Resultat Övikscupen deltävling 2, Skyttis – uppdaterad

Vi fick en fin dag igen med idealiskt tävlingsväder. Fast de som stod still tyckte det var lite kyligt. 34 cyklister kom till start.

DSC00023

Starten på Skyttis IP

Tävlingen bjöd på hård fight där toppklungan tog form ganska snabbt

IMG_7696

Niklas Sjölund HCK, Markus Frödin Sundsvallscyklisterna, Markus Strömsten utgjorde topptrion tills Markus Strömsten punkterade

IMG_7760

Markus fick då fightas med junioren Erik Gunnarsson som var den näst snabbaste cyklisten på banan idag medan Markus Strömsten sprang halva banan för att få sitt däck bytt (och kom ändå imål på en skaplig tid)

Peter Sjölund flyger

Vårt eget hopp Peter Sjölund hade kanske högt flygande planer inför denna tävling men fick nöja sig med en 8:e placering

Själv gjorde jag som Markus Strömsten och punkterade i Jäbobacken, men sen fick jag inte i  tillräckligt med luft för att fortsätta på stigar utan bröt och genade till mål via Salmostaden och asfaltvägar.

Vi hade några fler damer än förra tävlingen och gammal är äldst fick Helena Lindh HCK bevisa.

Juniorernas tävling blev en klubbtävling HCK där Erik Gunnarsson visade sin potential och tog hem segern.

På ungdomssidan 12-13 var det lite magert med deltagande då vår egen Anton Niederbach åkt på feber och Alexander var på skidläger så HCK hade klubbtävling på vår mark där Vilgot Lind segrade över Jakub Saruta med knapp marginal.

Lite glädje för CK Örnen bjöd Johan Wiklund på som kammade hem segern i pojkar 10-11 på 4,8km-banan.

Vi tackar alla deltagare och funktionärer som möjliggjorde detta arrangemang. Vi ses igen den 14/7 – då på Varvsberget.

Tvåan Markus Frödins hjälmkamera fångade HELA loppet i DEL1 och DEL2

Övikscupen deltävling 2 Skyttis Resultat

//Jan Erik

 

10 reaktioner på ”Resultat Övikscupen deltävling 2, Skyttis – uppdaterad”

 1. Vilket jävla skitvarv. Snacka om att få 90-talsvibbar. Lång, tekniskt (för) och långsam… Tänk på att MTB är en konditionssport, inte en tekniksport. Inte förvånad att det var en del punkteringar.

  1. Håller inte med dig där – MTB är kondition OCH teknik. Denna bana är inte särskilt teknisk heller och de flesta gillar den skarpt. Dags å byta upps sig från 90-talscykeln kanske 🙂

   1. Ja, till en viss del teknik, men detta var ju löjligt. Kolla hur banorna ser ut i WC och jämför med denna, jag tror den inte hade blivit godkänd.

    Sedan undrar jag varför du ens kommer med en sån kommentar om att jag ska ”byta upp min 90-talscykel”, du vet ju inte vad jag kör.

    Jag körde en hel del Sverige Cup tidigare och ingen bana var ens i närheten av denna. Man ser ju dessutom på din video hur långsam den är.

    90% teknik och 10% kondition.

    1. Å vem är du då? Kom och presentera dig så får vi pratas vid – kanske kan du ge lite tips. Jag själv är relativt nybörjare som arrangör och planerar med glatt humör och efter CK Örnens medlemmars önskemål. Jag har även varit och cyklat på Härnösands XCO-banor som även använts i SM, en klubb som ju inte är aldeles okänd i MTB/cykelsammanhang och de banorna törs jag påstå var betydligt mer tekniska än denna. Långlopp däremot bör vara mer ”grusvägsmatning” vilket vårt långlopp i cupen också är. Men åk t.ex. Lida Loop eller Långa Billinge så finner du långa partier som är precis så här. Ursäkta gliringen med cykeln. Inte min mening att såra någon.

    2. Jag får ta och lägga mig i er diskussion här. Som administratör för den här sidan tycker jag det är kul med den första lite heta diskussionen här men det är ändå inte riktigt detta jag hade hoppats på.

     Som MTB-cyklist i CK Örnen måste jag poängtera att vi bara är glada amatörer och våra banor är i första hand för att medlemmarna ska tycka att de är roliga. När vi tog fram den här banan så var några av alternativen mindre tekniska men vi gillade detta lite mer tekniska alternativ bättre. I andra hand tycker vi att det vore kul om vi kan locka cyklister från närområdet till våra tävlingar också men vi har absolut inga ambitioner att få banan godkänd för WC. Dessutom så visar ju Jan Eriks film inte hela banan, de delar som är med är nog de roligare partierna som också är lite mer tekniska. Vinnaren i Söndags snittade 21 km/h på sina tre varv runt banan och det tycker inte jag är så långsamt. Av ren nyfikenhet sökte jag lite i ämnet och hittade att MTB XCO-banan vid olympiaden i London designades för en hastighet på 13 mph vilket även det blir nästan exakt 21 km/h.

     Av alla de som nu kört banan, från nybörjare till riktigt duktiga cyklister har jag bara hört lovord om banan så jag föreslår att du tar och provar banan i verkligheten. Den är öppen för alla, dygnet runt alla dagar i veckan.

  2. Vad arg du är! Vårda gärna språket litegrann så blir det lättare att ta kritiken seriöst!

 2. Vill vara på arrangörernas sida i denna diskussion. Tycker det var i stort sätt helt utmärkt bana, det fanns absolut sina ställen man kan köra om på och egentligen inte allt för svår heller. Och om du tittar på världscupen idag så är ju det här ingenting jämfört med de banorna?
  Det jag kan tycka är lite synd var att den var så lång, vilket gör det ganska tråkigt för publiken, men i övrigt var den alldeles perfekt för en mountainbike tävling!

  Det här är inget motionslopp, och det hade den inte passat för heller. Men om du vill ha det lättare med mer grusväg än så här är du välkommen den 30:e juli på Härnö-runt som Härnösands CK arrangerar. Det är ett motionslopp som passar alla!

 3. Här var det livat… Kul!
  Jag vill oxå ge mig in i diskussionen 🙂

  Om det nu är ”90% teknik och 10% kondition” så måste jag nog träna mer teknik med tanke på att jag var långsammast runt banan.
  Men jag undrar vilken teknik det är jag ska träna? Jag blev framförallt fråncyklad på dom breda relativt släta partierna, speciellt dom som lutade uppför. Eller ska jag vara ärlig så blev jag fråncyklad överallt utom nerför.
  Hur tränar man upp andningstekniken så att man slipper syrebrist?
  Vilken teknik är det som förhindrar mjölksyra i uppförsbackar och när man försöker cykla fort på slätcykling?

  Jag förstår argumentet om banlängden för publikens skull, men tycker själv att det är roligare med längre slinga än att cykla flera varv. Dessutom är de roliga tekniska partierna på denna bana längst bort från start och mål.
  Denna slinga kommer jag att cykla många gånger. Bra jobbat Jan Erik.

  /Lars.E

  1. 🙂 Du e kul du Lars. Nä nu ska jag hitta en riktigt teknisk slinga runt varvsberget härnäst. För din skull kanske vi kör i Downhillparken med lift upp – då vore det väl fasen inte möjligt för någon tunn elitkille att åka ifrån oss, eller dig i alla fall Lars.

   Nej jag bara skoja – jag ska försöka hitta den bästa tävlingsbanan i området, kanske inte i WC-klass men så många miljoner budget har jag ju inte i budget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik