Sjölund Värme XCO

Sjölund Värme XCO

När

2024-06-23    
10:00-17:00

Event Type

Ett motionslopp i form av XCO,  Cross Country Olympisk distans. Banor ca: 2-6km med olika antal varv beroende på ålder och startgrupp enligt nedan. Det kan finnas ”tävlingshinder”. Åldrar och bedömd ”vinnartid” för respektive åldersklass enligt nedan.

Vi kommer att ha de flesta åldersklasser enligt Cykelsportförbundets regler så det blir på ”riktigt” trots att det är ett motionslopp för ALLA med syfte att få prova på och väcka intresse för att tävla med mountainbike. Vid färre än tre deltagare i en klass kan den komma att slås ihop med annan klass vilket då meddelas innan start.

Tävlingsområdet blir vår fina Örnen Mountainbike Arena. Banor enligt nedan.

Platslänk: Örnen MTB-Arena. Västra infarten till Järved är stängd pga bygge. Tag den östra infarten närmare Bonäset istället

Klasser och starttider och banor:

För åldersklass gäller det man fyller under pågående år. Dvs om t.ex. man fyller 11år  31/12 så cyklar man i 11 års klassen.

Ni ska infinna er i startområdet senast 10 minuter innan start för avprickning samt uppställning till start.

START OCH MÅL UPPE VID ÖRNEN STUGAN

1:a start kl: 10:30 (1:a målgång ca: 10:45)
7-10år:  15-20 minuter (Nybörjarklass) 2 varv på den nya gröna leden Myran. (Ingen tidtagning eller föranmälan. Nummerlapp hämtas vid Örnen stugan mellan 9,30-10:15).

Bana 7-10 år:

 

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

2:a start kl: 11:30 (1:a målgång ca: 12:00)
10-12år:  1varv på  banan enligt nedan 35min
Ca: 5,65km
13-14år: 2 varv på  banan enligt nedan 50min
Ca: 11,1km (1:a målgång ca: 12:20)

Bana 10- 99 år:


Samma bana för alla i deltävling-1

Banlänk (Garmin)

LUNCH 12:30-13:30

START OCH MÅL UPPE VID PUMPTRACK

3:e start kl: 13:30 (1:a målgång ca: 14:30)
15-99år: Varvlopp ca: 4 varv på XCO-bana enligt
 ovan. Totalt ca: 22,3km med snabbaste målgång efter ca: 1tim då även alla varvade åkare går i mål vid efter segrarens målgång.

Träning på banan

Träning på banan får bara göras om man har nummerlapp samt på tider då annan tävling ej pågår. Vi kommer att spärra av banorna samt ha vakter på tävlingen.

Förutsättningar för att vara med

En godkänd cykelhjälm, en fungerande MTB-cykel utan lösa delar samt att ta med en reservslang som passar dina däck om du får punktering. Vattenlangning sker i avsett område för langning och teknisk zon vid pumptrack. Vi vill gärna också att du använder din klubbs kläder även om det inte är ett krav.

Anmälan:

Nybörjarklass anmäler sig på plats i samband med nummerlappsutdelningen senast kl: 10:15 utan avgift.

Övriga endast föranmälan via länken nedan. Anmälan är nu stängd så nu gäller efteranmälan på plats från kl: 10:00 med 100:- i efteranmälningsavgift.

ANMÄLAN ÄR STÄNGD

Anmälningsavgifter (Vid efteranmälan på plats tillkommer 100:-):
Barn 7-10 gratis, 10-14år 80:-, 15-18år 150:-, 19-99år 250:- .
CK Örnen medlemmar får rabatt enligt separat utskick.

Anmälningsavgiften återbetalas inte. Vid extraordinära händelser som gör att tävlingen ställs in återbetalas 50% av anmälningsavgiften. Vi rekommenderar att du tecknar försäkringen ”Startklar” via Folksam som ger möjlighet att återfå startavgiften i händelse av t.ex. sjukdom.

Då detta är ett lopp som är sanktionerat av Cykelsportförbundet så ingår motionsförsäkring via anmälningsavgiften  för motionsklass.

Nummerlapp:

Hämtas i Örnen stugan söndag 23/6 kl: 10-13. Tänk på att komma i tid så att du hinner till start (Kan ändras till att hämtas uppe vid Start/Mål vid pumptrack. Följ skyltar från parkering)

Prisutdelning:

Sker löpande efter målgång i respektive startgrupp. Priser utlottas på nummerlapp och priserna kommer från våra sponsorer: Öviks Cykel & Uteliv och ByBike i Umeå

Nybörjarna får en medalj

GDPR

I och med din anmälan så godkänner du att ditt resultat publiceras på internet med namn, tid, klubb och placering.  Vi kommer också att spara årets och tidigare års resultat för idrottslig statistik. Vi kommer också att skicka en inbjudan till nästa års lopp på den mailadress du anger i inbjudan. Under loppet kommer våra fotografer att ta både film och stillbilder som kommer att publiceras på vår hemsida och sociala medier samt användas av våra sponsorer för likvärdig publicering i offentlig media och i reklamsammanhang. Om du INTE går med på ovanstående ber vi dig kontakta tävlingsledaren enligt nedan så ordnar vi enligt dina önskemål.

Omklädning, dusch, wc och  cykeltvätt

Vid Örnen Stugan. Tänk på att det bara finns EN dusch i respektive omklädningsrum så sprid ut er. Det går ju även att använda slang OCH takdusch så får man två i herrarnas.

Mat

Målsnax, kaffe och dryck delas ut vid målet för alla deltagare. Det kommer även finnas pastasallad, kaffe och dryck till försäljning i Örnen stugan under dagen.

Parkering

Ordinarie parkering vid start för Örnen Mountainbike Arenas leder. Camping med husbil eller husvagn endast tillåtet om ekipaget tar upp plats motsvarande personbil under tävlingsdagarna. Möjlig placering endast på den östra delen med gräs utanför parkeringsyta samt på ”ficka” innan infart parkering. EJ uppe vid Örnen stugan som kan inkräkta på banor. Ring och fråga tävlingsledaren.

Bryta loppet/regler

Om du måste bryta av olika skäl MÅSTE tävlingsledare enl. nedan meddelas via funktionär eller telefon nedan. Allt deltagande sker på egen risk samt enligt cykelförbundets tävlings- och motionsloppsregler. Skräp får endast kastas på anvisade platser.

Startlista

Startlista XCO 1 2024

Resultatlista  

Sjölunds Värme XCO Deltävling 1 – Resultat klassvis

Sjölunds Värme XCO Deltävling 1 – Resultat total

Bildbank

Fotograf (Högupplösta bilder) Jan Erik

Fotograf (Högupplösta bilder) Karin Sellgren

Funktionärer:

Hör av er till tävlingsledaren Jan Erik Backman 070-3222926 jan-erik@ckornen.se för att hjälpa till. Vi behöver minst 3st vakter vid tävlingen samt 2-3 personer som delar ut nummerlappar och prickar av deltagarna och sköter tidtagning och resultat samt är speaker (Tala om när det är start och heja på deltagarna när de varvar). Vi behöver också en person som sköter målsnax och prisbordet.

Samtliga funktionärer och föräldrar på plats hjälps åt att sätta upp samt städa undan start-/målområdet efter bästa förmåga.

Här finns lite exempel på arbetsbeskrivningar för personer i en tävlingsorganisation. LÄNK

SPONSORER:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik