Slutspurt på cykelsäsongen

Nu har äntligen kropp och själ återställt sig någotsånär efter min egen urladdning som tävlingsarrangör förra helgen. Mer tur med vädret kunde vi ju inte ha haft även om de som faktiskt tog ut sig på att cykla nog hade föredragit ett något mindre svettdrivande väder. Det är ju Tolvtjärnsloppet jag pratar om.

När krutröken lagt sig kunde vi konstatera att 71 st cyklister deltagit och kämpat sig igenom olika sträckor kring Svedje och Västergissjömon och att de flesta faktiskt var rätt nöjda med arrangemanget även om vi som stod bakom faktiskt var nybörjare som arrangörer av dylikt. Men som deltagare i olika tävlingar har man ju fått en bild av hur man vill ha det och med knappa resurser och en rätt liten arrangörsstab så tycker jag att vi lyckades förhållandevis bra. En enkätundersökning som skickades ut till alla föranmälda har givit oss lite feedback om vad som kan förbättras och det ska vi försöka ta till oss.

Om det blir någon fortsättning på Tolvtjärnsloppet beror dock på hur många som vill hjälpa till nästa år för helt klart är att jag inte kommer att lägga ned halva sommaren på detta en gång till, fast tokig som jag är så har jag redan börjat reka på förlängningar och nya varianter av banan. Det finns ju onekligen möjligheter i detta område.

Jag på cykelvasan med Cecilia Thomasson hack i häl. Jag slutade 476:a och hon 424:a så jag fick däng med 3 minuter.

Det har ju blivit noll gemensamma träningar efter semestern men för egen del så duggar ju tävlingarna tätt och i helgen väntar mitt sista långlopp med Finnmarksturen i Ludvika. Det ser ut att bli en blöt historia så det blir lite bryderier om vilka däck som ska sitta på Stumpjumpern. Jennie är också anmäld i Sportklassen så jag får ligga i lite för att inte få ”tjejdäng” av denna superdupermultisportare. 1050hm på 7 mil lär ju kännas i benen.

Här hemma går motionsloppet Själevadsfjärden av stapeln på landsvägarna kring denna pöl. Det blir spännande att se vem som är ”snabbast i sta´n”.

Nästa helg väntar Bikeboost MTB i Umeå så det blir skönt att slippa lägga 100 mil på en helg för att cykla tävling. Innan dess borde vi kanske ta ett gemensamt pass med MTB.

Tyvärr så börjar det snart vara dags att ladda pannlampan för kvällspassen för vi går onekligen mot mörkare och kallare tider. Jag tänker ta en liten tripp långt söderut för att få en extra slutspurt på säsongen samt få njuta av lite varma bad med familjen. Vart vet jag inte än, bara när, ungefär.

Vi ses på en stig eller grusväg någonstans!

PS: I Bikeparken på Varvsberget råder febril verksamhet och det planeras massor med aktiviteter under hösten. (se Övikstråden på Happy MTB)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik