Resultat Tolvtjärnsloppet och Övikscupen

Vi fick en fantastisk dag på Västergissjömons stigar och Långviksmons centrum med många glada cyklister och trevliga funktionärer.

Loppet var tufft vilket återspeglas i många av cyklisternas berättelser men de flesta var mycket nöjda med bana och arrangemang vilket vi är mycket glada för. Nästa år kommer vi att bli bättre när vi lärt av våra misstag.

VIKTIG INFORMATION OM BANAN (se nederst på sidan)

Det blev en ny mästare men från samma klubb från i fjol, duktiga Emil Roos Lindgren Härnösands CK som i år gjort comeback efter ett uppehåll från 2009. En klart uppåtgående stjärna alltså. Han var tätt följd av duktige Henrik Enberg,  Statskraft Adventure Racing som nästan var ikapp sista 5km – men Emil vann spurten. Trea kom fjolårssegraren Marcus Strömsten.

Lindberg

Emil Roos Lindgren Härnösands CK gör en bra comeback 2013

På damsidan kom en motionär först, Pernilla Forsberg Tiger från Obbola IK. I tävlingsklass kom Sofie Wedin på förstaplats efter att Katarina Norman Obbola IK fått ett tidstillägg på 20 minuter pga en felkörning. Vid tillfället för prisutdelningen var detta inte klarlagt utan det framkom i intervjuer med andra åkare att avfarten efter vätskekontroll-2 skulle ha haft en funktionär som guidade in på stigen tvärt till vänster. Mumsade man banan där så kunde man omedvetet missa en slinga över Långnorberget på 5,23km. Vi beklagar denna banmiss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pernilla Forsberg Tiger från Obbola IK skulle valt tävlingsklass i sin anmälan

I tävlingsklass P13-14 blev kampen hård mellan CK Örnen och Härnösands CK där Vilgot Lindh HCK slog Anton Niederbach CK Örnen med drygt fyra minuter.

Den mest rafflande striden skedde emellertid i nybörjarklass där det bokstavligen skjöts skarp då det visade sig att jaktskyttebanan hade verksamhet på förmiddagen. Under loppet var det dock vapenvila så den enda krutröken som uppstod var i slutspuren mellan Gustav Wissting Lycksele IF och Jacob Söderqvist Sundsvallscyklisterna som Lycksele vann med tre sekunder. (Beklagar att jag skrev fel tidigare)

Många var också motionärerna och snabbast var Patrik Nordström, Volvo FK Cykel Umeå.

I Övikscupen blev det Niclas Sjölund som hamnade överst på herrpallen trots en fjärdeplats idag.

Resultat Tolvtjärnsloppet 2013

Övikscupen MTB 2013 Resultatsammanställning

Länkar till sidor som har något att säga om loppet:

Rapport från Vätskedepå-1
Tvåan Henrik Enbergs tävlingsberättelse
Örnsköldsviks Allehandas reportage
Härnösands Cykelklubb
AXA Multisport
Team City Sweden
Simon Rantapää

Cykelvasans seedning. Här hittar ni nyheter och information om bl.a seedning. Efter 7/8 skall all seedning göras på plats så ni måste skicka in mail med Ert resultat samt medtaga resultatlistan för seedning på plats. Tabell för Tolvtjärnsloppet skall komma upp 7/8 enl. cykelvasans seedningsansvarige. Tabell för alla lopp

VIKTIG INFORMATION OM BANAN: Markeringar sitter kvar ett tag till så att man kan hitta runt (inga band och stora skyltar) men OBSERVERA att Jaktskyttebanan nu har mycket aktivitet inför älgjakten så kör rakt fram i den kurvan och undvik stigen på skjutvallen alt. stäng klockan och cykla fram til skyttebanorna för att se om någon är där (OBS två banor efter varandra med en bit i mellan) och cykla sen tillbaka för att fortsätta om det inte är någon aktivitet.

Har ni trevliga bilder från evenemanget så får ni gärna maila in dem till oss till den kommande bildserien från loppet och Övikscupen. jan-erik@ckornen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik