Kategoriarkiv: Nyheter

ÖRNSKÖLDSVIK XCO

CK Örnen presenterar Övik XCO där vi kommer att köra 4st XCO,  Cross Country Olympisk distans tävlingar.


Officiell tävlingspartner:

Vi kör med de flesta åldersklasser enligt Cykelsportförbundets regler så det blir på ”riktigt” trots att det är ett motionslopp för ALLA med syfte att väcka intresse för att tävla med mountainbike.

Tävlingsområdet blir vår fina Örnen Mountainbike Arena. Banorna kommer att vara olika varje gång men med vår fina pumptrack som start- och målområde. Banorna presenteras samma vecka som tävlingen äger rum på eventets sida.

Vi satsar också på att arrangera en kort XCE (Cross Country Elimination) eller XCC (Cross-Country Short Circuit) i samarbete med Skoda på en spännande, kort men intensiv och publikvänlig bana. Datum och mer info kommer.

Platslänk XCO: Örnen MTB-Arena

Övik XCO

Motionslopp i form av XCO,  Cross Country Olympisk distans. Banor ca: 4-6km med olika antal varv beroende på startgrupp. De yngre klasserna kör en kortare bana som är 1km för de yngsta och 2km för de äldre. Det kommer att finnas ”tävlingshinder”. Åldrar och bedömd ”vinnartid” för respektive åldersklass enligt nedan.

Exempel på bana för 15 år och uppåt (Klicka för större bild)
Gällande bana presenteras här på tävlingsveckan:

Klasser och starttider:

För åldersklass gäller det man fyller under pågående år. Dvs om t.ex. man fyller 11år  31/12 så cyklar man i 11 års klassen.

Ni ska infinna er i startområdet senast 10 minuter innan start för avprickning samt uppställning till start.

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

1:a start kl: 10:30 (1:a målgång ca: 10:45)
7-10år:  15-20 minuter (Nybörjarklass) 1 varv på Eagle Flow (Ingen tidtagning eller föranmälan. Nummerlapp hämtas vid Örnen stugan mellan 9,30-10:15).

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

2:a start kl: 11:30 (1:a målgång ca: 11:50)
10-12år:  2varv på Eagle Flow med förlängning (XCC-banan) 20min
13-14år: 3 varv på Eagle Flow med förlängning (XCC-banan) 30min

Omställning bana och lunch 12-14:30

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

3:e start kl: 14:00 (1:a målgång ca: 15:20)
15-99år: Varvlopp ca: 4-6 varv beroende på banans längd på XCO-bana. Totalt ca: 20-25km med snabbaste målgång efter ca: 1tim 20 minuter då även varvade åkare går i mål vid efter segrarens målgång.

Träning på banan

Träning på banan får bara göras om man har nummerlapp samt på tider då annan tävling ej pågår. Skapa inget Strava-segment på denna banorna då de kan gå i motriktning på ordinarie sträckning på lederna. Vi kommer att spärra av banorna samt ha vakter på tävlingen.

Förutsättningar för att vara med

En godkänd cykelhjälm, en fungerande MTB-cykel utan lösa delar samt att ta med en reservslang som passar dina däck om du får punktering. En vattenflaska är också ett måste. Vattenlangning sker i avsett område för langning och teknisk zon uppe vid klubbstugan. Vi vill gärna också att du använder din klubbs kläder även om det inte är ett krav.

Tävlingsdatum och anmälan:

Endast föranmälan via länken nedan gäller förutom för nybörjarklass som anmäler sig på plats i samband med nummerlappsutdelningen. Ingen avgift.

Övriga endast föranmälan via länken i eventkalendern för respektive datum nedan

Deltävling-1: 14:e maj 2022

Deltävling-2: 26:e juni 2022

Deltävling-3: 6:e augusti 2022

Deltävling-4: 3:e september 2022

Deltävling-5 XCE, Cross Country Eliminator september 2022

Anmälningsavgiften återbetalas inte. Vid extraordinära händelser som gör att tävlingen ställs in återbetalas 50% av anmälningsavgiften. Vi rekommenderar att du tecknar försäkringen ”Startklar” som ger möjlighet att återfå startavgiften i händelse av t.ex. sjukdom.

Då detta är ett lopp som är sanktionerat av Cykelsportförbundet så ingår motionsförsäkring via anmälningsavgiften  för motionsklass.

Nummerlapp:

Hämtas i Örnen stugan tävlingsdagen kl: 10-13. Tänk på att komma i tid så att du hinner till start

Prisutdelning:

Sker löpande efter målgång i respektive startgrupp.

GDPR

I och med din anmälan så godkänner du att ditt resultat publiceras på internet med namn, tid, klubb och placering.  Vi kommer också att spara årets och tidigare års resultat för idrottslig statistik. Vi kommer också att skicka en inbjudan till nästa års lopp på den mailadress du anger i inbjudan. Under loppet kommer våra fotografer att ta både film och stillbilder som kommer att publiceras på vår hemsida och sociala medier samt användas av våra sponsorer för likvärdig publicering i offentlig media och i reklamsammanhang. Om du INTE går med på ovanstående ber vi dig kontakta tävlingsledaren enligt nedan så ordnar vi enligt dina önskemål.

Omklädning, dusch, wc och  cykeltvätt

Vid Örnen Stugan.

Boende/Mat/Evenemang

Mer detaljer kommer.

Parkering

Ordinarie parkering vid start för Örnen Mountainbike Arenas leder. Camping med husbil är inte tillåtet på området under tävlingsdagarna.

Bryta loppet/regler

Om du måste bryta av olika skäl MÅSTE tävlingsledare enl. nedan meddelas via funktionär eller telefon nedan. Allt deltagande sker på egen risk samt enligt cykelförbundets tävlingsregler. Skräp får endast kastas på anvisade platser.

Funktionärer:

Hör av er till tävlingsledaren Jan Erik Backman 070-3222926 jan-erik@ckornen.se för att hjälpa till. Vi behöver minst 6st vakter vid tävlingen samt 2-3 personer som delar ut nummerlappar och prickar av deltagarna och vi behöver tre personer som sköter tidtagning och resultat. Här finns lite exempel på arbetsbeskrivningar för personer i en tävlingsorganisation. LÄNK

Tour Junsele 28-29 maj, anmälan öppen till 14 maj

Kul, vi har fått in bra med anmälningar till årets Tour Junsele, knappt 30 till landsväg och 15 för MTB.

Har du inte anmält dig ännu så finns chansen fram till 14 maj!

Du som anmält dig preliminärt behöver inte göra någon ny anmälan. Skulle du få förhinder ber vi dig avanmäla dig snarast, före 14 maj.

Nu kör vi asnart vårt Tour Junsele igen, denna gång kommer vi också att övernatta i Sollefteå på Hallsta-hotellet.

Vi har raster med förtäring vid Offersjön (nära Gålsjöbruk) och i Resele.

Detta år liksom ifjol kör vi även MTB/Gravel på lite andra vägar, företrädesvis grus men med samma övernattning på Hallsta. Mer information hittar du här.

Övernattning i dubbelrum, enkelrum mot ett mindre tillägg.

Ange önskad rumskompis, landsväg eller MTB och telefonnummer.

Anmälan till Sven Erik på svenerik.nasholm@o-vik.com eller 070-6652837

Nu kör vi igång säsongen 2022

Snön vräker ner ute, men inom en månad räknar vi med att vara igång med vår träningsverksamhet.

Alla medlemmar ska ha fått ett medlemsmejl med senaste information om säsongens planering. (Kolla skräpposten och kontakta annars carina@ckornen.se om du inte fått något mejl)

Under vecka 15 har vi våra klädshopar öppna och medlemsavgiften för 2022 kommer att skickas ut. Medlemsavgiften är oförändrade från 2021. Håll koll på mejl från ”Cykelklubben Örnen <faktura-no-reply@fortnox.se>”. Kommer inget mejl? Kolla din skräppost.

Vi bjuder också in alla medlemmar att vara med och engagera sig i klubbens verksamhet. Ett av våra tre värdeord är delaktighet, där alla bidrar så gott man kan. Titta igenom listan med exempel på arbetsuppgifter som följde med medlemsmejlet och meddela dina intresseområden till karin@ckornen.se.

Vi gör vårt bästa för att löpande hålla Aktivitetskalendern här på hemsidan uppdaterad.
Följ även vår Facebooksida för senaste uppdateringarna.

CK Örnen med vid Århundradets match

CK Örnen var en av 11 föreningar som i samverkan med Örnsköldsviks Kommun Kultur och Fritid presenterade vår verksamhet på Fjällräven Center i samband med Icebreakers Århundradets match den 20 mars.

Det var många som passade på att komma förbi och prata cykel och en hel del nya kontakter knöts.

Det mest spännande var besöket från vår Världsmästare på skridskor, Nils van der Poel, som gärna använder cykling i sin grundträning. Även ÖB, Arméchefen och några kända hockeyspelare hittad till oss.

Klubben representerades av Elin Gustafsson, Fredrik Nilsson och Tomas Karlson, vilka hade en Fatbike och en MTB på plats samt lite cykelprylar. Det visades också actionfilm från Örnen MTB Arena!

RAPPORT FRÅN ÅRSMÖTET

Årsmötet genomfördes 22 mars på Bruksgården med bra deltagande som vanligt, ca 50 medlemmar på plats.

Vi gjorde en återblick på 2021 och summerade räkenskaperna för året, vilka granskats av vår revisor Hans Olofsson. Styrelsen fick ansvarsfrihet och vi kunde därefter blicka framåt och våra verksamhetsledare presenterade planerna för säsongen 2022.

Vid årsmötet valdes Moa Nordin, Karin Sellgren och Magnus Hallén in som ledamöter. Oskar Karlsson och Adrian Johansson valdes in som Suppleanter.

Johan Spångberg, Sanna Lindqvist och Anneli Bartholdsson lämnar sina styrelseuppdrag och avtackades på mötet.

Efter fika så hade Andreas Domeij en ny intressant och inspirerande föreläsning om träning inför säsongsupptakten. Vi kan konstatera att om träningen under vinterhalvåret skulle vara lite lugnare, sk basträning, så rör vi oss nu in i en intensivare period med gärna två rejält pulshöjande pass i veckan, men samtidigt inte för mycket då kroppen också behöver återhämta sig. Det blev en hel del bra diskussioner om hur man genom olika typer av intervaller kan bygga upp de pulshöjande passen men också runt kost och återhämtning.

Årsmöte med föreläsning och information

CK Örnens medlemmar inbjudes till årsmöte tisdag 22 mars 2022 kl18.00 på Bruksgården

Andreas Domeij’s besök på säsongsavslutningen var mycket uppskattat, vi bjudit in Andreas igen för att denna gång prata om ”Träning under säsongsupptakt”.

Under kvällen kommer vi från klubben ge lite övergripande information inför den kommande säsongen.

Vi bjuder på kaffe/the och macka, anmäl deltagande till elin@ckornen.se senast torsdag 17 mars

Välkommen!

Styrelsen

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik