Distanscykling 1:a maj MTB två alternativ

Distanscykling 1:a maj MTB två alternativ

När

2016-05-01    
10:00-17:00

Var

Hörnsjöns parkering
varvsbergsvägen, örnsköldsvik

Event Type

På söndag 1/5 planerar vi att genomföra distanspass med mtb. Det blir två val. Vi som vill cykla längre med Jan Erik som ledare, ca 6 mil totalt i terräng startar kl 10:00 vid Hörnsjön och kör Höga kusten leden ned mot Hörnett, vidare över slussen, upp mot Hamptjärn, Nyänget och stigar samt grusvägar ut mot Gullvik.

I Gullvik startar det kortare alternativ-2 ca: 12:00 med Lars Edblom som ledare. Den turen blir totalt ca 2,5 mil via Krokalviken, Åvikefjärden, Ottelandet och det gemensamma målet som är stugorna vid Fjälludden där vi tar en längre gemensam fikapaus. Hemfärden fortsätter runt Genesön och via stigar mot Ögeltjärnen tillbaka till Gullvik. Där kan man avbryta sin resa om man pratat ihop sig med någon grupp-2 om snålskjuts hem  eller återvända till Hörnsjön och ta hela stigsystemet tillbaka för en rejäl genomkörare.

Räkna med ca 3,5-5 timmars cykling plus paus på det längre alternativet beroende på hur sugande underlaget är och hur snabba vi är. Pratbar distansfart är målet. Vi försöker ändå hålla lite snabbare tempo med få pauser i den gruppen. Det kortare alternativet tar det lite lugnare men räkna ändå med 3 timmars cykling plus paus.

Fika, kanske något att grilla om det är möjligt att få till en bra glöd under pausen, lite ombyte, min. 2L vätska, hjälm, fungerande cykel och ett glatt humör medtages.

Missa inte möjligheten till ett skönt cykelpass i grupp på några av våra finaste stigar. Vädret ser lyyysande ut och +10 grader. Kan det bli bättre !!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik