Cykeläventyr i Öviks norra skärgård med Patrik T

Cykeläventyr i Öviks norra skärgård med Patrik T

När

2017-01-07    
10:30-16:00

Event Type

Lördagen kommer att erbjuda ett höjdarväder med -4-5 grader och sol så vad passar väl bättre då än ett litet (eller stort) cykeläventyr?

Patrik T har en idé om en fin tur från Stubbsand längs Lotsstigen mot Ällön, Bergön mot Skallören över is, lite strand och ”elände” mot Ultrå, stig över skogen mot Risöfjärden, is mot Finna och ev över Alkaberget mot Stubbsand. Det är en delvis outforskad rutt och kan därför bli lite ”äventyr”. Färden går att ändra under resans gång om andan faller på. Cyklingen kan vara bitvis teknisk plus att vissa partier kräver att man styr eller bär sin cykel.

Lättillgängliga isdubbar samt en ryggsäck med fika, ombytesunderställ, ombyteshandskar, förstärkningsplagg utöver den obligatoriska hjälmen och lämpligen pannlampa är att rekommendera. Liksom en torr ombyteströja när ni kommer tillbaka till bilen. Armbågsskydd är heller inte fel om man ramlar.

Det går att cykla utan dubb om man har is i magen men dubbdäck är att föredra och snödjupet inte så farligt varför det kan funka med smalhjuling eller plusformat på däcken med. Men då måste de vara dubbade.

Jag tar med några isdubbar och ett par armbågsskydd om någon vill låna. Jag kör direkt så jag kan inte skjutsa någon som inte kommer från Gideåhållet

http://kartor.eniro.se/m/EgzeI  Länk till mötesplats (Jag får inte till kartan nedan)

//Jan Erik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik