Kategoriarkiv: Inbjudningar

PARADISFESTEN – AVSLUTNING I CK ÖRNEN DOWNHILL PARK

Vi gör en gemensam säsongsavslutning med STF och FV Backe på lördag 10 september kl10-15.

Alla är välkomna – Kom och cykla i CK Örnen Downhill Park, testa nya starten i Salsa/Taco och nya broar, drop mm.

Vi kommer att starta grillen mitt i arenan vid Dirtplan där det kommer finns hamburgare mm att köpa till självkostnad eller ta med eget fika eller något att grilla .

Ta med vänner eller släkt som kan åka liften, vara med och grilla, njuta av utsikten och titta när ni cyklar. Kanske även testa ett åk.

Årskort gäller i Paradisliften och dagkort/enkelåk finns att köpa som vanligt med Swish/kort.

FV Backe tränar i de små hoppbackarna, STF kör liften åt oss alla och firar Höga Kustenleden 50 år på Vandringensdag, en stor gemensam fest helt enkelt.

ÖRNSKÖLDSVIK XCO


Officiell tävlingspartner: SKODA via Nordemans bil

CK Örnen fortsätter 2023 med SKODA XCO i Örnsköldsvik där vi kommer att köra 2st XCO  Cross Country Olympisk distans motionslopp.

Motionslopp i form av XCO,  Cross Country Olympisk distans. Banor ca: 4-6km med olika antal varv beroende på startgrupp. De yngre klasserna kör en kortare bana som är ca: 1-2km för de yngsta och 2-2,5km för de äldre.

Vi kommer att ha de flesta åldersklasser enligt Cykelsportförbundets regler så det blir på ”riktigt” trots att det är ett motionslopp för ALLA med syfte att få prova på och väcka intresse för att tävla med mountainbike. Vid färre än tre deltagare i en klass kan den komma att slås ihop med annan klass vilket då meddelas innan start.

Tävlingsområdet blir vår fina Örnen Mountainbike Arena. Banorna kommer att vara olika varje gång men oftast med vår fina pumptrack som start- och målområde. Banorna presenteras på eventets sida i länk nedan.

Platslänk XCO: Örnen MTB-Arena

Förutsättningar för att vara med

En godkänd cykelhjälm, en fungerande MTB-cykel utan lösa delar samt att ta med en reservslang som passar dina däck om du får punktering. En vattenflaska är också ett måste. Vattenlangning sker i avsett område för langning och teknisk zon. Vi vill gärna också att du använder din klubbs kläder även om det inte är ett krav. Du måste inte ens tillhöra någon cykel- eller idrottsklubb.

Tävlingsdatum och anmälan:

Föranmälan via länken i respektive event i eventkalendern förutom för nybörjarklass som anmäler sig på plats i samband med nummerlappsutdelningen. I eventet finns mer detaljer kring respektive motionslopp.

SKODA XCO – 2023

Deltävling-1 söndag 25/6 2023

Deltävling-2 lördag 19/8 2023

Priser

Priser utlottas under loppet på startnummer till alla utom nybörjarklass, som istället får en medalj.

Funktionärer:

Hör av er till tävlingsledaren Jan Erik Backman 070-3222926 jan-erik@ckornen.se för att hjälpa till. Vi behöver 5-6 personer för att hjälpas åt med evenemanget. Även tävlande från andra än pågående starter kan ju hjälpa till när de inte tävlar. Här finns lite exempel på arbetsbeskrivningar för personer i en tävlingsorganisation. LÄNK

Tidigare lopp i vår aktivitetskalender

Banor, resultat och bilder

Deltävling-1: 14:e maj 2022

Deltävling-2: 26:e juni 2022

Deltävling-4: 24:e september 2022

Klubbmästerskap på landsväg

Dags för KM på landsväg!

Lördag 28/9 kör vi tempo-KM
Samling 11.00 och Sebastian Arnehed kommer återkomma med var vi samlas och vilket sträcka det blir (ca 20-25 km).

Söndag 29/9 blir det KM på linje och i år blir det en väldigt kort variant. Vi kommer nämligen köra från korsningen brux och upp till varvsberget. KM i år är alltså det ökända segmentet ”Bergsget Varvsberget”.
Samling klockan 16.00 vid parkeringen till Brux.
Här bjuder vi även på korv m bröd efter vi har avgjort för att på så sätt avsluta landsvägssäsongen.

Anmälningar sker till Johan Spångberg senast fredag 12.00.

Cykla på!

Per-Gunnar Fahrbring cyklar jorden runt

Ni har säkert läst om vår CK Örnen medlem”PG:s” jordenruntresa på cykel. Få har det mod han uppvisar att lämna det trygga ”Svenssonlivet” och ge sig ut på en oförglömlig resa jorden runt – på cykel.

I dagens ÖA: PG_s jordenruntresa_öa 170830 finns ett reportage om hans resa och nuvarande position (klicka på länken för artikeln i PDF)

Ni kan också följa honom på hans hemsida http://www.theglobalcycling.com där han under ”blog”  delar med sig av sitt äventyr.

Följ honom även på Instagram på @theglobalcycling1719

Tour Junsele 16-17 maj 2015

För er som skall åka Vättern, en uppmjukning några veckor före loppet. För er som vill prova att åka längre tur men inte åker Vättern-rundan. Träningstur inför annat längre motionslopp eller bara som nöjestripp.

Etapp ett.

Start i Själevad vid fritidsgården färd till Junsele via Gålsjö Bruk och Sollefteå 163 km. Vätska och ev förtäring på två ställen efter vägen.
Övernattning och middag  vid Corner House i Junsele (vid platsbrist även stugbyn vid djurparken eller annat).

Etapp två.

Återresa via  Myckelgensjö och Bredbyn. 110 km.
Stopp på vägen för förtäring.

Bil, ev med släp, medföljer för att hålla koll på att ingen blir efter och som service om något behöver repareras. Väska med resevkläder och extra dryck kan skickas med här. Om någon inte vill cykla hela vägen kan denne vid behov åka med vissa sträckor.

Uppdelning av de åkande efter förväntad kapacitet, 2 eller 3 grupper. Grupperna skall hållas ihop hela sträckan. Vid rastställena kan det finnas möjlighet att byta grupp.

Kostnad för arrangemanget ca 700 kr. Detta år är arrangemanget öppet även för icke-klubbmedlem.

Middag betalar man själv, frukost ingår.

Anmälan till Sven Erik Näsholm  (svenerik.nasholm@o-vik.com).

Jag vill så snart som möjligt ha in en icke bindande anmälan för att kunna göra klar planering.

Jag återkommer sedan med  datum för betalning och rumsbokning.

 

/Sven Erik  (070-6652837)