Cykelvasan 2015

Det var rätt många som deltog i det stora MTB eventet Cykelvasan i år. Närmare bestämt 20000 var anmälda till alla sträckor under fredag och lördag. 10800 startade i det långa 94km loppet med tävlingsklasserna först klockan 8:00 på lördagsmorgonen i sälen. +4 grader visade termometern så det var rätt så skönt att ha vindjackan på och stå inne i nummerlappstältet vid start. Detta ordnade dock till sig när solen kom fram och alla kunde njuta i solen.

Det råder ingen tvekan om att detta är det lopp som satt cyklingen på världskartan i Sverige igen och det har vi förebilden Birkebeinerittet i Lillehammer att tacka för. Det är toppen med galna Norrmän för de har cykelritt i var by. Det har vi snart i Sverige med och alla drar folk tack vare att de är seedningsgrundande för cykelvasan som oftast är det stora målet där krafter ska mätas och mål ska nås.

Cyjkelvasan 2015

Här är en samlad lista på Öviksrelaterade åkare och klubbar och det är roligt att vi har CK Örnen åkare i topp och mest fantastiskt är naturligtvis unge Anton Niederbach framfart som kom trea i sällskapet trots visst haveri under färden. Haveri och krascher förekom tyvärr och Modo Sports Academys Magnus Håkansson drabbades i en krasch efter startbacken och tvingades bryta. Själv hade jag nygamla problem med min sportdryck som gav magproblem och ett vevparti som gradvis lossnade vilket blev definitivt med 1,5 mil kvar. Tur i oturen så stod där en kille med verktyg 20 m från där jag stannade. Annars hade det varit definitivt finito.

CK Örnen Cykelvasan
Robert Åström regerande mästare i Övik och troligen framtida mästaren Anton Niederbach CK Örnen intill. Anton körde idag för Modo Sports Academy som han tränar med

Resultat Cykelvasan 90 Öviksklubbar

Övriga Vasaloppsnyheter

//Jan Erik Backman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik