Skoda XCO Örnsköldsvik – Deltävling 2

Datum
2022-06-26

Tid
10:30-16:00

Kategorier


CK Örnen presenterar Skoda XCO Örnsköldsvik där vi kommer att köra 4st XCO,  Cross Country Olympisk distans tävlingar.


Officiell tävlingspartner:

Vi kör med de flesta åldersklasser enligt Cykelsportförbundets regler så det blir på ”riktigt” trots att det är ett motionslopp för ALLA med syfte att väcka intresse för att tävla med mountainbike.

Tävlingsområdet blir vår fina Örnen Mountainbike Arena. Banorna kommer att vara olika varje gång men med vår fina pumptrack som start- och målområde. Banor enligt nedan.

Vi satsar också på att arrangera en kort XCE (Cross Country Elimination) eller XCC (Cross-Country Short Circuit) i samarbete med Skoda på en spännande, kort men intensiv och publikvänlig bana. Datum och mer info kommer.

Platslänk XCO: Örnen MTB-Arena

Startlista

Skoda XCO-2 Startlista

Resultatlista

Fiktivt resultat klassvis Skoda XCO-2 2022-06-26

Resultat motionslopp Skoda XCO-2 2022-06-26

BILDBANK

Övik XCO

Motionslopp i form av XCO,  Cross Country Olympisk distans. Banor ca: 4-6km med olika antal varv beroende på startgrupp. De yngre klasserna kör en kortare bana som är ca:1km för de yngsta och 2-2,8km för de äldre. Det kommer att finnas ”tävlingshinder”. Åldrar och bedömd ”vinnartid” för respektive åldersklass enligt nedan.

Klasser och starttider:

För åldersklass gäller det man fyller under pågående år. Dvs om t.ex. man fyller 11år  31/12 så cyklar man i 11 års klassen.

Ni ska infinna er i startområdet senast 10 minuter innan start för avprickning samt uppställning till start.

Bana och tävlingsområde

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

1:a start kl: 10:30 (1:a målgång ca: 10:45)
7-10år:  15-20 minuter (Nybörjarklass) 1 varv på Eagle Flow (Ingen tidtagning eller föranmälan. Nummerlapp hämtas vid Örnen stugan mellan 9,30-10:15).

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

2:a start kl: 11:30 (1:a målgång ca: 11:50)
10-12år:  1varv på  banan enligt ovan 20min
Ca: 2,66km
13-14år: 2 varv på  banan enligt ovan 30min
Ca: 5,3km

Omställning bana och lunch 12-13:30

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

3:e start kl: 13:30 (1:a målgång ca: 15:00)
15-99år: Varvlopp ca: 5 varv på XCO-bana enl. ovan LÄNK . Totalt ca: 23km med snabbaste målgång efter ca: 1tim 20 minuter då även varvade åkare går i mål vid efter segrarens målgång. Dam- och herrklass separeras så att det är förste dam i mål som avgör när damerna avslutar sitt race om de är varvade av henne. Tidtagarna ställer då ut en skylt vid målet ”Målgång damer” och ”Målgång Herrar” när respektive vinnare gått i mål.

Träning på banan

Träning på banan får bara göras om man har nummerlapp samt på tider då annan tävling ej pågår. Vi kommer att spärra av banorna samt ha vakter på tävlingen.

Förutsättningar för att vara med

En godkänd cykelhjälm, en fungerande MTB-cykel utan lösa delar samt att ta med en reservslang som passar dina däck om du får punktering. En vattenflaska är också ett måste. Vattenlangning sker i avsett område för langning och teknisk zon uppe vid pumptrack. Vi vill gärna också att du använder din klubbs kläder även om det inte är ett krav.

Anmälan:

Endast föranmälan via länken nedan gäller förutom för nybörjarklass som anmäler sig på plats i samband med nummerlappsutdelningen. Ingen avgift.

Övriga endast föranmälan via länken nedan. Anmälan senast torsdag 2022-06-23 kl: 23:00

ANMÄLAN ÄR STÄNGD. Efteranmälan på plats med 100:- efteranmälningsavgift gäller.

Anmälningsavgiften återbetalas inte. Vid extraordinära händelser som gör att tävlingen ställs in återbetalas 50% av anmälningsavgiften. Vi rekommenderar att du tecknar försäkringen ”Startklar” som ger möjlighet att återfå startavgiften i händelse av t.ex. sjukdom.

Då detta är ett lopp som är sanktionerat av Cykelsportförbundet så ingår motionsförsäkring via anmälningsavgiften  för motionsklass.

Nummerlapp:

Hämtas i Örnen stugan söndag 26/6 kl: 10-13. Tänk på att komma i tid så att du hinner till start (Kan ändras till att hämtas uppe vid Start/Mål vid pumptrack. Följ skyltar från parkering)

Prisutdelning:

Sker löpande efter målgång i respektive startgrupp. Pris sker i form av lottdragning på startnummer som ger tillgång till prisbordet. Vi ändrar utförande från första deltävlingen.

GDPR

I och med din anmälan så godkänner du att ditt resultat publiceras på internet med namn, tid, klubb och placering.  Vi kommer också att spara årets och tidigare års resultat för idrottslig statistik. Vi kommer också att skicka en inbjudan till nästa års lopp på den mailadress du anger i inbjudan. Under loppet kommer våra fotografer att ta både film och stillbilder som kommer att publiceras på vår hemsida och sociala medier samt användas av våra sponsorer för likvärdig publicering i offentlig media och i reklamsammanhang. Om du INTE går med på ovanstående ber vi dig kontakta tävlingsledaren enligt nedan så ordnar vi enligt dina önskemål.

Omklädning, dusch, wc och  cykeltvätt

Vid Örnen Stugan.

Mat

Efter varje målgång serveras målsnacks med chips, russin, godis och saft under tält i målområdet.

Parkering

Ordinarie parkering vid start för Örnen Mountainbike Arenas leder. Camping med husbil är inte tillåtet på området under tävlingsdagarna.

Bryta loppet/regler

Om du måste bryta av olika skäl MÅSTE tävlingsledare enl. nedan meddelas via funktionär eller telefon nedan. Allt deltagande sker på egen risk samt enligt cykelförbundets tävlingsregler. Skräp får endast kastas på anvisade platser.

Funktionärer:

Hör av er till tävlingsledaren Jan Erik Backman 070-3222926 jan-erik@ckornen.se för att hjälpa till. Vi behöver minst 3st vakter vid tävlingen samt 2-3 personer som delar ut nummerlappar och prickar av deltagarna och sköter tidtagning och resultat samt är speaker (Tala om när det är start och heja på deltagarna när de varvar). Vi behöver också en person som sköter målsnax och prisbordet.

Samtliga funktionärer och föräldrar på plats hjälps åt att sätta upp samt städa undan start-/målområdet efter bästa förmåga.

Här finns lite exempel på arbetsbeskrivningar för personer i en tävlingsorganisation. LÄNK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik