MTB KIDS för barn 7-11 år

När

2024-08-10    
10:00-11:30

Event Type

Plats: Örnen MTB Arena

Vi är tre olika grupper indelade efter ålder, erfarenhet och ork. I yngsta gruppen är ofta flera föräldrar med – kan vara tryggt för barnet åtminstone första träningarna. Hjälm, MTB-cykel, kläder som tål smuts/lera och en vattenflaska har alla! Cykelhandskar är skönt att ha om/när man ramlar. Sammanhållande för alla grupperna är Daniel Johansson 072-209 03 95, tveka inte att höra av er för alla frågor eller funderingar.

Efter träningen bjuds alla barn på saft och macka i Örnenstugan.

”Grön” För nybörjare och yngre barn (från 7 år) som vill prova på i lite mindre teknisk terräng. Gröna och blå leder blandas med pumptrack, grundläggande moment och lek med målet att ha roligt medan man utvecklar sin förmåga att ta sig fram i terrängen. Du som förälder kan i regel hänga med även genom att jogga om man föredrar det.
Ledare: Tomas Wik 076-171 76 00, Sara Strömqvist

”Blå” För de som är van att cykla i terräng och kan hålla lite högre fart samt orkar lite längre cykling. Vi kör alla blå leder men även vissa röda blandat med pumptrack, träning av lite mer tekniska passager samt olika teknik och balansövningar.
Ledare: Stefan Ladänges 070-271 80 80, Elin Gustafsson 073-032 60 73

”Röd” För de som kan cykla relativt snabbt och gillar när det är stökigt och brant både uppför och utför. Vi håller högre tempo och utmanar oss tekniskt, man bör ha cykel med lite större hjul (26-27,5) samt vana att cykla i terräng. Fokus ligger på spårval och teknik i tuffare terräng. Ofta stannar vi under träningen vid särskilt utmanande passager för att testa olika angreppssätt. Vi cyklar alla röda leder och emellanåt delar av svarta (beroende på deltagare enskild träning).
Ledare: Fredrik Nilsson 070-680 11 03, Daniel Johansson 072-209 03 95

Ett tips är att välja en enklare grupp om ni är osäker på nivån, så är bara att byta grupp om det visade sig att man valt fel. Det är aldrig roligt att komma till en ny aktivitet och direkt hamna i en för svår teknisk grupp och känna sig otrygg eller att inte hänga med. Tala med våra ledare på plats.

Övrigt info

  • Träningen anpassas för 7-11 år men är man äldre är det ok att vara med om man anpassar sig efter övriga. Se över växlar och bromsar före träningen samt ta gärna med reservslang. Viktigt att vi har kontaktuppgifter till föräldrar om det händer något! En liten ryggsäck med extra jacka/tröja att ta av och på beroende på väder och vind kan vara smart.
  • Det är alltid minst en vuxen ledare i varje grupp men du som förälder som deltar kan få hjälpa till genom att exempelvis vara ”kö-karl” dvs. cykla sist. Som förälder får man även vid några tillfällen under säsongen förbereda saft och mackor vid klubbstugan till träningen är slut (11:15-11:30). Ett tips är att stanna kvar och träna/promenera i området medan ditt barn deltar.
  • Man behöver inte vara medlem i CK Örnen för att provcykla någon gång men när du är medlem så är du olycksfallsförsäkrad när du åker till och från våra event samt under passet. För att tävla krävs medlemskap och tävlingslicens, medlemmar får också vara med i vår facebookgrupp CK Örnen Medlemsforum där man kan ta del av eller själv föreslå egna spontanpass. Hur man blir medlem kan du läsa om här.  Gilla/följ även Facebook CK Örnens officiella sida där ledare och styrelse lägger ut information.

VÄLKOMNA till våra MTB-träningar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik