MTB-måndag (Örnen Mountainbike Arena) – Avslutning

Datum
2021-09-27

Tid
18:00-20:00

Kategorier


Vi samlas på plats enligt rubrik och karta nedan för cykling på stigar där vi delar upp oss i olika fartgrupper och efter teknik och kondition för att cykla i skogen. Ofta blir det tre olika grupper med en eller flera ledare i varje. Alla ska med.

Anmälan

Anmälan att du ska deltaga görs inför varje pass innan 16:15 samma dag som träningstillfället. Vi ser gärna att alla gör denna anmälan för att underlätta vår planering och närvaroregistrering. Anmälan görs i följande länk:  Anmälningsformulär

Grupperna är:

Blå grupp med ungdomar 10-13 år samt nybörjare i olika åldrar från 10 år och uppåt. Vi cyklar på gröna, blå och ibland även röda leder. Ofta tränar vi teknik och grundläggande moment för att ta sig fram på ett bra sätt i skogen. Grupper för de yngsta barnen år kör vi på lördagar.
Ledare:  Johan Melin, Jan Erik Backman

Röd grupp med ungdomar och vuxna från ca:13 år och uppåt eller när du börjar kunna hålla lite högre fart en längre stund. Vi cyklar på alla typer av leder. Ibland övar vi teknik och utvecklar teknik för att ta sig fram i skogen samt utmana sig själv som cyklist.
Ledare:  Jesper Wiklund, Fredrik Nilsson

Svart grupp för de som kan cykla i snabbt tempo i 2 timmar utan större avbrott på tekniskt svåra stigar. Här måste man vara ganska vältränad och relativt erfaren cyklist. Fokus på att bli snabb, utveckla sin teknik och kanske att cykla tävlingar. Ibland övar vi teknik på olika avsnitt för att ta dem på bästa och snabbaste sätt.
Ledare: Adrian Johansson

Platslänk: Örnen MTB-Arena. Samling uppe vid Örnen stugan, där endast ledare och personer med handikapp bör parkera vid våra gemensamma gruppcyklingar (f.d. JÄBO-stugan)

När vi är på plats så samlas ni vid den grupp som ni tänker cykla med. Vi har skyltar med gruppfärgerna enligt ovan och minst en ledare per grupp som bär en tröja med texten ”LEDARE” på ryggen.

I dagens pass har vi planerat följande:

Avslutning av ledarledda pass höstterminen. Vi bjuder på fika i Örnen stugan där det myseldas i kaminen mellan 18-20:30.  Alla är välkomna att hänga med oss oavsett om ni vill cykla eller ej. 

Vi som cyklar fikar efter passet.

Vi fortsätter med MTB måndag men utan fastställda ledare året ut eller tills snön gör att vi övergår till Fatbike.

Förutsättningar för att vara med

En godkänd cykelhjälm, en fungerande MTB-cykel utan lösa delar samt att ta med en reservslang som passar dina däck om du får punktering. En vattenflaska är också ett måste. Det är också bra att ha en extra torr tröja samt eventuellt cykellyse fram och bakåt om du ska cykla hem efteråt.  Senare under hösten så kommer det även att krävas en bra pannlampa eller en lampa man fäster på styret med minst 1000 lumen för att kunna cykla i mörker om man väljer att vara med. Vi har öppet cykelträningarna på måndagar för alla ungdomar från 10 år och uppåt. Sammanhållande ledare för passen: Jan Erik Backman mob: 070-3222926 mail: jan-erik@ckornen.se

Meddela gärna om du kan vara ”ledare” för någon av grupperna till Jan-Erik. Framförallt till de yngsta behövs oftast också att fler kan hjälpa till så att man är flera ansvariga i gänget, även som tar kön längst bak. Föräldrar med barn som cyklar är ju jättebra hjälp här.

Om du är yngre än 10 år hänvisar vi till barnpassen som håller träningar på lördagar.

Lånecykel

Det finns en Fatbike och en vanlig MTB att låna i storlek M som passar för dig som är 168-179 cm lång. Vi kommer löpande att utöka detta utbud, framförallt med barncyklar. Boka i tid. Se LÅNESIDA.

Information om medlemskap

Man behöver inte vara medlem i CK Örnen för att vara med och provcykla någon gång men när du är medlem så är du olycksfallsförsäkrad när du åker till och från våra event samt under själva passet plus att du får rabatt på cykelprylar. Om du vill börja tävla så krävs det att du är medlem för att skaffa tävlingslicens. Medlemmar får också vara med i vår facebookgrupp CK Örnen Medlemsforum där man kan ta del av eller själv föreslå egna spontanpass. Hur man blir medlem kan du läsa om här.  Gilla/följ även Facebook CK Örnens officiella sida där gruppledare och styrelse lägger ut information.

VÄLKOMNA till våra MTB-träningar!

Ledare/grupp/kontakt

1. Jan Erik Backman                   Blå/Röd     070-3222926
jan-erik@ckornen.se
2. Johan Melin                             Blå/Röd     0705800774    johanscouting@gmail.com
3. Jesper Wiklund                       Blå/Röd     0732689368      jepp.e_93@hotmail.com
4. Adrian Johansson                  Svart                0703310731      addejohansson.aj@gmail.com
5. Fredrik Nilsson                       Blå/Röd     0706801103      68fredriknilsson@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Cykelklubben för alla cyklister i Örnsköldsvik