Nävertjäls Triathlon

Tog i går det dumma beslutet att ställa upp trots att jag var orkeslös i kroppen. Var med på genomgången och stack sen ut och värmde lite för att se om jag överhuvudtaget skulle orka med något av detta.

Korkat nog så tänkte jag att jag kan väl i alla fall simma, och även cykling borde jag klara av i ett lågt tempo. Var ganska besluten att kliva av då det var dags för löpning, men som vanligt så tar ju andra tankar över när man väl är där…..

Strax efter 11.00 så stod ett gäng dårar på stranden och väntade på startskottet för att få kasta sig i det 17gradiga vattnet. Endast iförd cykelbrallor(snyggt..) och strumpor kastade man sig i, och det var riktigt kallt. Det gjorde rakt ont i kroppen under simningen, och jag var i vanlig ordning längst bak. Vi var väl några stycken som klev upp samtidigt, och jag gjorde en hyfsad växling till cykling. Tog in 30sek på Filip från samma klubb, som jag sen tappade på 300m:)

En märklig känsla att ha pulsen rusande, man fryser och skall sen hoppa upp och cykla. Startade cykling uppför mot gamla Björnavägen och kände direkt att det inte fanns något tryck alls i benen. Cyklingen skulle ju vara min grej i detta, trodde att jag åtminstone skulle kunna ta 5st på cykling, men en sån här dag var det ju helt omöjligt. Korkat nog så tog jag MTB:n och ångrar mig att jag inte tog racern. Det var helt klart möjligt att cykla med den, och det hade garranterat gått snabbare en normal dag.(dock inte denna)

Det kändes som att jag hade maxpuls hela tiden under cyklingen vilket inte brukar vara normalt. Det var nästan så att jag inte fick åt mig luft och jag orkade inte avancera något alls. Efter att ha plågat mig i 1,6mil på Treken, så var det dags att kliva av eller? Drog på mig löpardojorna och svepte en stor Maximtub med gele och hoppades på det bästa.

Man kan nog inte kalla det löpning, snarare hasning i långsamt tempo som var riktigt jobbigt. En riktig plåga även detta kan man säga! Tappade en löpare förbi mig på sista 300m, men lyckades spurta helt otroligt förbi en också:)

Sammanfattningsvis så var det ett kanon arrangemang, en rolig tävlingsform som jag kommer göra fler gånger. Men jag ställer inte upp om jag är lika matt som jag var denna gång.

Som väntat var jag sist i Herrklassen, nån bröt med punktering tror jag. Bansträckningen var bra och rolig och inte helt omöjlig för en motionär.

Skall ta mig en funderare om man laddar om för att köra Bergsjön runt nu på Onsdag.

/Staffan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik