I och med nya krav från Trafikverket gällande motionslopp på landsväg och det svaga intresset att arrangera loppet i år, så har vi valt att ställa in Örntrampet 2023.

De nya kraven innebär större kostnader för oss som arrangör och gör det svårt för oss som ideell förening att klara av. Svenska Cykelförbundet har jobbat länge med frågan och har under året haft diskussion med både riksdagspolitiker och Trafikverket. Under mars 2023 lämnade Trafikverket ett förslag till regeringen där Trafikverket skall bära kostnaden för skyltning, vilket välkomnas av Svenska Cykelförbundet. Nu väntas att regeringen ska ta ett beslut inom frågan och vi hoppas såklart att det gynnar framtidens cykling. Trafikverkets nya krav påverkar inte bara cykelsporten utan även andra idrotter som nyttjar vägar och därför kommer RF’s ordförande Björn Eriksson att ha ett möte med Infrastrukturministern i maj.

CK Örnen tar nya tag till nästa år när kostnader och regler har klarnat. Vi har som mål att etablera en starkare planerings-/arrangemangsgrupp som tillsammans kan planera och genomföra nästa års upplaga av Örntrampet.

Är du intresserad av att hjälpa till med att planera och arrangera vårt motionslopp Örntrampet nästa år kan du kontakt moa@ckornen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik