Tolvtjärnsloppet – kördes sista gången 2022 (Se nedan)

Officiellt seedningslopp för CV 2022

Logo Tolvtjärnsloppet

Fortsättning av arrangemanget är helt beroende av att någon eller några vill ta över stafettpinnen från Jan Erik Backman, som varit sammanhållande tävlingledare under alla år. Ni är välkommen att kontakta CK Örnens styrelse

Tolvtjärnsloppet var ett terrängcykellopp i en vacker omgivning med många vattendrag och tjärnar, därav namnet.

I tio år har du haft möjlighet att utmana dig själv med att cykla ett riktigt Mountainbikemaraton . Det fanns även kortare alternativ så att något ska passa för alla. Från år 2021 med NY BANA.

Loppet var seedningsgrundande för Cykelvasan 2022

Film från 37km   (2019)

AKTUELLA NYHETER

Anmälningslista 2022 nummerordning

I händelse av regn har vi möjlighet till prisutdelning inomhus i gymnastiksal alternativt i centrumhuset i byn. Banan mår bra av regn, det vet ju ni som cyklat. Välkomna!

Starttider

Söndag den 19:e juni. 

5km: Nybörjare/ungdom upp till 10år. Posttrampet for kids  kl: 10:00 

65km:  17 år och äldre, kl: 11:00 NY BANA FRÅN 2021
40km:  ungdom 15 år och äldre, kl: 11:15 NY BANA FRÅN 2021
18km: 11 år och äldre, kl: 11:30

Reptid

Tidtagning och målgång stänger 17:00. Åkare som inte passerat mål då har brutit och plockas av banan av säkerhets-MC.

Start & mål

Affärshuset Jollen i Långviksmon.  Adress: Lomvägen 2  890 51  LÅNGVIKSMON

Sträckning

 Stigar och skogsvägar på Västergissjömon. (Se kartlänk nedan)

Klasser

Tävlingsklass

65km: dam/herr(17 år och äldre, födda 2005 eller tidigare) Minst engångslicens krävs som visas upp i Cardskipper appen vid utlämning nummerlappar.
18km f/p 11-12 (11-12 år, födda 2010 eller 2011) Minst engångslicens
18km f/p 13-14 (13-14 år, födda 2008 eller 2009) Minst engångslicens
40km f/p 15-16, (15-16 år, födda 2006 eller 2007) Minst engångslicens
5km f/p 6-10 nybörjare  (Barn födda 2012 – 2016) Cyklister får ha följeåkande förälder med sig. Ingen licens krävs.

Alla klasser kräver MTB.

För tävlingsklasser 18, 40 och 65km krävs tävlingslicens och medlemskap i SCF ansluten förening. Du kan även tävla med enbart engångslicens för 210:- för 17år och uppåt, 110:- för 11-16 år och gratis för under 11 år (nybörjare). Engångslicens anskaffas enbart med appen Cardskipper, där du först kan teckna ett gratis bronsmedlemskap i Swe Cykling Club och därefter teckna engångslicens för Tolvtjärnsloppet.

Klicka på menylinjerna längst ned i appen där du väljer Engångslicens – SENIOR 17-, YOUTH 11-16 eller UNDER 11. Tryck därefter ”Boka” och bläddra sen igenom lopen i listan tills du hittar ”Tolvtjärnsloppet”. Tryck ”Lägg till i varukorgen” och genomför köpet. Engångslicensen i appen visas sen upp vi utlämning av nummerlappar för tävlingsklasser. 

För mer info om Cardskipper appen, se länken nedan till Cykelförbundets information: https://scf.se/forbundet/cardskipper-cykelforbundets-nya-digitala-licens-och-medlemskort/

Motionsklass

18km, 40km eller 65km dam/herr.

Alla klasser kräver MTB.

Priser

1:a – 3:a I alla tävlingsklasser får prispengar.  Förstapris i herr- & damklass tävling 65km: 3500 SEK. Backpris till den herre och dam som kommer först uppför ”nya mördarbacken” vid Svedje Fäbodar, som är banans nya högpunkt.  Utlottningspriser till alla deltagare som lottas under loppet och delas ut efter målgång för tillgång till prisbordet i samband med prisutdelning. Närvaro krävs för att få ta del av prisbordet.

10 års jubileum

2022 hade CK Örnen arrangerat loppet i 10 år och firade detta med att alla deltagare fick varsin minnesmedalj. 1:a dam och herre i tävlingsklass får också en fin pokal att placera i prissamlingen. Vi vill tacka alla som deltagit under årens lopp liksom alla funktionärer, sponsorer och inte minst markägare som bidragit till fantastiska cykelupplevelser.

Prisutdelning

Posttrampet f/p 6-10 år ca 15 minuter efter målgång. Övriga: Prel. 15-15:30. Första målgång 40km ca: 13:00, 65km ca: 13:30-13:45. 18km första målgång kring 12:00.

Anmälan och betalning:

Anmälan är nu stängd. Efteranmälan på plats gäller.

Efter 15/6 gäller efteranmälan på plats fram till SENAST 9:30 på tävlingsdagen mot 200 kr efteranmälningsavgift för alla klasser och distanser förutom nybörjare/ungdom upp till 10 år. OBS att ungdomar även kan köra motionsklasser på avsedd sträcka.

Anmälningsavgifter:

Nybörjare/ungdom upp till 10år Posttrampet for kids: Gratis och ingen efteranmälningsavgift
18km motion: 250 kr
18km tävling: 200 kr
40km motion: 450 kr
40km tävling: 200 kr
65km motion: 600 kr
65km tävling: 650 kr

Som ni ser så är avgiften lägre för tävlingsklass ungdom pga att vi vill främja ungdomars tävlande.

Anmälningsavgiften återbetalas inte. Vid extraordinära händelser som gör att tävlingen ställs in återbetalas 50% av anmälningsavgiften.

Då detta är ett lopp som är sanktionerat av Cykelsportförbundet så ingår motionsförsäkring via anmälningsavgiften  för motionsklass. Övriga är försäkrade via sin tävlingslicens i Cykelsportförbundet alternativt sin engångslicens. Se dock över ert försäkringsskydd.

GDPR

I och med din anmälan så godkänner du att ditt resultat publiceras på internet med namn, tid, klubb och placering.  Vi kommer också att spara årets och tidigare års resultat för idrottslig statistik. Vi kommer också att skicka en inbjudan till nästa års lopp på den mailadress du anger i inbjudan. Under loppet kommer våra fotografer att ta både film och stillbilder som kommer att publiceras på vår hemsida och sociala medier samt användas av våra sponsorer för likvärdig publicering i offentlig media och i reklamsammanhang. Om du INTE går med på ovanstående ber vi dig kontakta tävlingsledaren enligt nedan så ordnar vi enligt dina önskemål.

Omklädning, dusch, wc och bastu och cykeltvätt

På Mopärlan vid idrottsplatsen i Långviksmon. Det finns även wc i Jollen vid start. Cykeltvätt vid fotbollsplanen.

Nummerlappar

kan hämtas på Jollen affärscentrum i Långviksmon söndag 19/6 kl: 8-10:00. Placeras fram på cykel samt på ryggen. Tidtagningschip fästes enligt separat instruktion. 65km(Röd rand på nummerlapp), 40km(Blå rand på nummerlapp), 18km(Grön rand på nummerlapp). Skyltar på banan följer samma färgkodning.

Boende/Mat

I Långviksmon finns på Campingplatsen vid Mopärlan där man för 100: – får tillgång till husvagnsplats, servicebyggnad med dusch, bastu mm. Bokning: Kenneth 073-0585121. På tävlingsdagen finns Matservering från kl: 10:00 samt Matbutik som har öppet kl: 8-16.

Vätske- energidepåer under loppet

Finns efter ca: 35km och 50km på 65km banan och efter 25km på 40km banan. I bägge depåerna i loppet serveras Umara Sportdryck med citronsmak, bananhalva, saltgurka och vatten. 

Efter loppet finns bord med chips, vatten, bananhalvor mm utöver matservering.

Parkering

På grusplanen vid idrottsplatsen samt badplatsen. Parkeringsguider kommer finnas på plats på söndag. Vid centrumhuset får bara funktionärer parkera.

Bryta loppet/regler

 Om du måste bryta av olika skäl MÅSTE tävlingsledare enl. nedan meddelas via funktionär eller telefon nedan. Allt deltagande sker på egen risk, deltagare ska rätta sig efter gällande trafikregler samt cykelförbundets tävlingsregler. Skräp får endast kastas på anvisade platser. Fri vätskelangning. Undvik bilkörning i tävlingsområdet.

BANBESKRIVNINGAR

65km  NY BANA 2021

Garmin bana  (Länk med zoombar karta)

bansträckning 65km tolvtjärnsloppet 2021_01. (Högupplöst PDF karta) Banan är en blandning av stigar och skogsvägar och enstaka landsvägsavsnitt. Ca: 34km stig och ca: 1000 höjdmeter är att övervinna, så det betyder att det krävs en del av deltagarna. Vi startar med masterstart där fältet leds upp till den första backen. Efter en kort stigning på asfalt leds fältet ut på en rotig stig mot byns utsiktplats. Böljande stigar och skogsvägar leder cyklisterna till höjdpunkten på resan där de så kallade endurostigarna slingrar sig likt en berg- & dalbana på tallmon. I år har vi skarvat på med ytterligare roliga endurostigar, som ni når efter en kort men väldigt brant backe, som nog inte alla klarar att cykla uppför. Vi tar oss runt Bursjöarnas vackra stigar och vidare ned mot  Svedje Fäbodar där också årets NYA mördarbacke kan avnjutas. Den är dock inte lika mördande som tidigare år men är ändå banans högsta punkt. Däruppe väntar som vanligt ett backpris till förste herre och dam. Därefter blir det en härlig utförskörning på stig och skogsväg fram till Svedjeberget som även i år är till för att bestigas och belönas med en fin utförslöpa ned mot Västergissjö. Där blir det mer stig och den första vätskekontrollen efter ca: 35km  vid Svedje IP där starten för det allra första Tolvtjärnsloppet gick. Klättring på Skogsvägar och stigar tar oss tillbaka till Västergissjömon med nya stigar och Långnorberget efter vätskekontroll två. Vi leds via grusvägar och stigar tillbaka till Långviksmons mostigar innan alla tappra cyklister kommer in i byn och slingrar sig fram till målet vid byns köpcentrum.

40km NY BANA 2021

bansträckning 40km tolvtjärnsloppet 2021_01 (Högupplöst PDF).  ”Halva” skiljer mot 65km-sträckan genom att man vänder vid Bursjöarna och går direkt på slutdelen av banan.  Den är icke desto mindre utmanande (men tyvärr inte seedningsgrundande för cykelvasan) och endast för motionärer och ungdomar i tävlingsklass. Mestadels stig och skogsväg. Längsta backen över Långnorberget. En vätskedepå finns efter ca: 25 km.

18km

bansträckning 18km tolvtjärnsloppet 2021_01 (Högupplöst PDF)

Banan ger dig starten, en häftig stig över vacker ås, skogsväg, berg- och dalbanestig med två broar, skogsväg upp till början på endurostigarna där den vänder den tillbaka mot Långviksmon igen via en ny sträckning nedför en längre backe på stig och sen skogsvägar tillbaka till Långviksmon, stig sista 5km och tillbaka till målet.

Nybörjare 5km

bansträckning 5km tolvtjärnsloppet 2021_01 (Högupplöst PDF)

POSTTRAMPET FOR KIDS

PostTrampet

De yngsta har en utmanande bana i närområdet till Långviksmon att bemästra som till stor del är samma som avslutningen för alla övriga sträckor förutom en lite häftigare början. Rekommenderas! Alla barn får medalj. De tre snabbaste pojkarna och flickorna får en påse med gott innehåll när de kliver upp på pallen.

Exempel på priser från våra Sponsorer:

ByBike Umeå – De säljer Specialized 

Cykel och Fritid

Nordic Trade – 45-NRTH för vinterns Fatbiketurer

Viss reservation för ändringar i sträckning samt tider. Håll er uppdaterad via vår hemsida samt via mailutskick från oss.

CK Örnen MTB 2022-06-14

Tävlingsledare CK Örnen Jan Erik Backman, mobil: 070-322 29 26, e-post: jan-erik@ckornen.se

Ett stort tack till våra sponsorer och samarbetspartners, alla markägare samt Långviksmons IF som möjliggör detta arrangemang och de fina priserna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik