ÖRNSKÖLDSVIK XCO

CK Örnen presenterar Övik XCO där vi kommer att köra 4st XCO,  Cross Country Olympisk distans tävlingar.


Officiell tävlingspartner:

Vi kör med de flesta åldersklasser enligt Cykelsportförbundets regler så det blir på ”riktigt” trots att det är ett motionslopp för ALLA med syfte att väcka intresse för att tävla med mountainbike.

Tävlingsområdet blir vår fina Örnen Mountainbike Arena. Banorna kommer att vara olika varje gång men med vår fina pumptrack som start- och målområde. Banorna presenteras samma vecka som tävlingen äger rum på eventets sida.

Vi satsar också på att arrangera en kort XCE (Cross Country Elimination) eller XCC (Cross-Country Short Circuit) i samarbete med Skoda på en spännande, kort men intensiv och publikvänlig bana. Datum och mer info kommer.

Platslänk XCO: Örnen MTB-Arena

Övik XCO

Motionslopp i form av XCO,  Cross Country Olympisk distans. Banor ca: 4-6km med olika antal varv beroende på startgrupp. De yngre klasserna kör en kortare bana som är ca: 1-2km för de yngsta och 2-2,5km för de äldre. Det kommer att finnas ”tävlingshinder”. Åldrar och bedömd ”vinnartid” för respektive åldersklass enligt nedan.

Exempel på bana för 15 år och uppåt (Klicka för större bild)
Gällande bana presenteras på eventet i vår aktivitetskalender på tävlingsveckan. Länk till eventen för respektive datum hittar ni nedan:

Klasser och starttider:

För åldersklass gäller det man fyller under pågående år. Dvs om t.ex. man fyller 11år  31/12 så cyklar man i 11 års klassen.

Ni ska infinna er i startområdet senast 10 minuter innan start för avprickning samt uppställning till start.

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

1:a start kl: 10:30 (1:a målgång ca: 10:45)
7-10år:  15-20 minuter (Nybörjarklass) 1 varv 2,5km bana (Ingen tidtagning eller föranmälan. Nummerlapp hämtas vid Örnen stugan mellan 9,30-10:15).

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

2:a start kl: 11:30 (1:a målgång ca: 11:50)
10-12år:  1-2varv på 2,5-1,5km bana 20min
13-14år: 2-3 varv på 2,5-1,5km bana 30min

Omställning bana och lunch 12-13:30

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

3:e start kl: 13:30 (1:a målgång ca: 15:00)
15-99år: Varvlopp ca: 4-6 varv beroende på banans längd på XCO-bana. Totalt ca: 20-25km med snabbaste målgång efter ca: 1tim 20 minuter då även varvade åkare går i mål vid efter segrarens målgång.

Träning på banan

Träning på banan får bara göras om man har nummerlapp samt på tider då annan tävling ej pågår. Skapa inget Strava-segment på denna banorna då de kan gå i motriktning på ordinarie sträckning på lederna. Vi kommer att spärra av banorna samt ha vakter på tävlingen.

Förutsättningar för att vara med

En godkänd cykelhjälm, en fungerande MTB-cykel utan lösa delar samt att ta med en reservslang som passar dina däck om du får punktering. En vattenflaska är också ett måste. Vattenlangning sker i avsett område för langning och teknisk zon uppe vid klubbstugan. Vi vill gärna också att du använder din klubbs kläder även om det inte är ett krav.

Tävlingsdatum och anmälan:

Endast föranmälan via länken nedan gäller förutom för nybörjarklass som anmäler sig på plats i samband med nummerlappsutdelningen. Ingen avgift.

Övriga endast föranmälan via länken i eventkalendern för respektive datum nedan

Deltävling-1: 14:e maj 2022

Deltävling-2: 26:e juni 2022

Deltävling-3: 6:e augusti 2022 INSTÄLLD

Deltävling-4: 24:e september 2022 (OBS: Nytt datum)

Deltävling-5 XCE, Cross Country Eliminator september 2022 PRELIMINÄRT

Anmälningsavgiften återbetalas inte. Vid extraordinära händelser som gör att tävlingen ställs in återbetalas 50% av anmälningsavgiften. Vi rekommenderar att du tecknar försäkringen ”Startklar” som ger möjlighet att återfå startavgiften i händelse av t.ex. sjukdom.

Då detta är ett lopp som är sanktionerat av Cykelsportförbundet så ingår motionsförsäkring via anmälningsavgiften  för motionsklass.

Nummerlapp:

Hämtas i Örnen stugan tävlingsdagen kl: 10-13. Tänk på att komma i tid så att du hinner till start

Prisutdelning:

Sker löpande efter målgång i respektive startgrupp.

GDPR

I och med din anmälan så godkänner du att ditt resultat publiceras på internet med namn, tid, klubb och placering.  Vi kommer också att spara årets och tidigare års resultat för idrottslig statistik. Vi kommer också att skicka en inbjudan till nästa års lopp på den mailadress du anger i inbjudan. Under loppet kommer våra fotografer att ta både film och stillbilder som kommer att publiceras på vår hemsida och sociala medier samt användas av våra sponsorer för likvärdig publicering i offentlig media och i reklamsammanhang. Om du INTE går med på ovanstående ber vi dig kontakta tävlingsledaren enligt nedan så ordnar vi enligt dina önskemål.

Omklädning, dusch, wc och  cykeltvätt

Vid Örnen Stugan.

Boende/Mat/Evenemang

Mer detaljer kommer. Målsnax delas ut vid målet.

Parkering

Ordinarie parkering vid start för Örnen Mountainbike Arenas leder. Camping med husbil är inte tillåtet på området under tävlingsdagarna.

Bryta loppet/regler

Om du måste bryta av olika skäl MÅSTE tävlingsledare enl. nedan meddelas via funktionär eller telefon nedan. Allt deltagande sker på egen risk samt enligt cykelförbundets tävlingsregler. Skräp får endast kastas på anvisade platser.

Funktionärer:

Hör av er till tävlingsledaren Jan Erik Backman 070-3222926 jan-erik@ckornen.se för att hjälpa till. Vi behöver 5-6 personer för att hjälpas åt med evenemanget. Även tävlande från andra än pågående starter kan ju hjälpa till när de inte tävlar. Här finns lite exempel på arbetsbeskrivningar för personer i en tävlingsorganisation. LÄNK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.