MTB Träningstävling XCE Cross Country Eliminering

MTB Träningstävling XCE Cross Country Eliminering

När

2016-07-05    
18:00-20:00

Var

FV Backe
Kusthöjden 17, Örnsköldsvik

Event Type

Vi kör den otroligt intensiva och roliga sprintelimineringen på vår 500m bana vid ”dirtplan” vid hoppbacken. Vi delar in oss i olika klasser och kör 4-mannaheat tills en vinnare i varje klass är utsedd och mjölksyran är lika kännbar som vi haft roligt!! Detta blir lite ”avslutning” inför sommaren men vi kommer att fortsätta med träningarna på tisdagar ändå så länge det finns folk som vill cykla.

Vi kör nu igång med de regelbundna MTB träningarna. Alla är välkomna även om vi gärna ser att ni är medlemmar i CK Örnen. Ni är då olycksfallsförsäkrade under passen samt får ta del av våra utskick, köpa våra snygga cykelkläder mm.

Vi blandar ren stigcykling med teknikpass och lite fartpass. Ibland kör vi en rolig träningstävling där du verkligen får ta i och utmana dina gränser.

Det finns en vanlig 27,5″ MTB och en fatbike att låna om ni meddelar i tid. Ring senast måndag 070-3222926 (Jan Erik) om MTB och 070-6667385 (Lars) om Fatbike under tisdagen. Bägge cyklarna har ramstorlek M som passar personer mellan (150) 160-180. Fatbiken har flatpedaler som gör att du kan cykla med vanliga skor och MTB:n kan fås med flatpedaler eller spd som kräver särskilda cykelskor.

Någon hjälm finns också ev. att låna som är obligatoriskt på våra träningar.

Ta med en torr tröja att byta till efter passet och lyse om du ska cykla hem samt vätska och kanske en banan e.dyl.

Vi anpassar farten efter deltagarna och delar upp oss i mindre grupper eventuellt med olika stigval och längd om vi blir många och med olika ålder, kapacitet och förmåga. Alla ska med och att vi ska ha roligt är grundtanken. Kom dock med en fungerande cykel och ha gärna med en reservslang i bakfickan om du skulle råka  ut för punktering. Pumpar och händiga slangbytare finns det gott om – Välkomna!

Plats där vi samlas för att cykla redigeras in i evenemanget från gång till gång men vår huvudarena är Skyttisterängen //Jan Erik MTB-Ansvarig

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik