Bergsget 2011 är avgjort!

Hej

Då var äntligen det fruktade bergstempot avgjort! Det startade med en fundering på ett landsvägslopp med avslutning på berget, men slutade med att vi ”bara” körde upp för Varvsberget. Och tur var väl kanske det? (bilden ovan visar Sven-Erik Näsholm i en 20% avslutning)

Uppslutningen var riktigt bra, och det var nog nästan lika mycket publik som tävlande. Hela 13st dårar stod på startlinjen, varav Jennie Magnusson var ensam tjej.

Med en minuts mellanrum skulle vi jaga upp för berget, och det var nog många som var rädda för att gå för hårt i början. Lämpligt till start så dök helt oväntat halva Team Sportia upp och hjälpte till med tidtagning mm. Kaj Glännestrand var kontrakterad som huvudfotograf denna kväll, och har tagit alla bilder. (om nån är sugen och veta om han har bilder på er, ta då kontakt med han)

Jag har inte valt att lägga in mig själv på bilderna i denna blogg, jag skyller på dig Kaj! På bilden ovan så är det då jag som försöker se oberörd ut i den sista stigningen.

Ännu en bild på mig, och Jan-Erik Backman i bakrunden.

Först ut till start var Jennie Magnusson, och hon satte upp ett högt tempo redan från start. Hon slutade på en fin 4plats, på otroligt fina tiden 5min 11sek. Bra kört, du spöade många”gubbar” !

Denna bild visar alla efter målgång, tänk att det kan finnas så många Örnar lokalt:)

Årets vinnare i denna roliga tävlings form blev inte helt oväntat Hans Bergholm på otroliga 4min 42sek!. Utan att veta om det så hade han dock en hård fajt med Tom Quayle som körde in på 4min 46sek. Trean Christer Ahlberg fick fina tiden 4min 57sek.

Efter dessa herrar var det knallhårt, dock så var Jennie i en klass för sig.För egen del så var jag där jag hörde hemma, sist och kollade så att ingen låg kvar i backen:)

En rolig kväll som vi säkert gör om, varför inte flera gånger på en säsong?

Stort Tack till alla ni som ställde upp och cyklade, Stort Tack även till er funktionärer som jag inte kan namnet på, och självfallet Ebbe och Peter från Team Sportia!

Resultat se nedan:

Hans Bergholm 4min 42sek, Tom Quayle 4min 46sek, Christer Ahlberg 4min 57sek, Jennie Magnusson 5min 11sek,Conny Väänänen 5min 25sek,Rikard Hägglund 5min 25sek,Johan Knutsgård 5min 35sek,Filip Larsson 5min 39sek,Jan-Erik Backman 5min 42sek,P-G Fahrbring 6min 11sek,Anders Hammas 6min 19sek,Sven-Erik Näsholm 6min 54sek och slutligen jag själv på smått fantastiska 7min 14sek:)

/Staffan Näsholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik