ÖRNSKÖLDSVIK XCO


Officiell tävlingspartner: Sjölunds Värme

CK Örnen fortsätter 2024 med SJÖLUNDS VÄRME XCO i Örnsköldsvik där vi kommer att köra 2st XCO  Cross Country Olympisk distans motionslopp.

Motionslopp i form av XCO,  Cross Country Olympisk distans. Banor ca: 4-6km med olika antal varv beroende på startgrupp. De yngre klasserna kör en kortare bana som är ca: 1-2km för de yngsta och 2-2,5km för de äldre.

Vi kommer att ha de flesta åldersklasser enligt Cykelsportförbundets regler så det blir på ”riktigt” trots att det är ett motionslopp för ALLA med syfte att få prova på och väcka intresse för att tävla med mountainbike. Vid färre än tre deltagare i en klass kan den komma att slås ihop med annan klass vilket då meddelas innan start.

Tävlingsområdet blir vår fina Örnen Mountainbike Arena. Banorna kommer att vara olika varje gång men oftast med vår fina pumptrack som start- och målområde. Banorna presenteras på eventets sida i länk nedan.

Platslänk XCO: Örnen MTB-Arena

Förutsättningar för att vara med

En godkänd cykelhjälm, en fungerande MTB-cykel utan lösa delar samt att ta med en reservslang som passar dina däck om du får punktering. En vattenflaska är också ett måste. Vattenlangning sker i avsett område för langning och teknisk zon. Vi vill gärna också att du använder din klubbs kläder även om det inte är ett krav. Du måste inte ens tillhöra någon cykel- eller idrottsklubb.

Tävlingsdatum och anmälan:

Föranmälan via länken i respektive event i eventkalendern förutom för nybörjarklass som anmäler sig på plats i samband med nummerlappsutdelningen. I eventet finns mer detaljer kring respektive motionslopp.

SJÖLUNDS VÄRME – 2024

Länk till det enskilda eventet kommer

Priser

Priser utlottas under loppet på startnummer till alla utom nybörjarklass, som istället får en medalj.

Funktionärer:

Hör av er till tävlingsledaren Jan Erik Backman 070-3222926 jan-erik@ckornen.se för att hjälpa till. Vi behöver 5-6 personer för att hjälpas åt med evenemanget. Även tävlande från andra än pågående starter kan ju hjälpa till när de inte tävlar. Här finns lite exempel på arbetsbeskrivningar för personer i en tävlingsorganisation. LÄNK

Tidigare lopp i vår aktivitetskalender

Banor, resultat och bilder

Deltävling-1 söndag 25/6 2023

Deltävling-2 lördag 19/8 2023

Deltävling-1: 14:e maj 2022

Deltävling-2: 26:e juni 2022

Deltävling-4: 24:e september 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik