Själevadsfjärden runt

Hej

I dag Söndag så kördes Själevadsfjärden runt, en klassisk motions cykling som har legat nere alldeles för många år enligt oss.

Vädrets makter hade lovat regn, men turligt nog så blev det tvärt om. Blåsigt var det ju och helt klart är hösten här!

Döm om vår förvåning då hela 91 startande dök upp, otroligt roligt och ett bra betyg på att loppet var saknat av många. Kl09.30 så gick starten för oss som hade lite mer bråttom runt fjärden, och Hannes var vår föråkare de första hundra metrarna. Efter kurvan nere vid kanotcentralen var det så fri fart, och det var ju lika bra att köra på så länge det räckte. För egen del så var det väl ungefär som vanligt, dumt nog så släppte jag lucka vid kontrollen i Moliden pga att jag skulle dra i mig en geletub och få extra energi.

Den 100meters lucka som blev där fick jag i princip jaga i kapp ända till Västerhus, snacka om drygt…

Hela tiden fokuserad på att komma ikapp, så fick jag min chans på krönet i Västerhus och bestämde mig för att sätta allt på ett kort. Tanken var att dra förbi i högsta fart och inte få någon ur den 4man stora klungan att haka på. Farten visade sig vara 54,6km/h och det gick undan en liten bit, men försöket misslyckades. Så in på upploppet var jag för svag mot dessa 4 och rullade in på 55.26 på 30,14km som gps-en visade. Själv är jag mycket nöjd med mitt lopp i alla fall, var ju inte så många minuter bakom de som hade mest bråttom i mål. Lite lätt att glömma att det är en motions cykling och inte en tävling eller hur?

Jag måste säga att jag var full av beundran över ni som cyklade tandem cykel i Militär utrustning, och Hannes som cyklade på Söderströms Långe John cykel! Tror Hannes cyklade runt på 1t 35min med den blyklumpen…

Riktigt kul att Lars Edblom med hela sitt Downhill gäng var med också, vi kanske får lägga in något med grus till nästa år…

Blandningen av cyklister var stor, precis som det skall vara på ett sånt här arrangemang, och det äldsta paret som cyklade var 75år gamla! Cyklarna varierade från rena kolfiberracers till helt vanliga standard cyklar. Roligt var att höra att många cyklade för första gången i år!

Den fina Monark cykeln som klubben i Samarbete med Söderströms Cykel lottade ut vanns av startnr 58, och det var ingen mindre än Kaj Glännestrand som hade detta. Snacka om att han blev förvånad när han fick beskedet, och med all rätt glad också. Grattis säger vi!

En spännande spurt blev det tydligen för de snabbaste runt fjärden, och klubbens Filip Larsson var väl enligt uppgift på håret att vara först. Lars Schedin från Grannklubben Gottne hann sticka hjulet först över en linje som inte fanns… Hade många intressanta samtal efter loppet med alla möjliga, men helt klart så imponerar Filips cykling mest på mig. 16år gammal och precis börjat med racer, detta är killen som hängde med oss i Foppa tofflor på en 6mila runda ifjol, och nu har han ju rätt typ av cykel för sin kapacitet i alla fall.

På min fråga om hur han orkade köra ikapp de två från Gottne som hade ryckt åt sig en lucka, sa han att han stod upp och spurtade i kapp i lång backen vid Västerhus. Tydligen hade han kört 42km/h där… Imponerande, nu skall du få en pulsklocka som jag har liggande så kan du hålla koll på träningen.

Ett stort Tack till alla ni som var med på detta, vi klubbmedlemmar laddar nu för Tempolopp nästa helg, där det finns pokaler till den snabbaste killen och tjejen i klubben.

Ett extra tack till alla funktionärer som gjort detta möjligt, och för att nämna några av dem som slitit mest så kan ju Ebbe, Gunnar, Jim, Anna och IF Öka och Korpen sträcka på sig lite extra. Ni gjorde detta strålande!

Nu planerar vi för nästa år och då lovar jag att jobba istället för dig Anna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.