Övikscupen i MTB – Deltävling 3, Varvsberget

Övikscupen i MTB - Deltävling 3, Varvsberget

När

2013-07-14    
09:00-15:00

Var

FV Backe
Kusthöjden 17, Örnsköldsvik

Event Type

I tre varvlopp (XCO) och ett långlopp (XCM) tävlar vi under lättsamma former. Alla är välkomna. Hjälm är ett krav liksom en cykel typ MTB. Detta premiärår har vi enbart en herrklass, en damklass samt ungdomsklasser för åldrarna 10-16 år. Klasserna ger  olika banlängd. För cuptävling som även ingår i Västernorrlandscupen gäller även Cykelförbundets klassindelning avseende poängberäkning i resp. åldersklass.

Denna tredje deltävling samlas vi ALLA på Kusthöjden 17, FV Backes klubbstuga senast 10:30. Första Start-1 kl: 11:00 MTB XCO med vidsträckt utsikt över Övik. Här erbjuds omklädning och duschar.

Den stora banan blir en av cupens tuffaste med 150hm per varv, i och för sig samma som Skyttisbanan, men denna är ju nästan 3 km kortare/varv. Vidunderliga vyer erbjuds på flera platser längs banan.

Kort bana för P/F 10-12 (9 med följeslagare), Bansträckning enl. kartöversikt PDF nedan. Antal varv bestäms senare 1-2 varv. Viss del går på samma bana som den stora. På banan på bilden nedan har vi startat vid Hörnsjön, vilket är ca 1km senare på banan än tävlingsdagen.

XCO Varvsberget

Klasser/antal varv: Herrar/4v, Damer/3v, P/F 13-14: 2v, P/F15-16år: 3v

kartöversikt övikscupen deltävling 3 varvsberget

Anmälan per formulär nedan, telefon, e-post eller SMS till tävlingsledaren helst veckan innan tävling men det går i värsta fall bra för velpottor att anmäla sig eller dyka upp på tävlingsdagen också, dock senast enl. ovan angiven tid. Anmälningsavgiften är 150:- för alla som är 18 år eller äldre. CK Örnen medlemmar som betalt årsavgiften får 50:- rabatt. Betalning sker kontant på plats. Efteranmälan på plats kostar 50:- extra. Allt deltagande sker på egen risk, deltagare ska rätta sig efter gällande trafikregler samt cykelförbundets tävlingsregler. Skräp får endast kastas på anvisade platser.

Poängregler: Poäng erhålls enligt följande från segraren räknat: 10-8-6-4-2 och därefter 1 poäng vardera till varje fullföljande deltagare. Cupvinnare för resp. klass är den som har högst poäng. Vid lika poäng räknas placeringar. Prisutdelning efter sista deltävlingen.

Poängställningen just nu: Övikscupen 2013 läget inför deltävling 3

Omklädningsrum, toalett och dusch finns på plats. För kläder och kvarglömt ansvaras ej.

Viss reservation för ändringar i sträckning samt tider. Håll er uppdaterad via vår hemsida www.ckornen.se samt via mailutskick från oss. CK Örnen MTB -Tävlingsledare CK Örnen Jan Erik Backman 070-322 29 26 jan-erik@ckornen.se

 

Efteranmälan

Fyll i detta formulär för att efteranmäla dig till Tolvtjärnsloppet. Eftersom sista datum för föranmälan har passerat så tillkommer nu en efteranmälningsavgift på 200 SEK. Ingen efteranmälningsavgift för nybörjare/ungdom upp till 12 år.

När du har skickat in din anmälan kommer en bekräftelse med betalningsinformation skickas till den e-postadress som du uppger. Kontrollera skräppost om inget dyker upp i din inkorg.

För att slutföra din anmälan återstår sedan bara att betala startavgiften. Startavgiften betalas in på bankgirokonto 248-1745. Skriv TTL (TolvTjärnsLoppet) samt din din e-postadress och inget annat i meddelandefältet på inbetalningen. Se till att det är samma adress som du uppgav vid anmälan. (Exempel: "TTL kalle@ckornen.se") Det går också bra att betala med Swish på nummer 1232339786. Skriv ett meddelande i samma format som för bankgiro ovan.

* markerar obligatoriska fältFör att delta i tävlingsklass måste du ha en tävlingslicens och vara medlem i en förening som är ansluten till cykelförbundet. Fyll i ditt licensnummer om du har licens eller kryssa i rutan engångslicens för att lösa en sådan som kostar 200 SEK extra. 300 SEK om du ej är medlem i SCF ansluten förening.

Tolvtjärnsloppet är ett seedningslopp för Cykelvasan 90. Fyll i ditt Vasa ID om du vill seeda dig.

3 reaktioner på ”Övikscupen i MTB – Deltävling 3, Varvsberget”

  1. Kom igen då alla MTB-cykelintresserade – vi behöver fler anmälda annars kanske vi måste ställa in. Det fattas 8 anmälda på den långa banan för att loppet ska bli av. Beslut fattas på lördag f.m. och meddelas på alla tillgängliga forum så håll koll på facebookgrupper och denna sida.

  2. Vilken otroligt rolig bana det här var! Bra jobbat ni som har ”skapat” den! Är supertaggad att köra till helgen o jag hoppas verkligen att tävlingen blir av nu när jag äntligen är hemma o kan vara med 🙂

  3. Hej alla cykelvänner. Anmälningarna har kommit in så pass att vi kör på den långa banan. Däremot blir det inget nybörjarrace då vi bara har en anmäld där – tyvärr. Om intresse finns och om det dyker upp (9) 10 eller 12 åringar som vill köra kan vi erbjuda ETT varv på den stora banan, dock med start efter ordinarie startbacke, dvs att den grymma backen bara behöver cyklas en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik