Kalvar på vårbete

Fantastisk kul att komma ut i skogen igen med mountainbiken och det torraste området är nog kring Genesmon just nu i dessa trakter. Vi var tyvärr inte så många som förstod att detta är ett perfekt väder för att köra hårt i skogen. Därför var det bara jag, mr 400watt Peter och Rickard som dök upp. Mycket oväntat men välkommet så kom även Staffan, men han var bara utrustad med kamera så han förevigade CK Örnens vackraste cyklister innan vi drog iväg.

Stigarna närmast bostadsområdet är mycket torra och fina men vi drog iväg mot Norrvåge och hittade några fina surhål på vägen. Vägar gillade vi inte så vi tog allttid första bästa stig. Detta var så kul att man inte märkte att det ju var jobbigt. Ibland stod det 175 på pulsmätaren, varför då?? Till slut möttes vi av en massivt snötäcke på stigen (skoterspår) som inte tycktes ta slut och vände – eller Rickard och Peter gjorde det. Jag ”genade” mot vägen som var drygt 300m bort genom snårskogen. Det var ett berg och två vattenfyllda diken på vägen men nu är jag ju ”multisportare” så jag såg ju äran i att komma först och möta upp de andra pajasarna. Kämpade och halkade mig förbi alla hinder och kom ned på vägen samt spurtade till mötesplatsen – kom låångt före. ”Gillade du inte stigen” kontrade Peter.

Vi avslutade passet med lite hård back- och teknikkörning närmast bostadområdet. Vi hittade en riktigt fin stig som knappt Peter klarade mer än en gång. Den blir en sporre att klara utan fotisättning kommande träningar.

Jag märkte inte att det regnade förrän jag var vid bilen, man håller värmen i skogen!

Vi ses näst torsdag och då hoppas vi på fler ”hårdingar”. Jag tänkte mig ca en timme för juniorer och två för övriga så ni ev. föräldrar som skjutsar har koll (Har ju hört att vi har flera unga intresserade åkare och Ni är varmt välkomna- samma tid och plats nästa torsdag) //Jan Erik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik