Norrlandsmästerskap och Bikeboost

Idag var det både mästerskap i Härnösand och motionslopp i Umeå med MTB som gren.

I Söder körde Anton Niederbach till en bronspeng trots problem med växlar. Känns som att det varit mycket tekniska problem där ett tag nu. I Norr var det en blandad skara veteraner som snurrade runt på den enormt bökiga banan Gimonäsarna hade kokat ihop.

Bäste CK Örnare var Fredrik Forsberg som dundrade förbi mig efter 1,5 mil. Jag var då nära att bryta då illamående tvingat mig att slå av på takten men härdade ut. Banan var dock i bökigaste laget t.o.m. för en Öviksbo som är van med Hörnsjöstigar och Skyttis bökigaste partier. Vissa partier var det svårt att hålla uppe farten. Men med lite träning på de slingorna kanske man kan hitta en renare linje.  Vann gjorde Samuel Brännlund som otroligt nog cyklade hardtail idag och dessutom före teknisk stigs mästare Henrik Enberg på en Epic??! Samuel har nog tränat lite mer i år dock.

Josefina Wikberg vann i vanlig ordning damernas klass som var väldigt tunnsådd. Var e brudarna?

Segrare Bikeboost 20151Josefina Wikberg vänster, dametta och Samuel Brännlund herretta 40km.
Per Idahl & Victoria Sjölin segrarna i 20km till höger.

Segrare Bikeboost 2015 2Segrarna igen och här med 2:an Henrik Enberg i mitten

Publik Bikeboost 2015
Förväntansfulla deltagare under utlottning prisbordet

Vinnare hyrbilFörstagångstävlande Anders Backman (min bror) vann en hyrbil i en weekend

Resultat NM i Härnösand: Resultat_NM_MTB_15
Resultat Bikeboost Umeå: bb15resultat