölund Härnösands CK dominerade stort – det var nog för att han fick ”mitt” startnummer

IMG_4515_redigerad-2
Anton Sundvall dominerade sin klass också och pga att han var ensam startande i sin klass fick han köra ett varv på den långa banan – vilken tuffing

IMG_4792_redigerad-2
Utsikten var det inget fel på heller för dem som tog sig tid att njuta av den, här Daniel Ogenstedt CK Örnen

IMG_4863_redigerad-2
En hel del damer startade i dag också, här junioren Sanna Näslund från Härnösands CK mitt i klorofyllen

IMG_4781_redigerad-2
Damklassen vanns av Härnösandsesset Helena Lindh men CK Örnens Emma Thelander på min gamla Scott Spark 30 kom bara 1,5 minuter efter.

 

 

 

IMG_4883_redigerad-2
Vår trognaste damcyklist Katarina Norman från Obbola CK missar inte ett tillfälle att tävla MTB

IMG_4558_redigerad-2

Den mest rafflande striden skedde i toppen på P13-14 där Anton Niederbach 50 fick kämpa med toppstjärnan Jakub Sarota 55 Härnösands CK. Den sistnämnde tog dock hem spelet med några få sekunders marginal och leder nu sin klass i cupen endast hotad av Vilgot Lind. I Långloppet har de chans att göra upp på 40km banans tävlingsklass.

(Fler bilder av Kaj Glännestrand CK Örnen kommer senare)

RESULTAT & STÄLLNING I CUPEN:

Resultat Övikscupen deltävling 3 2013   (Uppdaterad 13-07-15)

Övikscupen MTB 2013 sammanställning  (Uppdaterad 13-07-15)

DSC_0959

Nu har vi nått målet på varvloppen och ….

DSC_0960    DSC_0962

flyttlasset går hem till..                                                         mitt lager i Västergissjö i väntan på…

Tolvtjärnsloppet 65 eller 40km långlopp som Ni givetvis är välkomna till. OBS: För deltagande och poängräkning i Övikscupen gäller att ni deltar i loppets tävlingsklass. 65km för 17år och äldre och 40km för alla klasser under 17 år. Vill man cykla 65km under 17 år gäller motionsklass och föräldrar/klubbansvariges tillstånd. Anmälan är öppen. LÄNK

//Jan Erik 13-07-14

 

 

 

En reaktion på ”Resultat Övikscupen deltävling-3”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik