Bra flyt i MTB gruppen

Som MTB ansvarig är det glädjande att så många dyker upp på träningarna. Det är också kul att Lars E rekat fram en fin fin teknisk runda i Hörnsjönområdet. Flytet sker inte bara genom de många vattenpölarna utan även över rötter och stenar på den fina slingan. Lite snitsling och markering behövs dock för det kan vara lurigt att hitta runt annars. Vi får hoppas att länsstyrelsen är snälla vid en kommande rundvandring med Lars.

 På helgens långpass nötte vi igenom denna och några andra och på torsdagspasset blev det lite högpulsintervaller i glatt sällskap på berget. 18’40” klämde jag denna 4,13km slinga på med runt 173 i snittpuls. Jag vet med säkerhet några som slår den tiden men det får vara en utmaning så länge för er som kommer att köra denna. Ett fint drullepris utlovas också till den förste som drullar i sjön på den norra stigen. Emma var nära idag, men föll åt ”rätt” håll.Vi hade med oss två mycket duktiga 12-åringar på dagens pass och de lade flera av de äldre bakom sig mellan pauserna. Det var Alexander Gidlund & Anton Niederbach som säkert är riktiga snabbingar i spåret också. Lite cykelbytartest hanns också. Min Specialized Epic Carbon 29er fick lovord av Lars: ”Det är ju fusk med en sån här cykel över rötter och stenar”. Han hade monterat på en liten sadelhiss på stigcykeln som regleras med knapp från styret (2500:-) och det måste vara kanon innan en teknisk utförslöpa då man vill hänga bakom sadeln eller hålla allmänt låg tyngdpunkt.

Min egen träning går kanon och denna sista ”toppningsvecka” innan tävling nästa vecka i Skövde, Långa Billingeracet 7 mil, ca: 1000hm har bestått av följande pass om vi räknar fr.o.m söndag;
Sön: långpass i A1 (A2) tempo ca 3 timmar i området ovan,
tis: Långa backintervaller A2-A3 uppför en surgrusväg till masten i Getingsta, ”lökarna” nedan. 140hm på 1,6km. Körde två kortare också.


onsdag: Iskallt Landsvägspass A1-A2 Själevadsfjärden 1 timme 45 minuter (Ska inte säga så mycket om det, ni som känner mig vet vad jag menar).
torsdag: långa intervaller A2-A3 vid Hörnsjön 1,5 timme.

Planerat:
fredag: 1-1,5 timme i gymmet där rygg och överkropp och kanske benen ska få vad de tål.
lördag: vila & familjeliv, fest.
söndag: långpass 3-4 timmar
måndag: lätt rull 1 timme
tisdag: ”lökarna” igen 3-4 gånger.
onsdag: lätt rull
torsd-fredag: Vila och nedfärd till Skövde. Fredag blir en kort backkörning uppför Billingen för att skrämma igång benen. Sen ÄTA och förhoppningsvis sova lite också.
lördag: Race 3,5-4 timmar.
söndag: hemfärd med en förhoppningsvis bättre tid än i fjol – lovar att försöka blogga lite även om kanske fokus är på annat därnere.  Hårt liv för en gamgöbb/Janne

 

2 reaktioner på ”Bra flyt i MTB gruppen”

  1. Hej
    Kul med lite bilder från torsdagens träning.
    Killarna trivdes och tyckte det var en rolig träning
    Vi ses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.