Slutresultat MTB Billingeracet Långloppscupen

Liveblogg från Billingeracet, Mitsubishi MTB Challenge, deltävling ett i Långloppscupen.
http://www.billingeracet.se/

19/5: I morse när jag vaknade kände jag mig laddad, just nu är jag urladdad – efter 7,5 mil i skogen med ca: 995hm. Bra väder med varm sol inledningsvis, en som vanligt i Skövde, rolig bana med mestadels stigar och relativt torr.

Utsikt från frukostmatsalen på First hotell Billingen                                        

Snabb Peter vid starten

Många miljoner ligger uppradade

Eliten står uppradade, några minuter till start (bäst jag tar plats också)

Starten gick och det bar iväg uppför utsikten ni såg ovan, det gör man några gånger under loppet. In i skogen och de trånga stigarna vilket naturligtvis ger lite ”köer” då folk ramlar åt alla håll. Till slut glesar det upp något och man kommer ut på en lång ”banvall” där det bara är att mata på – något som gick dåligt för mig idag. Mera backar och roliga stigar. Jag höll bara ifrån något på tekniska stigar idag. Jag får nog mata på lite mera grusväg för att få mer driv i benen – sen måste jag göra något åt luftrörsproblemen. Min insats idag blevju inte mycket att skryta med då jag fick tjejdäng, gubbdäng, långtnediplaceringardäng mm.  Jag fick problem med mina luftrör och hade svårt att få åt mig andan (allergi?). Jag orkade inte hålla pulsen uppe och föll i placeringar.  Jag slog dock min egen tid från ifjol med ca: 5 minuter och kom imål på 4:06, och mitt blygsamma mål var under 4 timmar. Jag kom 73:a i H40 och Peter 31:a i H 30 med 3.32.22 så vi får säga grattis till honom, men även han siktar på någon lugnare hobby just nu, kanske knyppling?!

Tätklungan på en av de många stigarna-här går det FORT!

Tätklungan, faktiskt i ordning som de kom i mål – ändå några mil kvar.

Peter ångar på i hagen

I en annan del av Skövde, jag minns tydligt att det luktade rejält med kogödsel när jag cyklade här, därav grimasen eller…

Segraren Lars Bleckur vann på 2.46.55, 27km/h i snitt mot mina 17km/h….

Nu ska vi ut och frossa i mat och sen hemresa i morgon. Sen blir det att börja med en ny karriär i frimärkssaamling – eller hitta ett vinnande koncept till Lida Loop om tre veckor. Kanske får jag leja MTB-cykellandslagets förbundskapten Fredrik Erisson som PT. På torsdag gör jag ett avbrott i frimärkssamlandet och kör MTB-träning med start Jäbo – vi ses!  //Jan Erik

 

18/5:  Vi sitter just nu och avverkar de 80 milen ned till Skövde i ett kungligt ekipage och sällskap. Peter och hans fru ordnar täta fikapauser med gofika i husbilen och en rejäl lunch på Tönnebro har också laddats in i kroppen förutom ett gäng bananer, blåbärssoppa, bilpåsar mm. Det kan bli jobbigt att få plats med middagen men den ska ned. Vädret ser ut att bli toppen i morgon med +17 grader och sol med en senare svalkande regnskur. Nu gäller det bara att allt är på plats och att grejorna och gubben håller. Här nere är det ju full sommar och alla löv är utslagna så det blir toppen detta!

 

 

 

 

 

 

 

Tidigare:
Min träning har i stort sett gått som planerat även om jag naturligtvis hoppats att jag skulle bli ännu starkare. Jag avslutade med en kort tempointervall ikväll istället för den planerade bergsintervallen pga att jag skadade knäet under långcyklingen på Balestudden i söndags. Den var bitvis väl teknisk och jag föll inte bara en gång. Denna bit av Höga Kusten leden ska man nog helst vandra – inte cykla. Ett äldre par som mötte oss  i en minst sagt stenig utförslöpa som dessutom var som en bäck sa ”nu har ni nog tappat bort er från cykelvägen” och jag kan bara hålla med.

Men det fanns fina partier också

Så här har min träning sett ut under de senaste två månaderna. Det är nog ungefär vad man kan tänkas hinna med med en drygt heltidsjobb samt en ”förstående” familj.

Jag fick dock ett snack med Micke Lindnord från team Axa Adidas multisport i söndags efter deras dagsmulti i Själevad och han ska naturligtvis vara värst med 90 timmar kvalificerad träningstid på en månad och då ska man betänka att han faktiskt hade lunginflammation i april med tillfrisknande just innan vi anlände till träningsveckan på Fuertoventura.  Men det är ju hans jobb, mitt är ju att sätta tak på Norden.  //Jan Erik

 

 

En reaktion på ”Slutresultat MTB Billingeracet Långloppscupen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik