Varvsberget – vår nya arena

Ikväll var jag rätt nollställd hur jag skulle lägga upp passet då jag inte hunnit reka något. Vi skulle ju hitta kommande tävlingsbana. Men jag har ju åkt väldigt många varv hit och dir tidigare och jag visste var jag vill ha start och mål. Start nere vid slalombacken och sen värsta backen upp till hoppbackarna, där målet blir vid toppen och likaså varvningarna. Startbacken blir en extragång alltså. 🙂 Dusch och omklädning i FV hoppbackes fina hus hoppas jag.

Jag funderade dock lite i bilen och bestämde mig för att ta bort allt söderut så det blir en ganska rent varv runt berget alltså med små ”utflykter” på Lars nybyggda serpentinstig samt en tur över utsiktsklipporna över Veckefjärden – så det blir en vacker bana som har det mesta, utom möjligen ett surhål då. Den satt ganska direkt alltså banan och de flesta gilla den – utom Lars som tyckte ”Det var ett jäkla skitvarv”, för mycket grusväg (vid Kusthöjden). Den är dock väldigt konditionskrävande vill jag påstå med två rejäla backar.

 

DSC_0859

Fina vyer på toppen

DSC_0860

12 pers var vi ikväll men det var gott om MTB-cyklister då orienteringsklubbarna körde MTB OL-träning

För att hedra den kommande veterancupen och att jag faktiskt är medlem i vår andra cykelklubb här i kommunen  så körde jag i Gottnes gröna färger. Jag tror man blir lite snabbare då faktiskt 🙂

DSC_0862

Det var några nya ansikten med oss ikväll och det ser lovande ut på damsidan vill jag säga – välkomna. Vi måste ju ge Umeå/Obbola/Härnösand en match i cupen.

Nu ska jag söka tillstånd att pila up denna bana så är det bara att tuta ocjh köra sen, eller föresten för att träna såbehöver man ju inget tillstånd i vårt fantastiska land. Allemansrätten är bra den.  Vi ses på cupen den 14/7 – glöm inte att anmäla er bara. Sidan för eventet kommer upp snart.

2 reaktioner på ”Varvsberget – vår nya arena”

  1. Vet inte om ni tränat något på Bjästamon. Kan rekommenderas som tävlingsområde deltävling i Ö-viks cupen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik