Vintercykling Skyttis

Vintercykling Skyttis

När

2015-12-15    
18:00-20:00

Var

Skyttis IP
Vallhallavägen 20, Örnsködsvik

Event Type

Vi kämpar på eftersom vintern kommit av sig. Cykel med vinterdäck, pannlampa och naturligtvis hjälm och varma kläder är det som gäller. Det kan finnas Fatbike att låna så hör av er till Lars Edblom om Ni är intresserade.  070 666 73 85.

Vad händer när vintern kommit?

Sedan när vintern är här på riktigt flyttar vi tisdagsträning till ”Cowboystan” på berget ovanför Svartby där det är fatbike som gäller. Alla med fatbike kommer att vara välkomna att delta och vi samlas då lämpligast i närheten av där Lars Edblom bor på Anemonvägen 1 i Svartby där det ryms några bilar.

De tisdagar snön är för mjuk eller djup för att cykla i så kommer Lars att gå stigarna med snöskor istället för att cykla (Han har även 2 par snöskor för utlåning). Perfekt komplement till cykling alltså.

Låna en Fatbike?

Ibland finns det fatbikes att låna. Kontakta Lars vid intresse, så kollar han om det går att lösa.

Köpa en egen Fatbike?

Är någon CK Örnen-medlem sugen på att köpa en fatbike så har både Team Sportia och Ö-viks Cykel & Fritid lovat bra priser till medlemmar. Uppge då att ni är CK Örnenmedlem och om butiken vill kolla så ringer de kassören Sven Erik Näsholm på 070-665 28 37.

Team Sportia säljer 2016 Crescent fatbike för 13.500sek (priset gäller fram till nyårsafton för CK Örnenmedlemmar).

Ö-viks Cykel & Fritid säljer 2016 TREK Farley 5 för 16000sek och Marvil Snow Cross för 7000sek. (Gäller för CK Örnenmedlemmar)

Scott Big Jon går att beställa på båda ställen till bra pris, men den ser ut att vara restad till senare delen av februari (gör en förfrågan hos din favorithandlare vid intresse).

Båda ställen kan även göra bra priser på lyxigare fatbikes om det skulle vara intressant.

COWBOYSTAN

Cowboystan är en gammal igenvuxen grusgrop på berget ovanför Svartby/Högland.

På vintrarna finns ett fint stig-/ledsystem runt Cowboystan som lämpar sig mycket bra för Fatbikes. Historien om varför platsen heter som den heter får ni veta den gång vi cyklar dit.

Vissa stigar trampas med snöskoter och andra stigar trampas av folk som går. Man möter även hundar, hästar och ibland någon med skidor eller snöskor på fötterna.

Beroende på vädret så är det ibland många väl trampade stigar där man med lätthet tar sig fram med en fatbike och ibland är det bara dom mest trafikerade stigarna som är framkomliga med fatbike.

Efter snöfall kan det ta några dagar innan det överhuvudtaget går att cykla på någon av stigarna.

När slingorna är helt upptrampade korsar det ett par myrar, en bäck, ett par berg, förbi ett par hyggen, genom gallrad skog och genom tätare skog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik