MTB-måndag

MTB-måndag

När

2024-06-17    
18:00-20:00

Event Type

Vi samlas på plats enligt platslänk nedan för cykling på stigar där vi delar upp oss i olika fartgrupper och efter teknik och kondition för att cykla i skogen. Varje grupp har en eller flera ledare och gruppen håller alltid ihop. Alla ska med.

PlatslänkÖrnen MTB-Arena (f.d. JÄBO-stugan)

Fika efter passet

Efter passet samlas vi uppe vid klubbstugan för lite fika och samvaro. I samarbete med ICA Torshallen i Järved bjuds alla barn och ungdomar under 25 år på fika. Vuxna kan köpa fika för en billig peng med swish enligt anslag i stugan.

Grupperna är:

”Blå” För de som vill cykla blå och röda leder i måttligt tempo och med korta pauser då och då. Alla ungdomar som går vidare från lördagar och MTB Kids börjar här men även äldre ungdomar och vuxna är lika välkomna! Vi väljer grupp efter tempo och erfarenhet – inte ålder. I huvudsak är det stigcykling men självklart varierar med pumptrack, träning av lite mer tekniska passager samt olika teknik och balansövningar.

”Röd” För de som kan cykla relativt snabbt och gillar när det är stökigt och brant både uppför och utför. Vi håller högre tempo och utmanar oss tekniskt, är vi många deltagare kör vi ibland två olika grupper efter om man föredrar högre tempo eller mer tekniskt utmanande körning. Vi cyklar alla röda leder men de flesta pass även delar av svarta.

”Svart” För de som cyklar längre sträckor i högt tempo, det här är gruppen för dig som känner att tempot i röd är för lågt! Vi cyklar alla röda och svarta leder även om det också kan bli en del blåa leder i högt tempo.

Motion” Vi cyklar ca 60 min på i huvudsak fina stigar, håller ihop gruppen under turen och tar vilopauser vid behov. Fokus är att ha kul, bli lagom trötta samt lära sig hitta bra i skogen!

När vi är på plats så samlas ni vid den grupp som ni tänker cykla med. Vi har skyltar med gruppfärgerna enligt ovan och minst en ledare per grupp som bär en tröja med texten ”LEDARE” på ryggen.

Medföljande föräldrar och vuxna är alltid välkomna att hjälpa till i de grupper man cyklar i för att hålla i hop gruppen, assistera vid punkteringar mm.

Förutsättningar för att vara med

En godkänd cykelhjälm, en fungerande MTB-cykel utan lösa delar samt att ta med en reservslang som passar dina däck om du får punktering. En vattenflaska är också ett måste. Det är också bra att ha en extra torr tröja samt eventuellt cykellyse fram och bakåt om du ska cykla hem efteråt.  Under hösten så kommer det även att krävas en bra pannlampa eller en lampa man fäster på styret med minst 1000 lumen för att kunna cykla i mörker om man väljer att vara med. Vi har öppet cykelträningarna på måndagar för alla ungdomar från 10 år och uppåt.

Om du är yngre än 10 år hänvisar vi till barnpassen som tränar på lördagar.

Information om medlemskap

Man behöver inte vara medlem i CK Örnen för att vara med och provcykla någon gång men när du är medlem så är du olycksfallsförsäkrad när du åker till och från våra event samt under själva passet plus att du får rabatt på cykelprylar. Om du vill börja tävla så krävs det att du är medlem för att skaffa tävlingslicens. Medlemmar får också vara med i vår facebookgrupp CK Örnen Medlemsforum där man kan ta del av eller själv föreslå egna spontanpass. Hur man blir medlem kan du läsa om här.  Gilla/följ även Facebook CK Örnens officiella sida där gruppledare och styrelse lägger ut information.

VÄLKOMNA till våra MTB-träningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik